Et skråblikk på Flisa før helgens kamp

Flisa bru er verdens lengste trebru konstruert for full trafikklast.

Flisa bru er verdens lengste trebru konstruert for full trafikklast.

På lørdag venter sesongens første bortekamp når spillere, støtteapparat og fans setter seg på bussen retning østover for oppgjøret mot Flisa Fotball.

Selve stedet Flisa er et tettsted i Åsnes kommune i Hedmark, og har omkring 1700 innbyggere per dags dato. Plassen ble innvilget landsbystatus i 2012, og er det største handelssenteret i Solør med Kaffegata som sin store handlegate. For de som har vært på besøk tidligere, vil man også være kjent med Flisa Storsenter som ligger i samme område.

Tettstedet er ellers kjent for å ha “Flisa bru”, verdens lengste trebro konstruert for full trafikklast. Broen ble åpnet sommeren 2003 og er 196 meter lang fordelt på tre spenn, det lengste på 70 meter. Ved innkjøring fra østsiden av broen står for øvrig verdens største tannstikker, og vitner om at selskapet Jordan holder til på nettopp Flisa. Undertegnede er selv ingen broekspert, men tar for gitt at de historiske fakta fra Wikipedia er korrekt. Lar meg nok likevel mest imponere av tannstikkeren.

Hva så med fotballen i distriktet? Flisa Idrettslag ble stiftet i 1971 og har mange utøvere innen både fotball og håndball. I og med laget er vår neste motstander, er det kanskje ingen overraskelse at klubbens herrelag er å finne i 3.divisjon dette året. Laget har likevel vært nære opprykk til 2.divisjon, men tapte sine kvalifiseringskamper mot henholdsvis FF Lillehammer og Brummundal i sesongene 2008 og 2009. Klubbens hjemmebane heter Glåmdal Bilsenter Stadion, og er mest trolig bygget over en tidligere myr eller lignende. Her er det hvertfall ingen mulighet som spiller å ta seg et pust i bakken dersom ballen går utover sidelinjen, da blir man regelrett spist opp av gigantiske monstermygg! Forvent heller ikke som tilskuer å slippe unna ved å kjøpe myggspray på Kiwien som ligger vis à vis stadion, de er utsolgt, for lenge siden…

Lørdagens motstander spiller sine hjemmekamper i blå drakter med hvite sokker og shorts. Om ikke allmenn kjent for de fleste, har faktisk Flisa de siste årene stått for norges kansje mest grufulle keeperdrakt. Vi håper naturligvis den sjokkrosa drakten, shortsen og strømpene (!) har overlevd nok et år i materialforvalterens bestillingsbok, og ser frem til å skyte den i fillebiter. Forhåpentligvis går også noen av skuddene forbi keeperen, men om det var speidere gjemt bak reklameskiltene på Lena under dagens trening, er det vel ingen umiddelbar fare for at vi får inn konkrete bud på egne spillere med det første for å si det på den måten.

Fra fjoråret har ellers Flisa byttet ut nesten hele spillerstallen, samt trenerapparat. Hva som venter oss på lørdag er derfor ikke helt kjent, men rapportene forteller at Flisa er et lag som ønsker styre store deler av spillet ved å trille mye ball langs bakken. Vår oppgave blir dermed naturlig nok å forsøke å ødelegge mest mulig av rytmen til hjemmelaget, og tvinge de til å spille en type fotball de ikke selv ønsker. En ting er uansett sikkert, for at det skal bli en hyggelig busstur hjemover må samtlige i troppen fra både startelver, innbyttere og støtteapparat være 100% motiverte dersom de 3 poengene skal bli med hjem igjen til Toten. Seieren mot Tynset sist er glemt, og vi er sultne på nye poeng!