kolbu redalen nm

120 gode minutter holdt ikke mot Redalen

Som ventet ble det en jevn og svært spennende kamp om avansement til andre kvalifiseringsrunde i NM. Etter 120 spilte minutter og påfølgende straffesparkkonkurranse, var det til slutt Redalen som kunne juble for seier.

Redalen IL
2 2
Kolbu/KK

Målscorere:

Michael Urrang (27min)
Simen Sønsteby (31min)

3-3 E.E.O

Henrik Gram Myhre (108min)

Straffespark
Henrik Gram Myhre, Petter Tallerud Bakkelund, Håvard Gram Myhre, Sindre Haugli Pedersen, Henrik Bjerkvoll Stensrud, Øystein Nygård og Simen Stensrud
11-10 slutt

Det skulle altså vise seg å bli et nervedrama av de helt sjeldne på Vardal idrettspark torsdag kveld. Etter 90 ordinære minutter, var det 2×15 minutter med blytunge ekstraomganger som måtte til i et forsøk på å skille lagene. Fra sidelinja var det omtrent som å se to tungvektsboksere som ga hverandre juling hengende etter tauene i siste avgjørende runde i et forsøk på knockout. Da selv ikke ekstraomganger kunne skille kamphanene, ble det altså rutinerte Redalen-gutter som til slutt sikret seg avansement etter en lang og spennende straffesparkkonkurranse.

Vi gikk vel egentlig inn til denne kampen med alt å vinne om man tar divisjonsforskjellen i betraktning. Planen var å bygge videre på de gode opplevelsene vi har hatt i de to foregående treningskampene mot nettopp Redalen, og Gran.

I det dommeren blåser i gang kampen suser vi ut av startblokkene, og skaper faktisk to meget kvalifiserte sjanser ved Sønsteby og Sindre etter kun noen få minutter. Etter en litt shaky start våkner så Redalen til liv, og laget begynner å ta mer over selve banespillet.

Som tilfellet har vært i de siste kampene, er vi igjen veldig trygge og kompakte bakover. Redalen sliter med å spille seg til nevneverdige sjanser, og det som kommer er stort sett cornere etter at vi blokkerer et par innlegg fra kantene.

Vel 25 minutter er spilt i det hjemmelaget, litt ut av intet, setter inn kampens første scoring. Et skudd fra omtrent 16-meteren får en lei deflection i en av våre spillere, og setter dermed Lars i buret helt ut av spill. Her er vi med andre ord litt uheldige, men slikt går alltids begge veier i løpet av en lang sesong.

Det tar oss derimot ikke lang tid å svare på Redalens ledelse, og fra Gud vet hvor er det faktisk fra undertegnede at utlikningen kommer. Etter et mottak som sender ballen litt ut mot venstre, må skuddet til slutt fyres av med den mindre gode venstrefoten. Du skal sitte bra lenge i en badstue med duggete briller før du klarer å dra paralleller til Roberto Carlos sin venstreslegge i det her tilfellet, for videre knallhardt var det vel strengt tatt ikke. Inn i hjørnet curler kula seg likevel, og det er tross alt det viktigste, 1-1!

Vi er på hugget nå, og kun 4 minutter senere smeller det igjen. Et innlegg fra oss blir klarert ut av boksen, men ikke lenger enn at Sønsteby får legge til rette for sin følsomme høyrefot. Skuddet limer seg inn helt nede i keepers venstre hjørne, og dermed hadde vi på få minutter snudd hele oppgjøret til 1-2 ledelse!

Av en lang kamp på 90 minutter pluss ekstraomganger, er det nok denne perioden etter at vi går opp i ledelsen og ut til pause som er vår svakeste periode. Det virker som vi plutselig får litt høye skuldre av å lede oppgjøret, og Redalen er langt bedre enn oss i akkurat disse minuttene. Slikt blir man dessverre straffet for. Etter et indirekte frispark som blokkeres, samt litt klabb og babb utenfor 16-meteren, får Redalen satt inn sin 2-2 scoring i det klokken tikker mot 40 spilte minutter.

Vi rir unna de siste minuttene inn til pausen, og etter halvspilt kamp har vi så definitivt gjort jobben med uavgjort 2-2 på blokka.

I den andre omgangen åpner Redalen best de første 5 minuttene, men her fra og ut til full tid er det vi som tar fullstendig kontroll over kampen. Redalen blir liggende lave i banen slik at vi får trille ball egentlig litt som vi vil, og spiller oss til sporadiske halvsjanser dog uten at skuddene blir av det helt farlige slaget.

Hele den andre omgangen forspiller seg egentlig uten at noen av lagene kommer til gigantiske sjanser, og de siste 10 minuttene av omgangen virker det nesten som at begge lag forbereder seg til ekstraomganger.

Som nevnt innledningsvis blir nettopp ekstraomgangene blytunge for begge lag, men kanskje aller verst for vertene som får flere spillere tilnærmet sluttkjørt med kramper. Uten flere bytter tilgjengelig er det da heller ikke så mye man får gjort.

That’s football, bloody hell!

Kramper til tross, det er Redalen som tar første stikk i forlengingen i det de går opp til 3-2 i det 96 spilleminutt av kampen.

Vi gir oss naturligvis aldri, og tidlig i den andre ekstraomgangen setter vår kaptein, Henrik Myhre, inn den forløsende utlikningen til 3-3. Fortsatt var det tid å avgjøre det hele på!

I de siste minuttene av kampen begynner kreftene virkelig å ta slutt for begge lag, og de gule kortene hagler dermed fra dommeren. Fem i tallet til Redalen, to servert oss. At det trøkkes til og smeller litt i duellene får vi tåle, for slikt har det for vane å gjøre mellom Redalen og Kolbu de siste årene.That’s football, bloody hell – som hjelpetrener Matthew så godt ville sagt det!

Flere mål blir det ikke i ekstraomgangene, og det hele måtte dermed avgjøres på straffespark. Lagene fulgte hverandre her som skygger straffe etter straffe, til vi dessverre fikk en bom på det 8ende skuddet mens Redalen satte inn sin siste og avgjørende.

Vi taper dermed 11-10 i en fantastisk underholdende kamp, men skal være utrolig stolte av den innsatsen og prestasjonen som faktisk ble levert. Over to kamper og 210 spilte minutter mot Redalen, har vi faktisk bevist at vi er fullt på høyde med annerledeslaget. Det er ikke dårlig mot et lag som tross alt ble nummer 3 i divisjonen over forrige sesong! Med løpskraften unggutta våre besitter er det nesten litt synd at ekstraomgangene torsdag kveld ikke var skarve 5 minutter lengre. Da tror hvert fall undertegnede at vi fort kunne dratt i land seieren, for såpass på stålet var vertene mot slutten.

Vi takker Redalen IL for nok en god og spennende fotballkamp, og ønsker laget lykke til med andre kvalifiseringsrunde til NM. En potensiell første runde i Cupen er alltid en fin bonus, og skulle redølingene ta seg dit skal man naturligvis unne klubben en real fotballfest!