1, 2, 3, 4 … 8, ÅTTE mål og tabelltopp!

Hattrick og tittelen BB, slikt drar man damer av. Øystein Nygård meine damen und herren!

Hattrick og tittelen BB, slikt drar man damer av. Øystein Nygård meine damen und herren!

Få hadde vel trodd at det var serieleder Domkirkeodden vi skulle få sesongens største seier mot. Slik skulle det likevel altså bli, for etter 90 minutter i kveld og to røde kort til Munkene, banket vi like greit inn 8 scoringer! Slikt blir det naturligvis poeng av, og dermed klatrer vi opp på førsteplassen der vi hører hjemme.

Med lett duskregn var det klart for toppkamp på Kolbu stadion i kveld. Tross mye regnvær tidligere på dagen var gressmatta helt vann(!)vittig bra som vanlig. Undertegnede har regelrett gått tom for superlativer å dele ut til Kåre og Jan Harald som står på dag og natt for at forholdene skal være så gode som mulig. Tro heller ikke at disse gutta hviler på laurbæra, 10 minutter etter kampslutt var Kåre på plass på traktoren og tromlet banen. Vi i spillergruppa takker og bukker!

13987182_10210619293385432_1571508942_o

Vi var heltente før kveldens match, og visste naturligvis at en seier ville ta oss helt på toppen av tabellen. Vi starter også bra, klarer ofte å låse av gjestene høyt i banen og tvinger Munkenes keeper til å spille langt, noe de definitivt ikke ønsket. Omtrent 10 minutter ut i kampen kommer også kampens første scoring i det et langt innlegg fra høyre finner Sindre på bakerste som sender kula i nettet. Vi var i gang!

Vel 20 minutter inn i kampen skulle gjestene får det enda tøffere. Et flott gjennomspill av Engelien sender undertegnede alene gjennom, og Munkenes kaptein bommer på taklingen som bakerste mann like utenfor 16-meteren. Soleklart rødt kort etter regelboka, og vi var dermed 10 mot 11 resten av kampen. Frisparket fra godt hold sender Sundseth et stykke utafor, og da spørs det vel hvorvidt “fus i alt” kongen må vike plass ved neste anledning.

Resten av denne omgangen har vi flere gigantiske sjanser, og både Henrik og Sindre er alene med keeper uten å ha hellet på sin side. Lagene går dermed til pause med 1-0 på tavla, og vi følte vel strengt tatt at vi burde hatt noen mål til på dette tidspunkt. De skulle heldigvis vise seg å komme, i massevis!

Det er kun spilt 4-5 minutter av den andre omgangen når Munkene blir tildelt sitt andre røde kort for dagen, og det må være lov å si at det er forferdelig klønete gjort. En lang ball ser ut til å trille ut til utspill for Toro i det Stensrud skjermer ballen mot dødlinja. En av gjestenes spillere kommer løpende inn fra siden og feier ned Stensrud med full kraft, strak fot og høye knotter. Dommeren nøler ikke og drar opp det røde kortet som selv for undertegnede, 70 meter unna, virket helt riktig. Relativt uforståelig at så rutinerte spillere som det Domkirkeodden faktisk består av, gjør slike bommerter. Med to røde kort, og kun 9 spillere igjen på banen skulle det definitivt ikke bli lett for gjestene.

13931644_10210619297945546_1891691242_o

Ikke lenge etter det andre røde kortet scorer vi kampens andre, og det er nok en gang Sindre som gjør det. Munkene får så en svært unødvendig redusering, og om det er noe negativt å hente fra denne kampen, må det være psyken i eget lag de 5 minuttene som spilles etter denne scoringen. Tross 2 mann mer på banen virker vi rett og slett å bli litt preget av stundens alvor, og roter fryktelig mye med ballen i denne perioden. Gjestene får bli med i kampen og trille litt med kula, men heldigvis har vi en venstreback som tror han har samme rolle som Camilla Herrem har i håndball OL.

Øystein banker i løpet av 15 minutter like greit inn 3 (!) scoringer, der den ene etter den andre omtrent er som reprise å regne. Innlegg fra høyre ved både Engelien og Stensrud, og på bakerst stolpe sklir Øystein tre særdeles viktige mål. Her fra og inn ble det en ren parademarsj, med angrep etter angrep, mål på mål.

Henrik lot seg friste av venstreback Øyvinds hattrick, og bestemte seg like gjerne selv for å ordne seg et ekte hattrick. Tre mål også på Myhre-gutten som fortsetter den fine scoringsformen han startet på før sommerpausen.

For de som ikke var til stede i kveld, høres kanskje 8-1 ut som et flatterende resultat. Sannheten er vel egentlig at vi burde hatt både 11 og 12 mål, om ikke flere. En ting er hver fall sikkert, en viss person fra Haugesund er ingen “hugguspeller”. Så er det jo kledelig typisk at man møter Hamars David De Gea, når man omsider får sjansen som spiss..

Når dommeren blåser av er det altså med hele 8-1 på tavla, 3 poeng på blokka, og tabelltopp i 4.divisjon! Stor ros til hele laget i dag, fra alle som startet, de som kom innpå, lagledere og ikke minst vårt fantastiske publikum.

14002573_10210619296665514_1781184184_o

Det er i det hele tatt noe kjedelig at det som skulle være en toppkamp mellom to lag øverst på tabellen, blir som det blir med de tidlige røde kortene til Munkene. Med 11 mot 11 hadde vi likevel helt garantert vunnet dette oppgjøret, det viste vi gjennom de første 20 minuttene av kampen.

På de 3 spilte kampene etter ferien har vi småpene 20-2 (!) i målforskjell, og har på ingen måte planer om å stoppe med det. Som en klok Munk en gang sa; takk for følget så lenge det varte, det har vært kjekt, men vi tar det videre herfra!

Arrivederci

munk

13987794_10210619293585437_1491974743_o