Alt etter planen i generalprøven mot FK Toten

kolbukk2016

Det var såvidt det holdt, men med baklengs på overtid fikk vi den berømte dårlige generalprøven som vi alle vet resulterer i en medfølgende god premiere! FK Toten stakk nemlig av med seieren og resultatet 2-1 i den siste testen før sesongstarten mot FK Vang neste helg.

max mekkerFra spøk til alvor, ingen ønsker å tape og definitivt ikke slike lokalderby som ble spilt på Lena i kveld. Toten straffer oss enkelt og greit nådeløst når vi nok en gang skusler bort et helt hav av målsjanser, og da får man vel kanskje som fortjent til slutt. Fra benken til Toten ble jeg fortalt 10-2 fordel Kolbu i antall målsjanser etter kampen. At hjemmelaget like så godt putter begge sine er det bare å ta hatten av for, men at vi på motsatt side brenner 9 store, der er ikke engang hatten til Max Mekker stor nok å spise opp i frustrasjon.

Det er FK Toten som starter det hele absolutt friskest. Laget virket heltent fra start av og vinner de aller fleste 50/50 dueller ute på matta. Det tar godt og vel 10 minutter før Kolbumaskineriet omsider sveises i gang, men da også i et bra tempo. Vi begynner å finne roen med ballen i laget, men det skal også sies at Toten ikke var videre aggressive i sitt press og lot oss trille mye bakerst. Dessverre er vi ikke helt der vi skal være i det oppbyggende spillet. Kombinasjonene og løpene som er terpet på virket svært fraværende i den første omgangen, og sjansene vi skaper kommer ofte etter brudd og overgang fra midten.

Nå var det like før det gikk i glemmeboka, men vi har faktisk en eventyrlig mulighet til å gå opp i ledelsen etter kun 2-3 minutter. Stensrud stormer fremover i gjenkjennelig driv på sin høyrekant og slår et ferdigscoret innlegg i boksen. Øyvind Sundseth får gå opp helt alene på 3 meter, men headingen går midt på Totens keeper som gjør en solid redning, egentlig bare ved å stå der han står. Spissen garanterte heldigvis i ettertid på reservebenken (ja, for det var der han ble plassert) at 19 av 20 slike går i mål, og da er det kanskje greit å bruke opp denne éne før poengene faktisk skal hentes inn.

Selv om Toten både starter og avslutter omgangen best, er det vi som er det førende laget store deler av midtperioden. Vi skaper mange gode halvsjanser, både etter spill og cornere, og det kan vel ikke sies å være ufortjent når scoringen omsider kommer. Etter fine kombinasjoner på venstrekanten ender ballen opp til Håvard som befinner seg rundt 16-meteren. Istedenfor å smelle til løfter han et perfekt innlegg på bakerste stolpe der undertegnede alene kan gå opp og heade kula tilbake i motsatt hjørne. Helt kurant scoring, flott forarbeid av Håvard og sikkert litt flaks fra min side.

Som kjent har vi en enorm tropp denne sesongen, og i pausen gjør vi intet mindre enn 10 (!) bytter. Vi kunne med andre ord stilt to lag som begge garantert ville hevdet seg i toppen av årets 4.divisjon. En luksussituasjon like mye som det er et luksusproblem for Trond og meg som trenere å ta ut en kamptropp, men intern konkurranse og kniving om plassene skal kun gjøre oss bedre!

Hjemmelaget Toten får sin utlikning etter vel 10 minutter av den andre omgangen. Et hjørnespark løftes inn i boksen, og etter litt klabb og babb smelles kula til slutt inn i nettet bak Toro. Resten av omgangen er vi friske, og skaper som nevnt et helt arsenal av sjanser, dog uten uttelling. Sindre har blant annet et soloraid på sin venstrekant der han løper fra alt og alle, men avslutningen dessverre til side for mål. På tampen får også Petter to gedigne sjanser, først alene med keeper etter fint forarbeid av Espen, men lobben blir dessverre for svak og keeper redder enkelt. Like etterpå løftes et flott innlegg inn i boksen der Petter for stå helt alene, men også denne gangen er marginene på alle andre enn Kolbu/KK’s side og headingen går over mål.

Da det hele ser ut til å ebbe ut med 1-1 og uavgjort, bestemmer en sluttkjørt legende hos Toten seg for å lefse av gårde et siste forsøk. Skuddet til Aas går midt på Toro som tilsynelatende har full kontroll, men typisk nok for kampen glipper den eller så solide sisteskansen kula og returen settes enkelt i mål av hjemmelaget. En sjelden glipp både Toro og hele laget vet han ikke gjør ofte, og når sant skal sies så burde dette oppgjøret vært avgjort av våre egne utespillere lenge før denne situasjonen.

Dermed ender det med 2-1 tap for FK Toten i den siste prøven før seriestarten. Definitivt et surt tap, men noe vi forhåpentligvis lærer av og skal jobbe mye for at ikke gjentar seg når serien faktisk er i gang!

Takk til tilskuere fra begge lag som brukte fredagskvelden til å følge dagens El derby de la Toten.

Michael Urrang

1omg

2omg