Både bra og rufsete i målshowet mot Frisk Asker

Fin gjennomkjøring og god treningsøkt på Gjøvik stadion etter en trøblete uke med sprengkulde og avlyste treninger.

Kolbu/KK
10 1
Frisk Asker

Målscorere:

Henrik GM x4
Simen Engelien x2
Anders Kleiven
Pål Ødemark
Simen Stensrud
Sindre Pedersen

Første treningskamp for året med status som en 5.div kamp. Når det er sagt så ble det grunnet skader og sykdom en svært solid tropp vi hadde tilgjengelig denne dagen, og er nok blant det bedre vi kan stille med utover sesongen.

Motstander var Frisk Asker som for oss var et ukjent lag som holder til i 8.div i Oslo. Rapportene var likevel at dette var en gjeng med kamerater som tidligere har erfaring fra 3-4.div i Oslo, og som i fjor startet opp dette laget som rykket rett opp på første forsøk. På bakgrunn av dette var vi usikre på kvaliteten som ventet oss, og hovedfokus før kampstart var stort balltempo og tålmodighet. Vi skal sette et samlet press og er enige om at vi skal omstille raskt defensivt.

Vi åpner veldig bra med at vi setter i gang bakfra og har stor variasjon i det oppbyggende spillet. Dette gjør at vi skaper sjanser fra første minutt og Henrik setter vår første på en heading allerede etter 2 min! Deretter følger en periode der vi fortsetter trøkket og spiller rundt Frisk Asker men vi setter ikke vår neste før i det 8 min der Sindre blir felt på vei gjennom. Anders Kleiven setter straffen via klypa til keeper i høyre hjørnet.

Trøkket fortsetter og dette synes jeg er den beste perioden vår i løpet av kampen. Vi tar gode valg i bakre firer, stort tempo på ball forflytningen og god bevegelse gjør at spillet flyter. Vi er flinke til å vende spillet og gjør motsatte bevegelser slik at vi skaler mye rom. Frisk Asker henger ikke med i denne perioden og Henrik gjør hattrick i løpet av en 15 minutters periode. Noen av de scoringene kan bli rammet inn og var virkelig av det flotte slaget. Ikke minst spillet i forkant som er akkurat sånn fotball vi vil spille. Vi ender denne gode perioden med at sindre setter vår sjette scoring i det 35 min.
Etter dette er det ikke mye å skrive hjem om. Vi gjør det vanskelig for oss sjøl og tar feil valg, dårlig tempo og mister aggressiviteten defensivt.

I pausen er vi alle enige om at vi må starte kampen på nytt og finne tilbake til den gode perioden i 1.omg. Hovedmålet var at vi skulle holde nullen!

Frisk Asker bytter veldig mye spillere mens vi gjør to bytter fra starten av. Møllerhagen kommer inn for Toro i målet, og Tobias erstatter med Simen Stensrud på backen.

Det er faktisk Frisk Asker som kommer best ut fra starten av og vi kommer ikke i gang med vårt eget spill. Vi triller bak med litt for dårlig tempo og når vi tar sjansen på oppspill gjennom midten så mister vi gang på gang ball og får brudd imot. Når vi får sånne perioder er det viktig at vi har noen som tar ansvaret og går foran det har vi dessverre ikke i dag og Frisk Asker skaper et par halvsjanser før de etter 65 min får satt sitt første mål. Dette er rett og slett svakt av oss og ser at vi blir mer og mer frustrerte. Denne frustrasjonen er vel kanskje også det som bringer oss på sporet igjen og de siste 15 minuttene av kampen så viser vi oss fra vår beste side. Vi får igjen opp bevegelsen og balltempoet og da går det for fort for Frisk Asker.

Simen Stensrud har kommet inn igjen på høyre back og har et par sugende løp et par angrep på rad. Dette gir resultater da han får en fin cross inn i 16 meterfeltet og demper den først vakkert på brystet før han setter den kontant i det motsatte hjørnet.
Vi fortsetter med samme tempo og Simen får en fin gjennombruddspasning og runder keeper før han setter den sikkert i mål. Han setter sin neste allerede to minutter senere på nesten samme måte. Kronen på verket setter også Simen E da han gjør et fantastisk fint forarbeid og runder midtstopper før han triller ballen 45 grader til Pål Ø som enkelt kan sette inn vårt tiende mål.

Alt i alt et bra resultat, men der vi bare kan si oss fornøyd med de første 30 minuttene og de 15 siste av 2.omgang. I disse periodene viser vi toppnivået vi har inne, mens på motsatt side er vi nødt for å forbedre eget bunnnivå som i dag var veldig lavt.

Frisk Asker holdt med all respekt et nivå litt under det vi selv bedriver, men det var et veldig hyggelig bekjentskap og vi ønsker gutta masse lykke til med sin sesong!

Skribent: Trond Linnerud

Lagoppstilling: Toro (Lars M 45 min), Simen Ste (Tobias 45 min), Henrik Ste, Håvard GM, Lars Ø (Pjus 55 min), Pål Ø, Petter TB (Simen Ste 70 min), Henrik GM, Sindre (Abdul 55 min), Simen E, Anders K