Blytungt resultat i årets første hjemmekamp

Etter en god treningsuke med mye folk på trening, så var det en revansjesugen Kolbu-gjeng som skulle møte Toten i derbyet. Rammen for dette derbyet var så utrolig bra med over 300 stk som møter opp!

Kolbu/KK
1 3
Toten FK

Målscorere:

Sindre H. Pedersen

Ref skrevet av Trond Linnerud.

Vi må bare få nevne med en gang at den jobben banemannskapet har gjort er Eliteserien verdig! Har ikke sett en gressbane så bra så tidlig på våren! De siste to år så har vi hatt godt tak på Toten og ingen grunn til at vi skulle avvike fra suksess oppskriften som har fungert bra. Vi skulle ligge kompakte bak og spille mer direkte i korridorene med et stort ettertrykk.
Toten har fått noen forsterkninger i blant annet Steffen Hjelmtvedt og vi visste hva som ventet oss i forhold til motstanden og hva som ventet oss.

De liker og doble på kant og spesielt mot sin venstre side. I tillegg så møtte vi et lag som har gjort mye med sin defensive struktur. Vi visste også at de kom med et høyt press i starten og at vi måtte opp i tempoet i vårt press.
Merket på gruppa før kampen at dette var noe som betydde litt ekstra og var klar på at riktig tenningsnivå var noe alle måtte tenke på.

Når kampen er i gang så er mye dueller og lite finspill. Vi avklarer litt for kort og får ballen tilbake med en gang og vi på etterskudd nesten fra første minutt. Vi kommer ikke oppi ballfører og ligger den lille halvmeteren unna. De får stort rom mot vår venstre side som vi hadde advart mot men vi henger rett og slett ikke med.

Etter allerede 5 min så drar Håvard GM p seg et overtråkk og må gå ut. Noen rokkeringer der vi drar ned Øystein ned på venstre back. Tov D inn som stopper og Hans S får beskjed om å gjøre seg klar. Da ingen ventet dette så tidlig så tar det noen minutter før Hans er klar og Toten ved Svellet kaster langt fra midt på banen mot Hjelmtvedt. Vi taper duellen som er uten sikring og han scorer sikkert mellom beina til Møllerhagen.

Kampbildet fortsetter med samme bilde med at Toten rett og slett vil litt mer enn oss. Vi får ikke etablert noe eget spill og er for unøyaktig i pasningsspillet. Da får vi heller ikke det ettertrykket vi ville ha. Vi sliter i duell spillet over hele linja og Toten lukter andre baller og er mer samlet i sitt press.

Etter 17 min så har vi et innkast på venstre side ned mot corner flagget der Toten avklarer og viner de to neste duellene. De tar oss på vårt eget våpen med en rask overgang og kontrer inn 2-0. i denne kontringen så har vi 3-4 muligheter for avklaring men vi gjør merkelig feil og taper duellene. Det virker som våre spillere har høye skuldre og vi er ikke helt med.

De siste 15 min av omgangen så får vi flyttet oss opp mer med hele laget og får et par halvsjaner/cornere. Hans S får et skudd som keeper får reddet til corner. Rett etterpå får vi et innkast der Sindre kaster langt og vinner første duell og keeper flukter videre til Henrik S som får en får en kjempesjanse fra 5 meter. Dessverre så må vi trene mer for den går utenfor på mirakuløst vis. I denne perioden så er vi mye mer med i kampen og henger bedre sammen i lagdelene. Da er det typisk at i stedet for utligning som hadde betydd så utrolig mye psykisk så mister vi ball på midten i det 42 min. Hjelmtvedt slår den i bakrommet mellom back/midtstopper. Ulsrud stusse den videre til Thomas L som scorer sikkert på en utrusende Møllerhagen. Tre duller vi taper på rad og rekke som gjør at Toten går til pause med en 3-0 ledelse.

Etter en liten hårføner prat i pausen med budskapet om at:
– Vi må senke skuldrene og gjøre det vi er enige om
– Vi fremstå som et lag med små rom mellom lagdelen

Så er vi klare for 2.omg. Dette laget har jo vist før som Simen S sa i pausen at de kan komme tilbake fra å ligge under så troen var fortsatt der. Terje S hadde fått spjelket Håvard GM slik at han var klar igjen på stopper plass og startet opp igjen som vi startet kampen.

Toten legger seg vesentlig lavere i presset i denne omgangen og vi får mer plass til oppbyggende spill. Vi sender med flere folk offensivtog tar litt større sjanser . Noen halvsjanser blir skapt men vi skaper ikke all verden da vi blir for lite nøyaktige i oppspillene og dette gjør at Toten får mange brudd på oss. Toten ligger så kompakte at vi sliter med å finne rommene vi kan utnytte. Det er på dødball vi skal klare det og etter 76 min så slår Simen E et fint frispark inn i feltet til Toten. De vinner første duellen men Henrik S får en skuddmulighet fra 8-9 mtr der keeper får reddet og gir oss en corner. Simen E slår en presis corner der Sindre er konge i luftrommet og setter in 1-3 i det 78 min.

Dette gir oss litt mer energi og de neste minuttene får vi mer trykk på Toten og får noen dødballer men vi er ikke presise nok dessverre. Eller at Toten rett og slett forsvarer seg bra. Kampen dør etter hvert ut og vi må bare beklage det fantastiske oppmøte av tilskuere at denne gangen ble vi litt for «små». Skal være så raus med å si at Toten vinner fortjent og de imponerte meg. De fremstår som et lag og vil rett og slett mer enn oss. Vi må bare gratulere med seieren men de skal vite at vi skal selge oss dyrt i høstoppgjøret.

Takker alle for oppmøte og håper alle stoler på at vi skal vise oss fra en bedre side ved neste hjemme kamp.