Cupeventyret over etter tap mot LFK

Det endte til slutt med 1-2 tap hjemme mot Lillehammer FK på Toten kunstgress onsdag kveld. Dermed er cupeventyret over før festen med første ordinære runde settes i gang, og alt fokus rettes nå mot serieåpningen mot Tynset førstkommende lørdag.

Det var nok ingen vakker kamp å se på for de mange publikumerne som hadde tatt turen til Lena i kveld, såpass ærlige skal man være. Kampen var kort oppsummert preget av veldig mye kriging og tette dueller, mens finspillet uteble.

I første omgang starter vi fryktelig, og lar Lillehammer gjøre stort sett som de ønsker frem til halvtimen er spilt. Bortelaget scorer også omgangens første mål i denne perioden, et noe heldig mål som sådan etter forsvarsrot av oss som kanskje burde vært unngått. Det var likevel ingenting å si på at bortelaget tok føringen i denne perioden.

Først når kampuret bikker 30 minutter våkner Kolbu/KK, men da også med seriøse intensjoner. Vi presser Lillehammer langt tilbake i minuttene før pause, og skaper også noen kvalifiserte målsjanser blant annet etter innlegg fra kantene. Med litt tur utligner vi i denne gode perioden, men målet uteblir og lagene går til pause med 0-1.

Den andre omgangen blir 45 minutter med lange baller, taklinger og gule kort. Med andre ord en typisk cupkamp verdig. Når timen er spilt går Lillehammer opp til 0-2 etter et mislykket skuddforsøk som ender opp som en perfekt pasning og videre resulterer i scoring. Litt flaks, men Lillehammer hadde også større sjanser som ble brent, og til slutt får man vel da som fortjent.

Vi gir likevel ikke opp, og innbytter Anders Lunstadsveen bruker ikke lang tid på å sette inn reduseringen etter et velplassert skudd med venstrefoten helt nede i hjørnet. De siste 20 minuttene av kampen preges av mange dødballer inn i boks fra vår side, mens Lillehammer yppet seg på kontringer. Nærmest kom Stian Hallingstad med en heading i metallet etter innkast, men det ebber til slutt ut med 1-2.

Alt i alt må man kunne si det var et greit resultat kampen sett under ett. Lillehammer var klart bedre enn oss første halvtimen av kampen, men vi viser at det bor mye i laget og de resterende 60 minuttene er forholdsvis jevnspilte. Selv om det hadde vært utrolig morro å gitt en cupfest i gave til alle som møtte opp på Lena kunstgress i kveld, er det ikke annet å gjøre enn å nullstille og mobilisere mot første serierunde mot Tynset på lørdag. Vi takker Lillehammer FK for kampen, og ikke minst takk til alle som møtte opp og støttet laget!