Årets første seier hjemme på Kolbu IPL

Det var duket for årets tredje hjemmekamp, som for anledningen skulle kampen spilles på Kolbu idrettsplass. Nettopp Kolbu ipl var forrige sesong en bane vi hadde en dårlig statistikk på, og den ble ikke bedre etter det sure tapet mot Toten tidligere i år.

Kolbu/KK
4 2
Moelven

Målscorere:

Simen Englien
Michael Urrang
Michael Urrang
Anders Kleiven

På hjemmebane, om det er på KK eller ipl skal det være vondt å møte Kolbu KK. Før kveldens kamp hadde vi en prat i garderoben om dårlige prestasjoner nede på ipl. Samtlige var enige om at det nå var på tide å snu den dårlige trenden. Ikke minst føler vi at vi nå må begynne å gi tilbake til publikum og ikke minst Jan Harald, Kåre og Frode som bruker utallige timer for at vi kan spille på en strøken gressmatte på ipl (HC/Lars M gjør samme fantastiske jobb på KK) 🙂

Dagens motstander var Moelven som ligger i midtsjiktet på tabellen. De har en ung stall med litt påfyll av noen rutinerte gutter. Vi visste at vi måtte være 100% skjerpet som alltid om vi skulle gå seirende ut av oppgjøret.
Kampen starter med et fyrverkeri der vi scorer etter ca 29 sekunder!! Målet kommer etter et langt innkast fra Sindre som stusses videre til Simen Englien som har plassert seg riktig inne i boks. En deilig start som gjorde at vi kunne slippe ned skuldre og spille eget spill. Etter scoringen fortsetter vi å styre kampen og vi skaper sjanser på løpende bånd. Mye av grunnen til det er at vi denne kampen stoler på egne ferdigheter og tørr å ta oss tid med ball. Vi «lokker» Moelv frem og vi klarer å spille fri vår midtbane da Moelv etterlater seg store rom. Dette utnytter vi på en særdeles god måte denne perioden. Det skulle ikke ta mange minutter før en ny ball satt i nota. Etter dødball stiger ingen ringere en «Jan Koller» Urrang opp og stanger ballen kontant i mål. Dette etter ca 15 minutters spill. Vi fortsetter å pøse på og burde i hvert fall hatt tre baller til i kassa før kampen blir avblåst for pause.

Dette var en omgang det luktet svidd av og vi i trenerteamet mener dette var den beste omgangen vi har spilt så langt i år. Nå var det trøkk i spillet! Vi tok oss tid når vi skulle og satte også fart da situasjonene tilsa det. Det var en glede i spillet og tror dette var god underholdning for de tilreisende. I pausen ble vi enige om å fortsette og kjøre på for nr tre og fire samt slippe oss ned og ha det gøy. Dette skulle derimot vise seg å bli lettere sagt enn gjort…

Moelv går ut i hundre og får betalt etter seks minutter der nesten samtlige stopper opp og roper på dommeren for offside. Moelv har skjønt at man skal spille til dommeren blåser og får her et fullstendig unødvendig mål. Vi har hatt en stygg tendens til å gjøre kamper unødvendige spennende og det gjør vi også denne kvelden. Etter scoringen trykker Moelv på og det er faktisk ikke mye som skal til før de får sin utligning. Etter halvspilt omgang får vi en etterlengtet vannpause og her blir vi enige om å slutte og stresse samt finne tilbake til eget spill. Vi måtte få igjen roa vi hadde i første og la Moelv jage ball i solsteiken. Som troll i ord gjorde vi akkurat dette og sakte men sikkert tok vi igjen grep om kampen. Etter 76 minutter skulle det igjen løsne da vi etter nydelig spill på vår høyre side spiller Simen igjennom som slår et strøken innlegg til Urrang som igjen hadde plassert seg riktig. Bang 3-1 !! En deilig scoring som roet nervene på samtlige. Etter dette gikk nok lufta ut av Moelv og det skjedde ikke så mye før Anders Kleiven banker inn 4-1 etter sitt andre touch på ballen. Dette var den berømte spikeren i kisten siden det på uret sto 87. På overtid får Moelv et nytt trøstemål etter heftig armbruk. Her burde dommeren dømt! Rett etter avspark blåser dommeren av.

Alt i alt en godt gjennomført kamp, men unødvendige baklengs og litt for dårlig uttelling offensivt ødelegger litt av helhetsinntrykket. Kampen burde vært avgjort etter 45 minutter.

Vi ønsker Moelv lykke til videre i sesongen. Vi vil også takke Jan Harald, Kåre, Frode og HC/Lars for premier League standard.