Kolbu/KK - Faaberg Fotball

5-retters med dessert på Kolbu stadion

Kolbu/KK - Faaberg Fotball

Arkivbilde: Marius Larsen tar for seg i duell mot Faaberg på Kolbu stadion.

Etter det famøse tapet borte mot Lillehammer sist, var det kun seier som var godt nok for begge lag når vi tok imot Moelven til bunnoppgjør fredag kveld.

Etter det enorme regnskyllet som hamret ned tidligere i uken var det egentlig usikkert om det i det hele tatt ble kamp denne kvelden. En fantastisk innsats av vårt eminente banemannskap med Kåre i spissen reddet heldigvis dagen, og banen var rett og slett en fryd å spille på!

Vi går som vanlig på hjemmebane knallhardt ut og står høyt fra første fløytesignal. Det burde strengt tatt ikke overraske kveldens motstander Moelven, men det kunne likevel se slik ut med de enorme rommene vi fikk. Flere ganger vinner vi ballen i gunstige posisjoner rundt midten, og kan fosse fremover mot et ryggende Moelven i undertall. Vi er svært gode i denne fasen og skaper et flust av sjanser. Bortelaget kjemper derimot iherdig og gjestenes keeper må flere ganger ut i full strekk, i tillegg til en redning på streken etter corner.

Det var rett og slett nødt for å komme et mål i denne perioden, og Sønsteby er mannen som til slutt klarer å overliste Moelvens keeper. Nok en gang vinner vi ball i gunstig posisjon, øser på fremover med det vi har av offensive spillere og Sønsteby gjør en flott prestasjon i det han fra spissen av 16-meteren skrur ballen i lengste hjørne.

Etter scoringen roer nok kampbildet seg noe, og bortelaget får være med å trille ball de også. Det er likevel vi som skaper det som er av sjanser, og vi burde nok hatt både en og to scoringer til før pausesignalet gikk. En positiv omgang med mye godt spill, mange skapte sjanser, men likevel bare 1-0 og fremdeles helt åpent før de siste 45.

I den andre omgangen har Moelven trolig fått en real hårføner av trener Rune Ødegårdsstuen i pausen. Det er nemlig et helt annet bortelag som kommer ut med vilje og trøkk i åpningsminuttene, og da hjelper det ikke akkurat at vi selv står med huet mellom beina. Heldigvis klarer vi å ri av denne dårlige 10-minutters perioden uten baklengs, mye takket være en fantastisk Lars Møllerhagen som står til 11 av 10 på børsen. Frispark etter frispark er tigeren nede og redder som om det skulle være den enkleste sak i verden. Ikke bare reddes forsøkene, men de holdes i fast grep slik at Moelvens mange sultne spillere får lite retur-mat å jobbe med.

Etter en svak start på den andre omgangen, er det kun Kolbu/KK som står for all underholdning den siste halvtimen. Riktig nok syter bortelaget på seg en hel haug av gule kort, i det hele tatt en oppførsel undertegnede sjeldent har sett maken til på en fotballbane. For hvert eneste frispark som ble blåst samlet 5-6 Moelven-spillere seg rundt dommeren og gestikulerte med fingre og tær om at det burde deles ut både gule og røde kort til våre spillere. Dommeren lot seg heldigvis ikke affisere, og delte heller ut kortene til masehønsa som fortjent.

Men nok pjatt om gule kort, den siste halvtimen på Kolbu stadion fredag kveld var det nemlig duket for et herremåltid av de sjeldne. Rettene ble servert på løpende bånd, én etter én, av dyktige kokker i svarte drakter. Pang, pang, pang, pang, skal vi se, hvor mange er jeg oppi nå? Joda, intet mindre enn fire nye scoringer, og denne gangen til oss, ikke Lillehammer!

Den første er det igjen Sønsteby som står for etter en nydelig pasning fra Sebastian som sender venstrevingen vår gjennom på blank kasse. Fra skrått hold gjør Sønsteby ingen feil og vi går opp i 2-0. Ikke lenge etterpå er det servitøren selv, Sebastian, som tar ansvar og stanger inn en god corner fra Nygård. Med 3-0 var det hele egentlig avgjort, forretten levert og gjestene i det hele tatt gode og mette. Litt synd dermed at hovedretten fremdeles ikke var servert.

Einar, eller Arne som han har blitt døpt på trening, entrer banen de siste 20 minuttene og terroriserer bortelaget fullstendig. Spinner rundt Moelvens høyreback gang på gang og setter våre to siste mål på lekkert vis. Det ender altså hele 5-0 til slutt i en særdeles viktig og solid hjemmekamp.

Jeg lovte sist at vi var nødt til å gjøre Kolbu stadion om til vårt fort, og etter 2 strake og 8-1 i målforskjell begynner det virkelig å ligne noe. Overhode ingen grunn til å ta av, for det er mye jobb som skal gjøres i de resterende kampene av sesongen, men starten er hvertfall lovende. Mange takk til våre supportere som tross det stygge tapet mot Lillehammer sist møter opp alle som en og støtter oss hele kampen gjennom!

Nå skal vi ha revansje på Kil/Hemne neste lørdag! God helg 🙂

Michael Urrang