Før kampen: Orkla FK

nilsarneeggen

Lørdag 30.mai er det igjen klart for langtur når A-laget setter seg på bussen retning Orkdal for seriekamp mot selveste Nils Arne Eggen og hans Orkla FK.

Orkla Fotballklubb ble stiftet i 1998 som en sammenslåing av senior- og juniorfotballen i Orkdal Idrettslag og Orkanger Idrettsforening. Dette samarbeidet varte frem til 2010 da Orkanger IF bestemt seg for å trekke seg ut etter flere år med interne uenigheter og sviktende resultater. Uten å ha noe videre kunnskap om konflikten og fotballen i Orkdal, kan man vel muligens dra paralleller til Lillehammer og Faaberg som prøvde seg på et lignende samarbeid uten videre suksess.

Orklas seniorlag for herrer måtte faktisk ned i 4.divisjon året 2010, og brukte her to sesonger før de rykket opp igjen til 3.divisjon i 2012-sesongen. Klubbens ambisjoner er det derimot ingenting å si på, og sportslige mål for både menn og kvinner senior er spill på nest høyeste nivå. Per dags dato har Orkla hatt en solid start på sesongen, og befinner seg på en 2.plass kun 3 poeng bak serieleder Kil/Hemne som vant 1-2 i oppgjøret mellom lagene tidligere i vår. Det er med andre ord ingen tvil om at vi møter et godt lag i morgen som både ønsker og forventer å være med i opprykkskampen.

Klubbens fasiliteter er ellers svært gode, og lagets hjemmebane, Orkdalsbanken Stadion, har en tribunekapasitet på 500 sitteplasser. Selve dekket er kunstgress om det skulle være noe tvil, og klubben har også sin egen supporterklubb kalt “Nettsus”, dog er det ukjent om denne fremdeles er aktiv.

Selv befinner vi oss i en mindre god periode med 3 strake tap mot henholdsvis Lillehammer, Moelven og Kil/Hemne. Revansjelysten kunne derimot ikke vært større, og vi kan garantere at Orkla virkelig skal få slite for poengene i morgen! Skadesituasjonen innad i laget ser for øvrig lys ut, med unntak av Stian Hallingstad (skade) og Simen Stensrud som ikke er tilgjengelig i morgen grunnet militæret. Så gjenstår det å se hvem som har mest krutt i boksehanskene i morgen! Vi er forberedt på 12 tøffe runder, og sender gjerne en saftig uppercut i retning Orkla FK’s opprykkshåp 🙂

kolbu-orkla-boksing