Avkledd og utspilt av munkene fra Hamar

13184559_10209782146897293_192414726_o

Fredagens seriekamp mot MBK Domkirkeodden ble alt annet enn en hyggelig affære for våre gutter. Når kampen til slutt ble blåst av stod det hele 4-0 i dommerens bok, og dermed en tung tur hjemover for Kolbu/KK.

Det er ikke stort annet å si enn at hjemmelaget tok en fullt fortjent seier på Børstad kunstgress denne kvelden. Vi henger med de første 15 minuttene av kampen og skaper et par halvsjanser etter innlegg fra kanten, men riktig nok uten at det blir spesielt farlig foran vertenes mål. Når munkene så scorer sitt første mål på heading etter et godt slått frispark inn i boksen begynner hodene i eget lag umiddelbart å henge. Fra scoringen og ut til pause taper vi stort sett de aller fleste dueller, samtidig som vi blir veldig omstendelige i eget angrepsspill og slurver bort de overgangsmulighetene vi får.

13113244_10209782145857267_26426472_o

I pausen er hele laget enige om at et helt annet trøkk og vilje er nødt for å legges til grunn dersom vi skal få med oss noe som helst denne fredagskvelden. Så er det dette med å gjøre handling ut av ord da, ofte vanskelig, nærmere sagt umulig denne tunge kvelden. Den andre omgangen fortsetter nemlig i akkurat samme melodi som den første ble avsluttet. Munkene er heltente, vinner de dueller som kan vinnes og spiller rundt oss gang på gang uten at vi evner å bryte ned vertenes spill. Et kvarter ut i omgangen spiller vi munkene gratis gjennom etter et svakt tilbakespill som hjemmelagets spiss takker og bukker for, runder keeper og setter inn 2-0.

I et håp om å få inn litt ny giv gjør vi et par bytter, og inn kommer Henrik og Petter sentralt på midtbanen. Vi hever oss muligens noen hakk, men det hjelper likevel lite å heve seg 2-3 hakk når skalaen allerede befinner seg rundt null og munkene på motsatt banehalvdel blomstrer i sitt spill. En redusering og nytt liv i kampen hadde vært alfa omega i denne fasen, men istedenfor er det vertene som igjen scorer etter en overgang med påfølgende innlegg som kontant stanges inn i nettet. Dermed 3-0 på tavla og dessverre ingenting som var i nærheten av å skulle tilsi at vi ville klare å snu kampen.

Helt på tampen blir også vondt til verre når munkenes spiss får stjernetreff fra 18 meter og kliner inn kampens siste og vertenes fjerde scoring. Fire tilleggsminutter var strengt tatt ikke nødvendig, hvert fall ikke for “spenningen”, og når dommer omsider blåser av er det egentlig bare godt å få det overstått.

13198983_10209782145057247_1003492905_o

Det er tungt å skrive kampreferat etter tap, men i dag taper vi rett og slett for et mye bedre lag som faktisk møtte opp til kamp når klokka viste 20:00. Hvor vi andre hadde møtt opp undres nok mange, for på Børstad kunstgress var det definitivt ikke. Vi både kan og må naturligvis spørre oss selv hva som gikk galt i denne kampen, men å grave seg ned er selvfølgelig intet alternativ. Vi skal tåle å tape, på samme måte som vi må tåle å slippe inn mål uten at verden av den grunn skal falle sammen slik den gjorde i dag. Det eneste positive i dag var at det var mange skuffede ansikter å spore i garderoben etter kampen. Nå skal vi lære av dette tapet og jobbe for at det ikke blir flere lignende resultater fremover.

Avslutningsvis må det også være lov å applaudere MBK Domkirkeodden for en prikkfri og bunnsolid gjennomført fotballkamp. Vi møtte i dag et lag med mange gode spillere som riktig nok har trappet ned på ambisjonsnivået, men som virkelig gav oss en leksjon i fotballforståelse og tekniske ferdigheter. Sistnevnte besitter vi i massevis selv, men vi må lære oss å bruke ferdighetene på riktig tidspunkt og ikke minst på riktig sted slik at vi belønnes med sjanser og mål istedenfor brudd og mål i mot. Samtidig må vi begynne å forsvare oss som et lag, ikke enkeltindivider, da hjelper det særs lite uansett hvor mange mil man løper.

En stor takk til våre supportere som igjen hadde møtt opp for å støtte oss på bortebane. Bare så synd at vi ikke klarte å gi dere den samme innsatsen tilbake. Vi skylder dere en, og lover å betale tilbake, med renter!

Michael Urrang

13151653_1568189330140326_7564399015740091570_n