Redalen Kolbu/KK 3-6

Cupdrømmen lever videre

Redalen Kolbu/KK 3-6

Sett to store kryss i kalenderen, forhåndsbestill finalebilletter og reserver hotellrom. Cupfinalehelgen er altså 22.november for de som skulle lure! Okeida, så er det fort gjort å bli revet med, men de skulle virkelig få valuta for pengene supporterne fra begge lag som tok turen for å se første kvalikkrunde på Raufoss onsdag kveld. Riktig nok var kampen gratis, men nerven og spenningen som utviklet seg underveis i oppgjøret var nok verdt en halvlunken Asina-brus i kiosken alene.

Forberedelsene til kampen hadde vært gode, og alt var vel egentlig som det pleier å være når Tor Oddmar parkerte bilen utenfor hallen på Raufoss med TV2’s kamerateam hakk i hælene. I garderoben ble laget enige om å starte kampen med et noe lavere press enn vanlig, mest for å ri av den første perioden uten baklengs som vi dessverre har hatt for vane å gjøre i treningskampene.

Taktikken skulle vise seg å fungere som ventet. Vi lot Redalen ha iniativet fra start, og hjemmelaget kunne trille mye ball frem og tilbake i bakre rekker uten at de skapte noe av betydning. 10 minutter ut i kampen tar vi en fin overgang og Sindre slår et flott innlegg fra sin høyreside. Inne i boksen har Sønsteby funnet et ledig rom og header inn ledermålet. Mål leder ofte til nye mål, og det skulle dessverre for vår del ikke ta lang tid før Redalen fikk sin utlikning med et velplassert skudd nede i hjørnet. Stort mer skjedde ikke i førsteomgangen, og begge lagene kunne gå til pause på stillingen 1-1.

I den andre omgangen prøver vi å gå ut i et litt høyere press. Det er ikke spilt mange minuttene når Simen Engelien plutselig bryter på midten og kommer helt alene med hjemmelagets keeper. Fra litt skrå vinkel setter han skuddet sikkert i mål og vi tar igjen ledelsen med 1-2. Noen minutter senere blir Sindre taklet stygt, og dommeren nøler ikke med å gi Redalenspilleren det røde kortet. Det skal sies at taklingen ikke var vondt ment, men bommet på ballen gjorde han, og med knottene først var det lite å si på det røde kortet.

Med ledelse 1-2 og én spiller mer på banen gjør vi egentlig en generaltabbe i det vi legger oss lavere på banen, og gir iniativet tilbake til Redalen. Likevel har vi relativt god kontroll og hjemmelaget kommer ikke til noen sjanser før det plutselig smeller to ganger på rappen. Begge målene som kommer er i bunn og grunn svært like, og kommer etter lange baller som blir slått inn bak vår forsvarsfirer. Noe kunne og burde sikkert vært unngått, men slik er det med et hvert mål i fotballen. Med det var kampen plutselig snudd til 3-2, og med 20 minutter igjen på klokken var det vi som trengte scoring.

Fra en heller svak periode der Redalen styrer spillet og scorer sine to mål, svarer vi virkelig den siste halvdelen omgangen. Nå er det vi som triller ball mens Redalen legger seg langt tilbake på banen for å berge avansement til neste runde. Vi har mange gode kombinasjoner i denne perioden og kommer til en rekke innlegg og avslutninger. Det vil seg derimot ikke helt, og når kampuret viser 93 minutter begynner vel de fleste å skjønne hvor dette bærer. Heldigvis for Kolbu er innbytter Øystein langt på vei klar for å gå i dusjen uten å få løpt skikkelig fra seg, og stormer nedover på venstrekanten før han slår et nydelig innlegg inn i boksen. På bakerste stolpe står bursdagsbarnet Sindre helt alene og header praktfult inn utlkiningen som gir ekstraomganger og nytt liv i kampen!

Kampreferatet begynner allerede å bli i overkant langt, men heldigvis er det kun ett lag man trenger å konsentrere seg om i oppsummeringen av ekstraomgangene. Her var det nemlig slutt, finito, terminado, finalmente, god natt for Redalen, og vi fikk gjøre omtrent akkurat som vi ville. Først kriger Simen Engelien inn sitt andre for dagen og 3-4 ledelse til Kolbu. Videre i den andre ekstraomgangen fortsetter Kolbutoget kjøret med Sindre i spissen. For hundrede gang fosser ungkalven nedover høyresiden og passerer så mange Redalenspillere han gidder før han til slutt går lei og heller bestemmer seg for å slå en perfekt pasning inn til Anders Lunstadsveen. Spissen som kom inn og gjorde en stor kamp har ingen problemer med å sette inn 3-5 scoringen, og kampen var med det i realiteten over. Helt på tampen scorer vi like godt enda et mål, bare for morro skyld, denne gang med et nydelig hodestøt av Øystein.

Dommeren kan til slutt blåse av med sifrene 3-6 til Kolbu/KK i en spennende og morsom fotballkamp for både supportere og TV2 som virkelig kjenner sin besøkelsestid. Stor takk til samtlige supportere som tok turen denne kvelden, dere var mange og det settes pris på! Vi vil også takke Redalen IL for kampen og ønsker de lykke til med årets 4.divisjon. Øyvind Sundseth var ikke tilgjengelig for en kommentar onsdag kveld, men vi gratulerer han med forhåndstipset om utklassingsseier og 6 mål. Mulig var det motsatt vei han egentlig så resultatet for seg 🙂

Helt avslutningsvis har vi sendt inn et forslag til navnendring retning Ikea. Tross alt ingen grunn til at de beste skal måtte sove på gulvet…

Kolbusengen