Bunnsolid prestasjon og full pott mot Moelven

Med flere forfall var det ikke en full tropp som tok turen til Moelven denne helgen. Gutta som var spilleklare var derimot svært sultne, og det var aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne!

Tror alle var spente før denne kampen da vi har hatt litt variable prestasjoner de siste kampene. Vi gjennomførte en god prat før kampen om viktigheten av at vi avslutter som et lag de siste fire kampene. Det er stor forskjell på en 3 eller 6 plass i forhold til hvilken inngang vi får til en ny sesong.

Kampplanen var enkel, og i grove trekk skulle vi spille enkelt ut bakfra uten risiko: Dette vil si at vi slå litt mer langt de første minuttene til kampen setter seg litt. Banen var heller ikke av Kolbu (Champions League) standard, så dette sa seg egentlig litt selv 😊 Vi var enige om at vi måtte ha større bredde i angrepsspillet før backen overlapper og tålmodighet. Gjerne også litt høyere indreløpere slik at vi fikk et bra ettertrykk på den lange pasningen. I tillegg ville vi at Moelven skulle få sette i gang bakfra før vi satte inn et aggressivt press.

Vi starter kampen veldig bra og får satt et bra trykk på Moelven fra start av. Vi følger planen til det fulle og det er på en lang cross pasning fra Håvard at Sindre setter panna på ballen før keeper og det står 0-1 etter 4 min.

Bakover har vi stor trygghet og Moelven skaper ikke noe annet enn at de slå den lange som vi har god kontroll på. Den største utfordringen forsvarsmessig var å få stoppet blødningen Tov hadde i nesa etter en duell (som han vant selvfølgelig). Vi får mye plass til å trill ball i bakre firer og vender spillet før vi slår den lange. Alt dette betaler seg da Henrik setter kontant inn 0-2 etter 22 min, og vi får 0-3 etter 29 min som først er et skudd fra Kristian B som Thore lukter returen av. I det hele tatt så skaper vi mye ettertrykk som vi ikke evnet mot Storhamar.

I denne perioden kommer vi til mye innlegg og der vi har mange halvsjanser og at Moelven får avklart til cornere. Det er nettopp på en perfekt corner på første stolpe av Anders Kleiven at Tov D får satt pannen på og det står 0-4 til pause. Rett og slett noe av det bedre på lang tid og vi fremstår som meget solide!

En komfortabel ledelse skaper som regel litt lavere skuldre og mindre tempo. Vi var enige om at dette ikke skulle skje men heller nullstille oss igjen.

Har også hele denne andre omgangen full kontroll, og jeg teller faktisk bare en stor sjanse der Moelven kommer fra skrått hold alene mot Lars M. Bra press og en god utrusning fra Lars gjør at de skyter langt utenfor. De første 15 – 25 min av denne omgangen er vi preget av flere pasningsfeil og pasningsvalg, litt mindre ettertrykk i perioder men skaper allikevel mye gode muligheter.

Vi gjør noen bytter med at Lars Ø og Sander H kommer inn og må berømme begge to. De kommer inn og tilfører energi i laget og siste halvdel så er vi klart bedre enn Moelven. Thore vår nye målsnik får gleden av å sette inn vår 0-5 scoring før han i det 89 min er servitøren og legger ut til Henrik som kontant setter inn det sjette målet.

Vi vinner 6-0 i en kamp som vi fremstår veldig solide. Det mest gledelige er at vi fremstår som et LAG, både offensivt og defensivt! Dernest må jeg nevne at vi kun hadde ETT ballbrudd der Moelven kontrer på oss og det er sjeldent, men meget hyggelig.

Takker Moelven for et godt vertskap! Vil også få ønske de lykke til videre i sesongen og aller sist selvfølgelig en stor takk til våre tilreisende supportere som også denne gangen viser styrke!