Årsbeste og fullt fortjent seier mot Nordre Land

13524153_10210209751547142_285147964_o

Bortekamp mot Nordre-Land på Brovold stadion var på forhånd en av de desidert tøffeste oppgavene for sesongen. Da passet det greit av vi leverte årsbeste, spilte feiende flott fotball og fullt fortjent tok med oss alle de tre poengene tilbake til Kolbu.

Vertene hadde bøttet inn mål i løpet av de 9 første serierundene, hele 42 scorede mål og mest av samtlige lag i vår avdeling. Selv har vi sluppet inn litt flere enn ønsket, og vi visste derfor at vi virkelig måtte være på hugget dersom vi skulle få med oss noe fra denne kampen.

Mange forfall gjorde også at vi måtte foreta en hel del forandringer på laget fra sist runde. Både Marius Larsen, Pål Johanstuen og Simen Fodstad som alle har vært sentrale i forsvarsrekken var utilgjengelige, og vi stilte derfor med en ny og spennende bakre firer. Tov Magne ble dyttet inn fra sin backplass til midtstopper, Sundseth som lenge har vært ute med skade tok den andre stopperplassen, mens Øystein og Simen Stensrud bekledde de to backene. La det være sagt med en gang; med så lite spilletid sammen, og mot et lag med såpass mye offensive kvaliteter, leverte guttene bak en prikkfri kamp til 6 på terningen!

Med unntak av 10 litt rotete og nervøse startminutter, tør jeg påstå at vi var fullstendig overlegne i så godt som alt som forespilte seg i resten av oppgjøret. Vi er rolige med ball, holder kula langs bakken og spiller rundt vertene i angrep etter angrep. Etter et par gedigne sjanser til Kleiven og undertegnede tar vi ledelsen ved Henrik etter vakkert spill. Hans chipper en flott pasning i bakrom til den for tiden svært så målkåte tvillingbror. Henrik avanserer med ballen inn i boksen og fra ganske skrå vinkel smeller han inn kampens første scoring mellom beina til Nordre Lands solide keeper, Olav Dalen.

13524145_10210209746227009_1718008533_o

I det som er en bunnsolid fotballkamp glipper vi kun én gang, og typisk nok er det like etter vår egen scoring. Et godt slått hjørnespark inn i boksen, og vertenes spiller får ganske uforhindret stange inn utligningen på første stolpe.

Vi lar oss heldigvis ikke skremme, og fortsetter det fine spillet også etter kalddusjen fra vertene. Solid press, ofte gjenvinninger og rolig ballbehandling på midtbanen gjør at vi svært ofte kommer i gunstige posisjoner rundt Nordre Lands 16-meter. Vi kommer dermed til en hel del avslutninger, men de aller fleste blir litt for veike og sendes godt til side/over vertenes mål.

Vel halvtimen inn i kampen går vi på nytt opp i ledelsen, og hvem andre enn Henrik “Jesus” Myhre er det som nok en gang viser seg frem. Simen Stensrud slår et tidlig innlegg inn i feltet fra sin høyreside, og ballen havner omtrent ved 16-meteren i det som skulle tilsi å være en klin umulig posisjon å score fra. Nevneverdig høyreist er heller ikke Henrik, men for en hodespiller han faktisk er! Han stiger til værs, vinner duellen med sin oppasser og styrer kula i en nydelig bue i motsatt hjørne. Rett og slett en utsøkt scoring fra dagens bestemann!

Til pause leder vi 1-2, og i garderoben er alle enige om at vi vil ta en ny seier dersom vi klarer å fullføre en lignende omgang i de resterende 45 minuttene.

13524215_10210209750867125_1370047689_o

Det gledelige er jo da at vi faktisk gjør nettopp dette! Vi styrer den andre omgangen akkurat som vi vil, og Nordre Land skaper ikke en eneste sjanse som er verdt å nevne. Selv skaper vi et helt drøss av sjanser, der Sundseth kanskje må kunne sies å være nærmest i det skuddet hans fra langt hold smeller i metallet. For uten om dette skuddet har også Henrik gode muligheter til å score sitt tredje for dagen, men skuddene stryker stolpene ved flere anledninger.

Det blir faktisk ikke flere mål i den siste omgangen, men veldig gledelig er det at vi kontrollerer kampen på så overlegent vis som vi faktisk gjør. Jeg vil tippe det er mange mange kamper siden vertene har hatt så lite spill, og skapt så få sjanser som de gjorde på egen hjemmebane denne lørdagen.

Laginnsats får være denne rundens stikkord, for hele laget inkludert innbytterne og lagledere leverer fra øverste hylle denne kampen. Som sist styrer Hans midtbanen på elegant vis, vinner de duellene som kommer og er i tillegg rolig med ball når vi selv er i oppspillsfasen. Foran han løper Myhre-guttene et nytt maraton, og er hele tiden oppi vertenes spillere slik at de ikke får ro. Det kanskje mest gledelige denne kampen er likevel forsvaret, som med lite spilletid sammen gjennomfører til perfeksjon. Øystein og Stensrud har full kontroll på sine kantspillere, og i midten stanger Tov Magne og Sundseth ut absolutt alt som kom.

Seieren fører oss forbi nettopp Nordre Land på tabellen, og vi ligger med det på en 3.plass med kun målforskjell som plasserer Munkene foran oss. Øverst troner fortsatt FK Toten, men det er altså kun 3 poeng som skiller, og rammen er dermed spikret for et skikkelig lokalderby neste fredag! Slår vi de røde på eget gress denne kvelden vil det være status quo før det hele starter opp igjen i august. Vi håper på mye folk på tribunen fra begge leire, god stemning og fin fotball!

13518014_10210209745867000_1277204705_o

13509713_10210209753307186_1197508018_o

Henrik Myhre