1-2-3 og vipps var Gjøvik Lyn ute

Mange vil kanskje kalle dette en cupbombe og at Kolbu KK spilte over evne samtidig som Gjøvik Lyn underpresterte? Dette var nok ikke så overraskende for de som har fulgt Kolbu tett de to siste årene

Kolbu KK
3 1
Gjøvik Lyn

Målscorere:

Jarle
Simen Englien x2

Mange vil kanskje kalle dette en cupbombe og at Kolbu KK spilte over evne samtidig som Gjøvik Lyn underpresterte?
Dette var nok ikke så overraskende for de som har fulgt Kolbu tett de to siste årene. Hopper vi bare en måned tilbake fikk vi se hvilket nivå vi har inne da vi i 70 minutter maltrakterte et Redalen lag som spilte to ganske så jevne kamper mot nettopp Gjøvik Lyn forrige sesong. I en «normal» fotballverden burde vi nok ha hatt 12 mål denne kampen. Det vi kanskje har manglet litt har vært å fullføre kamper og holde i 2×45. Vi har flere unge spillere med en lav snittalder og derfor må man forvente svingninger, men nå ser det ut til at gutta endelig har knekt koden. Vi i trenerteamet har vært veldig tydelig på at hvis vi kom oss opp på nevnte nivå, samt klare å holde dette ut kampen ville vi ha alle muligheter til å slå ut Gjøvik Lyn. Dette skulle vise seg å stemme ganske så bra.
Inngangen til kampen var egentlig ganske så avslappet. Treningen dagen før ble en rolig affære med mye lek og moro der vi avsluttet med fotballtennis. Spillerne ble anmodet om å legge seg tidlig og droppe kveldsmaten på Lena Grillen 

Å sette opp laget til denne kampen ble veldig krevende da vi manglet vår eminente trener/spiller Michael og midtbanemotor Henrik GM som uka før ble operert. Disse to er normalt selvskrevne i en startellever. Heldigvis har vi en bred og god stall! I garderoben før kamp gikk vi igjennom kampplanen og i korte trekk gikk den ut på låse av Petter Senstad og spille unormalt direkte til oss å være. Vi skulle pumpe lengre baller i korridor mellom deres stoppere og backer. For at dette skulle fungere måtte vi få fart på beina og komme etter med både midtbane og bakre firer for å vinne nedfallsfrukten og igjen sette opp Simen og Sindre på kant.
Etter en litt nervøs start på kampen for begge lag begynner vi sakte men sikkert å krige oss inn i kampen. Vi vinner de fleste duellene og har noen overgangsmuligheter som vi burde tatt bedre vare på. Her var det tydelig at det var noen høye skuldre ute og gikk. Etter 6 minutter skulle det midlertidig bli jubel for våre herlige supportere. Jarle blir feid ned av sin kjære arbeidskollega etter han snapper opp ballen. Dommeren pekte korrekt på straffemerket. Jarle setter den selv, en straffe som kunne vært bedre utført men den går heldigvis inn og 1-0 til Kolbu!!
Etter dette er blir det litt stillingskrig der jeg synes det er vi som vinner de fleste dueller og andreballer samtidig så skaper vi noen halvfarligheter. Gjøvik lyn skaper også en veldig stor sjanse der vi bli stående å se på ballen og glemmer å markere ut. Heldigvis har Ole Thomas funnet frem treskoa for anledningen og ballen triller rolig inn til Lars  Etter 21 minutter spilte får vi en dødball ut på vår venstre side. Øystein slår så en perfekt ball på bakre stolpe og der står Simen og stanger den inn i lengste hjørnet. Vi øker til 2-0 til ellevill jubel! Etter dette fortsetter vi å krige på og vinne dueller. Vi jobber for hverandre og har fine avstander i laget. Gjøvik får en stor sjanse etter at vi igjen blir ballwatching, Tvedte får gå uforstyrret opp mellom Håvard og Simen men headingen går over! Vi skaper også store sjanser med blant annet Sindre og Jarle alene igjennom men avslutningene blir litt for løse. Dommeren blåser etterhvert inn til pause og vi går inn i garderoben med en fortjent 2-0 ledelse ut i fra spill og sjanser.

I garderoben blir vi enige om å fortsette å holde oss til opprinnelig kampplan men også prøve å ta oss tid med ball om mulig. Vi regnet med at Gjøvik skulle komme ut i hundre og fokuset var å være påskrudd fra første spark også i andreomgangen. Vi begynner omgangen som vi avsluttet den med å vinne stort sett det meste av dueller. Vi får også tidvis ned kula og setter opp fine kombinasjoner på vår midtbane der Petter tidvis hadde lekestue med etablerte spillere med flere år i divisjoner høyere opp. Vi får vår første store sjanse der sindre fosser forbi sin oppasser og legger inn, uheldigvis er det ingen som venter på bakre. Ikke lenge etter blir Jarle spilt igjennom, drar seg inn og skyter et godt skudd mot lengste. Keeper gir retur og ballen lander i beina til Simen. Helt alene på to meter kommer en oppfostrende spiller imellom, her burde vi ledet 3-0. Nevnte Simen skulle derimot gjøre opp for seg og etter 72 minutter får han en ny mulighet på bakre. Denne gangen finter han ut sin oppasser før han setter den rolig i nærmeste og vi går opp i 3-0! Her tror jeg det var mange tilreisende som gnidde seg litt i øynene  Gjøvik gjør noen bytter og legger om til tre bak. De får betalt direkte etter en uheldig Lars får flomlyset i øynene og bommer i det han skal bokse ut ballen. I retur ligger ringreven Lars Johan og setter inn reduseringen. De påfølgende minuttene blir en rotete affære der Lyn pumper lange baller opp og klarer for første gang i kampen å sette et visst press på oss. De skaper noen halvfarligheter men vi er oppfostrende og ofrer liv og lemmer for å avklare! Vi gjør to bytter etter kramper på Sindre og Jarle. Inn kommer brødrene Ødemark som gjør gode figurer som resten av laget. Etter noen lange tilleggsminutter blåser dommeren endelig av kampen og alle kan slippe jubelen løs.

Dette var først og fremst en lagseier der alle legger ned den innsatsen som kreves. Her blør alle for drakta igjennom samtlige 95 minutter og beviser at med et godt kollektiv kan man flytte fjell. Tror samtlige med hjerte for Kolbu dro hjem med stolthet etter denne kampen. Nå er det finale i vinterserien førstkommende søndag og det skal bli godt å få vår revansje mot Redalen. Håper alle våre lojale supportere tar turen for å se at vi tar hjem pokalen 
Ellers vil vi takke Gjøvik Lyn for kampen samt ønske de lykke til videre i kommende serie. Et ungt og lovende Lyn lag som garantert kommer til slå godt fra seg i seriespill.