Lillehammer Storhamar

Før kampen: Kolbu/KK – Lillehammer

Lillehammer Storhamar

Lillehammer slo Storhamar 3-1 i første kvalifiseringsrunde. Foto: Kjell H. Vollan – GD.no

Onsdag 8.april kommer Lillehammer FK på besøk for å spille andre kvalifiseringsrunde til fotball NM 2015. Vinneren av denne kampen tar seg videre til første ordinære runde, og dermed muligheten til å få en virkelig storfisk på besøk!

Som kjent for de fleste tok vi oss selv videre til andre kvalifiseringsrunde etter å ha slått Redalen 3-6 i et høydramatisk oppgjør i bobla på Raufoss. Når det gjelder vår kommende motstander Lillehammer, hadde de hjemmekamp mot 4.divisjonslaget Storhamar i første runde. Ifølge Lillehammers eget referat av kampen styrte de store deler av oppgjøret selv om de tidlig havnet under etter en unødvendig forsvarsfeil. Hjemmlaget snudde etter hvert kampen og vant til slutt 3-1 etter å ha punktert oppgjøret med lagets tredje scoring helt på tampen.

Hvem er så Lillehammer FK sesongen 2015? Av det vi kjenner til har laget hentet inn noen solide forsterkninger i løpet av vinteren. Fra Valdres FK har både keeper Thomas Varpestuen og midtbanespiller Alv Kristian Holø signert etter nedrykket i fjor. I tillegg har stopperkjempen Øystein Kvello returnert fra sitt opphold i Brummundalen og 2.divisjon. Sistnevnte er en sterk og høyreist spiller, og om mulig like viktig for Lillehammers angrepsspill som forsvarsspill, da i form av scoringer på offensive dødballer. Foruten om Kvello er Lillehammer de siste årene kjent for å være svært temporaske, og da spesielt med sine kantspillere. Dette vil derfor være noe vi absolutt må være forberedt på til kampen 8.april.

Lillehammers treningskamper denne vinteren er det ikke helt enkelt å bli klok på. Laget startet riktig nok med en overbevisende 0-4 seier borte mot Ottestad. I kampen som fulgte leverte Lillehammer forsåvidt nok et sterkt resultat med 0-0 mot fjorårets adeccoligalag Ull/Kisa, selv om rapportene forteller at Lillehammer knapt nok hadde ballen i dette oppgjøret. I siste generalprøve før kvalifiseringskampen til cupen ble laget derimot sendt hjem med 2-0 tap på Gjøvik i treningskampen mot et ungt FK Gjøvik-Lyn 2. Lagets siste kamp er som nevnt 3-1 seieren hjemme mot 4.divisjonslaget Storhamar i første kvalifiseringsrunde til cupen.

Lillehammer FK er av de aller fleste bookingselskaper tippet som opprykksfavoritter i vår 3.divisjonsavdeling denne sesongen. Vi er derfor fullstendig klar over at vi møter svært kvalifisert motstand onsdag etter påske. Selv om man i idrettens verden aldri skal hvile på laurbærene og leve på tidligere prestasjoner, sitter likevel den gode følelsen etter seieren mot Redalen fortsatt. Vi er overbevist om at vi kan sende Lillehammer hjem med tap i bagasjen, og håper så mange som mulig får tatt turen til Lena kunstgressbane denne kvelden for å støtte laget!