Bunnsolid fra start til slutt mot FUVO

DSC_0167

Som i fjor tok vi også i år turen nedover til Vormsund og bortekamp mot FUVO IL på en nydelig kunstgressmatte. Et godt 3.divisjonslag med ambisjoner, med andre ord en fin motstander som ville gi oss noe bedre indikasjon på hvordan vi ligger ann så langt i vinter.

Fokuset før kampen var å fortsette å prøve på det vi terper på under treningsarbeidet uke etter uke; ligge kompakt og samlet i det defensive, samt være rolig med ball og beholde denne i størst mulig grad når vi selv vinner den.

Hele kampen kan vel egentlig oppsummeres som forholdsvis jevnspilt med to lag som begge ønsket å trille ball bakfra. Det blir da fort en krig mellom de to midtbanene på hvert sitt lag, en krig våre gutter virkelig gikk inn i med dødsforakt. Pål Jørgen “pjus” spiller en helt enestående kamp i sin ankerrolle, river og sliter i alt som er av motspillere og vinner kula akkurat når han selv gidder. Heldigvis for oss gidder Pål ofte, hele 90 min faktisk, og sikkert i bilen på vei hjemover også! Foran ankeret løper både Hans, Håvard og Petter ustoppelig, noe som gjør at FUVO aldri evner å trille seg gjennom det potensielt farlige rommet sentralt i banen som vi var opptatt av å stenge igjen.

Selv om kampen som nevnt er relativt jevnspilt, og FUVO så absolutt på høyde med oss selv er det kun vi som evner å komme til de store sjansene og dermed også mål. Sindre er som vanlig frisk på sin venstrekant og får mange fine brudd der han fosser fremover i banen. Det samme gjør vår hjemvendte charterturist, Simen Engelien, som virkelig bretter opp ermene og griper muligheten han får på spissplass i første omgang.

Det første målet kommer litt utypisk nok for kampen på et innkast. Sindre kaster ballen hardt og langt inn i 16-meteren der vår nyervervelse Øyvind Sundseth stanger inn sin første scoring for klubben med et solid hodestøt.

Bakover gjør også Øyvind sakene sine godt, og i tospann med kaptein Pål Johansstuen som midtstopperpar samt Simen Stensrud og Tov Magne på hver sin back rydder forsvarsfireren opp i alt som kommer. Hjemmelagets eneste mulighet i den første omgangen kommer på et knallhardt frispark fra nærmere 30 meter. Helt nede ved stolperota ligger likevel Andreas og gjør en fin redning i det han får fingertuppene på ballen som reddes ut til hjørnespark.

I den andre omgangen får en ny debutant sine første minutter, Simen Fodstad, signert fra Toten går inn på stopperplass og spiller en solid omgang der han ruver både i lufta og langs bakken. Inn kommer også Sønsteby på høyrekant og Pål Ringen på backplass for Tov Magne. Begge gjør gode innhopp der Pål har full kontroll på sin kantspiller og Sønsteby på sedvanlig vis kjører sine piruetter og show på sin side.

Kampens andre og siste scoring kommer etter flott spill der vi vender spillet motsatt og Hans stormer innover i feltet. Pasningen går via en FUVO-spiller og til Simen Engelien som drar av sin mann før han skyter mot mål. Skuddet reddes først av hjemmelagets keeper, men på returen venter Håvard som enkelt knaller inn vårt mål nummer to.

De siste 10 minuttene forspiller seg uten nevneverdige sjanser til noen av lagene, og dommeren kan dermed blåse av etter 90 minutter og borteseier 0-2 til Kolbu/KK. En god kamp av to lag som begge ønsket å spille ball, og der ballinnehavet var forholdsvis jevnt, men vi altså farligst den siste 3-delen.

Dette ble et særdeles positivt kampreferat, men vi gjør rett og slett en prikkfri kamp der samtlige spillere virkelig benytter muligheten og viser at de ønsker å befinne seg i startelveren når sesongstarten starter i april. Sindre og Petter må byttes ut like før slutt grunnet kramper i begge beina, og det forklarer i seg selv hvor mye innsats som ble lagt ned i denne kampen.

En god treningskamp betyr likevel svært lite når poengene først skal deles ut i april, men vi kan gå inn i vinterferieuka med en god følelse og det var svært gledelig å se innsatsen og det fine spillet vi til tider fikk til i dag.

Takk til FUVO for god treningskamp, flott bane og en fin ramme med ganske bra med publikum på sidelinja til en treningskamp å være.

Håndskriften til en 5-åring, men budskapet burde være tydelig nok.

Håndskriften til en 5-åring, men budskapet burde være tydelig nok.