Elleville sluttminutter sørget for nok en borteskalp

Follebu så ut til å gi oss sesongens første nederlag, men selv ikke meterhøyt gress og tunge dødballer klarte å vippe Kolbutoget av sporet!

Follebu
2 3
Kolbu/KK

Målscorere:

Simen Engelien x2
Simen Sønsteby

Etter seieren mot Gran i forrige runde tenkte nok mange, inkludert meg selv, at slike tette oppgjør der seieren dras i land i sluttminuttene er opplevelser som må nytes litt ekstra. Det er tross alt ikke helt dagligdags at kamper avsluttes på slikt ellevilt vis. Den gang ei, for det skulle nemlig bare ta fem dager før vi toppet forrige nervepirrende borteseier med nok en rakkarysare!

Follebu var rundens vertslag, en ny tøff motstander som ventes å være med å kjempe helt der oppe i toppen av Kretsligaen. Flust med publikum fra begge lag var med å satte en fantastisk ramme og stemning på oppgjøret i solskinnet på Follebu Stadion. Vertene skal i så måte ha skryt og kredit for selve kamparrangementet, men én viktig faktor sto i beste fall til karakteren stryk denne dagen, gressmatta.

Det var enda godt vi faktisk vant denne kampen, for man ville nok fort blitt sett på som en dårlig taper ved å kritisere baneforholdene med et eventuelt tap. Vi skal heller ikke forlange at andre lag bruker like mye tid og krefter på eget gress som det våre gutter gjør hjemme på Kolbu, men én liten runde med gressklipperen må det nesten være lov å forvente. Det var som sønn av keeper Toro så riktig sa det – “Oi pappa, her har de glemt å klippe gresset”. Selv en fireåring på sparkesykkel skjønte altså at forholdene ikke var som de skulle. Gress til langt over skoene gjorde det så godt som umulig å spille skikkelig fotball, og til stadighet ble fine overganger spolert da ballen rett og slett forvillet seg bort i åkeren. Ikke en toppkamp verdig, men heldigvis lot vi ikke hjemmelagets skitne triks spolere en ny fest denne dagen.

For lengre oppsummering av selve kampforløpet vises det denne gangen til høydepunktene på video satt sammen av vår eminente fotograf Tor Martin Stensrud!

Det var Follebu som startet kampen friskest, og vi ble satt under et visst press de første 10 minuttene av oppgjøret. De resterende 35 minuttene av den første omgangen er det derimot klasseforskjell på lagene, og på en håpløs gressmatte hjelper vi like greit vertene med våronna der vi pløyer oss over og forbi det som er av motspillere. Scoringen sitter derimot langt inne, og det er først 5 minutter før hvilen at Simen Engelien smeller inn vår ledelse etter fint forarbeid av Simen Stensrud på høyresida.

På et normalt underlag der ballen faktisk hadde rullet fremover kunne og burde vi punktert denne kampen etter de første 45 minuttene. Etablert spill var derimot fryktelig vanskelig, og nærmest tilfeldigheter måtte til for å skape målsjanser.

I den andre omgangen får Follebu sin utlikning tidlig på et vakkert volleytreff etter hjørnespark. Like etterpå burde vi fått muligheten til å ta tilbake ledelsen på straffespark i det Simen Sønsteby regelrett blir revet ned i boksen på blank kasse. Dommeren lar det utrolig nok passere, men som høydepunktene viser på video blir vi snytt for et soleklart straffespark.

Follebu er tunge på dødball, og det blir småskummelt hver eneste gang vertene kjemper seg til nye hjørnespark eller frispark høyt i banen. Til slutt sitter også scoring nummer to for hjemmelaget i det de header inn 2-1 ledelse på bakerste stolpe etter, ja, en corner – naturligvis.

Vi viste en fantastisk lagmoral mot Gran sist, og klarer heldigvis igjen å gjenskape den samme effekten denne kvelden. Vår utlikning til 2-2 kommer etter flott spill der vi for én gangs skyld klarer å holde tempo på kula langs det høye gresset, og setter i gang et angrep som starter helt nede på egen 16-meter. Fra venstre spilles ballen inn sentralt på Petter som videre setter opp Sønsteby ute på sin høyrekant. Vingen tar med seg ballen noen meter og slår et lurt innlegg inn bak Follebus midtstoppere. Her har Simen Engelien løpt seg fri og får kastet frem en fot som sender kula tilbake i lengste hjørne. En meget god prestasjon, og vi var igjen like langt.

Da ting så ut til å gå mot uavgjort og poengdeling får vi altså servert kampens virkelig store høydepunkt akkurat i det vi passerer 90 spilte minutter. Et hjørnespark fra oss blir klarert ut av boksen til Follebu, men på 18-20 meter venter Sønsteby som kliner til på volley og sender kula som et prosjektil i krysset! En helt hinsides scoring, og jubelscenene var ikke å ta feil av – vi hadde gjort det, IGJEN!

I løpet av de fire siste overtidsminuttene skaper vi faktisk 3 enorme 100% sjanser, og er nærmere 4 og 5 mål i boka enn hva Follebu er utlikning. Innbytter Lars stiger blant annet til værs og stanger et innlegg i tverrliggeren, før kaptein Henrik kun er centimetere fra å doble ledelsen etter fint forarbeid av Sindre. Det blir derimot ingen flere scoringer, og vi vinner bataljen 2-3 etter en spinnvill andre omgang.

Jubelscenene var ikke å ta feil av – vi hadde gjort det, IGJEN!

Med Grans seier over Løten denne runden, passerte vi faktisk avdelingsfavoritten og topper med det tabellen etter spilte 6 seriekamper. Med bakgrunn i at hele 5 av disse kampene er spilt på bortebane, er det vanskelig å påstå annet enn at vi har hatt en real drømmestart på sesongen!

Det å ligge på tabelltopp i mai betyr jo egentlig ingenting, men det sier likevel mye om at vi gjør tingene våre riktig. At vi har snudd de to siste kampene våre mot tøff motstand utover i andreomgangene betyr også at vi nå får igjen for det gode treningsgrunnlaget som ble lagt i vinter.

Kanskje viktigst av alt har vi gjennom de siste 180 spilte minuttene i Kretsligaen vist at vi har en moral og vinnervilje som få andre lag matcher, og som bør få kommende motstandere til å skjelve litt ekstra. Vi gir oss nemlig aldri!

Takk igjen til alle supportere som tok turen, håper og tror de siste 10 minuttene av kampen var like moro for dere som det var for oss! 🙂 Jubelrunden til Sønsteby hadde tross alt ikke vært like artig for tomme tribuner!