Kolbu/kk-Flisa

Sesongens første borteseier, check!

KolbuKK-Flisa

Det ble en slitekamp til siste sekund mot opprykkskandidaten Flisa.

Kolbu/KK har sørget for en pangstart på årets sesong med nok en råsterk seier borte mot opprykkskandidaten Flisa. En scoring av Sindre Pedersen før pause var nok til at alle poengene ble med hjem igjen til Toten.

En voldsom vind fikk æren av å inneha hovedrollen i sesongens andre seriekamp borte mot Flisa. Vi startet kampen med vinden i mot, noe som skulle vise seg å gjøre det svært vanskelig å få etablert eget spill. Første omgang starter vi likevel rimelig bra, laget står høyt og vi ordner et par cornere allerede i åpningsminuttene. Ingen av cornerne blir nevneverdig farlig, og etter å ha vært overraskende tamme de første 5 minuttene, kommer også hjemmelaget i gang med sitt spill etter hvert.

Vi var på forhånd klar over at Flisa er et lag som både ønsker og er gode på å trille mye ball, noe de også fikk vist utover i omgangen. Den kraftige motvinden til tross, henger vi godt med i kampen og får en rekke gunstige overganger uten å lykkes helt på siste tredjedel. Flisa for sin del spiller mye ball ut på kantene, men går seg gang på gang fast, og de få innleggene som kommer har vi full kontroll på.

En halvtime ut i første omgang bryter vi i Flisas oppspillsfase og Sønsteby setter fart på sin venstreside. På motsatt flanke har Sindre Pedersen all tid og rom i verden, noe også Sønsteby får med seg. Pasningen er glimrende og Sindre scorer sitt første (av mange) mål for sesongen alene med Flisas keeper. Etter scoringen fortsetter Flisa å trille ball, men stort mer skjer egentlig ikke i denne omgangen. Vi går til pause med en sterk ledelse etter å ha hatt svært vanskelige spilleforhold og ikke sluppet hjemmelaget til noen kvalifiserte sjanser.

Den andre omgangen blir man fort sliten av å bare tenke på. Medvind i ryggen til tross, her må man bare være såpass ærlig å si at det stort sett var spill mot eget mål. Vi kommer nok en gang godt ut fra start av, men opplever en nærmest kollektiv kollaps etter 10 minutter av omgangen der samtlige bein er tunge som bly. Heldigvis har vi divisjonens beste forsvarsfirer, som sliten eller ei ofrer liv og lemmer sammen med Tor Oddmar for å holde buret rent. Samtlige bakover gjør en vannvittig innsats i dag, men om det er noen som kunne unne seg en ekstra sylteagurk på cheeseburgeren på hjemturen, må det være midtstopperparet Sebastian Hjelmtvedt og Marius Larsen. Det er nettopp et aldri så lite “par” de er blitt, og måten de løser en hver utfordring som kommer mot dem er rett og slett imponerende! Lykke til de som ønsker seg forbi den veggen utover sesongen, det trengs.

Halvveis inn i den andre omgangen får Flisa ballen inn bak Tor Oddmar. Etter en heading i feltet lander ballen til en av hjemmelagets spillere som har plassert seg like foran Tor-O og dermed i en soleklar offsideposisjon. Vår nærmeste forsvarsspiller er minst 5-6 meter unna, noe man også kan se på avisen Glomdalens bilder. Utrolig nok har linjemann overhode ingen planer om å heve flagget, og vår kvinnelige dommer for dagen virker nærmest sjokkert i det hun skjønner at hun blir nødt til å blåse for scoring. Protestene lar naturlig nok ikke vente på seg, og dramaet er i gang. Et baklengsmål skal vi både tåle og godta, men når avgjørelsen er så til de grader feil, er det vanskelig å ikke gi beskjed. Hoveddommer gjør det eneste rette i det hun løper bort til linjemann og konfronterer han om situasjonen. Hva som ble sagt vites ikke, men dommeren tar til fornuft og annullerer til slutt scoringen for offside.

Den kontroversielle offsidesituasjonen som aldri burde vært tema. Foto: Sverre Viggen

Den kontroversielle offsidesituasjonen som aldri burde vært tema. Foto: Sverre Viggen – Glomdalen.no

De siste 20 minuttene av kampen blir en ren forsvarskrig for vår del. Flisa legger om til 3 mann bak og sender opp det aller meste. Hjemmelaget kommer til en rekke innlegg, men vi vinner stort sett alle dueller i egen boks og får klarert gang på gang. Selv får vi noen enorme kontringsmuligheter, men i dag var rett og slett beina på våre offensive spillere helt tomme for krefter. Selv om det hadde vært en rekke bytter og stopp i spillet, blir det kun lagt til 2 minutter tilleggstid. Vi kan ikke annet enn takke og bukke fra dommertrioen som gjorde skrekkelig mye rart i dagens oppgjør. Overtiden ror vi fint i land, og 3 svært deilige poeng kan dermed pakkes med i bussen.

Ordet “lagseier” har vel sjeldent passet bedre enn det kanskje gjør i dag. Vi møter rett og slett et godt fotballag som er dyktige på å trille ball, vende spill, men heldigvis for vår del ikke hadde særlig sluttprodukt. Det er nok likevel ikke mange lag som reiser hjem fra Flisa med poeng denne sesongen, og spesielt ikke 3 som vi tok i dag. Vi takker Flisa Fotball for kampen og ønsker de lykke til videre med sesongen. For vår egen del venter Gjøvik-Lyn 2 hjemme neste mandag, og vi håper å se igjen alle som støttet oss fra tribunen i dag, med flere!

kolbu/kk supportere

Bortekamp til tross, mange supportere tok turen og støttet Kolbu/KK i dag!

3 nye poeng i boka etter en fantastisk laginnsats!

3 nye poeng i boka etter en fantastisk laginnsats!

kolbu/kk fotball

Nettbuss fikk æren av å kjøre solbrillelandslagets superstjerner til sesongens første bortekamp.

Kolbu/KK-seilet var naturligvis også med på dagens bortekamp.

Kolbu/KK-seilet var naturligvis også med på dagens bortekamp.