Finaletap i vinterserien

Etter en fantastisk prestasjon noen dager før, ble vi dratt hardt og brutalt ned igjen på jorda denne kvelden.

Kolbu KK
0 1
Redalen

Etter en fantastisk prestasjon noen dager før, ble vi dratt hardt og brutalt ned igjen på jorda denne kvelden. I garderoben før kampen var det mye fokus på å nullstille oss og glemme cuptriumfen mot Gjøvik-Lyn. Dette skulle derimot bli akkurat slik som vi fryktet.

Inngangen til kampen var noe spesiell da det viste seg at Urrang ikke rakk kampen som planlagt. Dette førte igjen til nye rokkeringer. I tillegg manglet vi også vår toppscorer Simen Englien som hadde tatt seg en velfortjent ferie. Tross dette har vi en god og bred stall med flust av kvalitetsspillere så videre bekymret var vi ikke.

Kampen startet som vi forutså. Redalen pumpet lange baller opp på Thomas Bjerke og den notoriske målsniken Fredrik Haganæs. Veldig forutsigbart, men i dag var vi ikke på! Vi hadde store avstander mellom stoppere/backer og avstandene mellom forsvarsfirer og midtbane ble alt for store. Der vi var gode noen dager før var vi elendige nå. Da Redalen slo langt, prøvde vi å spille fotball med å trille ut bak og spille oss igjennom et komprimert og godt organisert Redalen lag. Redalen har trolig lært etter å ha vært tidvis statister forrige match. De har funnet ut at eneste måten de kan slå oss på er å gjøre det så enkelt som mulig, nemlig å kopiere Norges landslag anno 1994. Redalen får sitt første mål etter at vi taper en duell på bakre, som igjen header ut til en umarkert Daniel Amlien som gjør en god prestasjon med å sette ballen kontant i mål. Noen angrep seinere spilles Øystein Nygård fri alene med keeper men setter ballen på innsiden av stolpen! En kjempesjanse til å utligne der altså!! Kampen fortsetter i et labert tempo der det ser ut til at samtlige lengter etter påskeferie inkludert Redalen. Omgangen debber ut med 1-0 til Redalen. Vi fikk dessverre også Pål Jørgen skadet etter ca 20 minutter og inn kom Lars Ødemark på kant.

I pausen var samtlige enige om at dette var noe av det svakeste som har blitt prestert i vinter og alle virket innstilt på å vise seg frem på en bedre måte. Omgangen var jevn men dette er Redalen lag vi på en normal dag skal slå. Vi hadde ellers fokus på avstandene i laget, altså på sideforskyvning og imellom lagdelene. Her måtte vi legge ned en større innsats for å tette disse!

Vi går ut i andre omgang positiv til sinns og følte dette før eller siden løsnet. Vi begynner omgangen brukbart med en par halvfarligheter men Redalen rydder fint opp. Vi gjør det litt for enkelt denne kvelden der innleggene blir litt for upresise og igjen slått i hodehøyde. Dette er noe Mats Haugland og kompani trives særdeles godt med. Ellers synes jeg vi hever oss noen hakk denne omgangen og spiller Redalen veldig lave. Vi gjør noen bytter igjen og legger om til tre bak. Vi får satt enda større press men ballen ville ikke inn. Problemet er at vi denne kvelden var for upresise på den siste tredelen og med en god keeper i Patrik Furuseth (Redalen) og oppofrende stoppere klarte vi aldri å få hull på byllen. Totalt sett med tanke på spill og sjanser burde vi i hvert fall hatt uavgjort om ikke seier etter 90 spilte men tross på en dårlig dag spiller vi jevnt/bedre enn opprykksfavorittene i avdelingen. Nordicbet har satt 2.50 i odds på opprykk til Redalen og Kolbu har 8.00. Vi i trenerteamet veit i hvert fall hvor vi hadde satt pengene (om vi hadde lov).

Ellers vil vi gratulerer Redalen med seieren i årets vinterserie. Vi i trenerteamet vil også takke Reinsvoll for et flott initiativ med å dra alt dette i gang. Dette har vært veldig moro å være med på 🙂