Ullevaal stadion

Før kampen: Redalen – Kolbu/KK

Redalen IL Kolbu/KK NM-Kvalikk

Onsdag 25.mars møter vi Redalen IL i NM-Kvalikkens første runde.

Onsdag 25.mars spilles den første kampen av betydning dette året. Riktig nok deles det hverken ut 3 poeng eller tabelltopp, men avansement til NM-kvalikkens 2.runde og et potensielt storlag på besøk i første ordinære NM-runde er ikke så rent lite det heller.

Vår motstander på onsdag er Redalen IL, et lag vi kjenner både styrkene og svakhetene til. Redølingene slo oss tidligere i vinter 2-4 i en treningskamp på Lena, og selv om vi manglet en del spillere denne kampen viste bortelaget at divisjonsforskjellen ikke nødvendigvis er av nevneverdig betydning før onsdagens oppgjør.

Etter å ha vært et samarbeidslag med Raufoss i fjor, er denne avtalen nå skrotet og Redalen er igjen et selvstendig lag med mål om opprykk til 3.divisjon dette året. Laget består stort sett av tidligere Gjøvik FF og Raufoss-spillere, med andre ord gode spillere med mye erfaring fra 2.divisjon, men som nå må kunne sies å være “over the top”. Selv om de kondisjonsmessig kanskje ikke er på samme nivå som for noen år tilbake, er det fortsatt slik at når man først har lært seg å sykle, da glemmes det heller ikke ut med det første. Vi møter med andre ord et lag med mange gode ballspillere på onsdag, og selv om laget på papiret står oppført i 4.divisjon, er vi klar over at vår motstander holder et godt 3.divisjonsnivå.

Når det gjelder oss selv har vi hatt noen gode treningsuker med høy intensitet den siste tiden. Treningskampen mot FK Gjøvik-Lyn var også et steg i riktig retning sammenliknet med den dårlige prestasjonen mot Moelven kampen før. Det er først og fremst serien og åpningskampen mot Tynset i april, vinterens harde treningsperiode er bygget opp mot. Cupen kan således sies å være ren bonus, men en bonus vi naturligvis ønsker og håper å benytte oss av. Få ting hadde vært større enn avansement til første ordinære runde med hjemmekamp og fulltidsproffer på besøk!

Når det kommer til skadesituasjonen innad i laget ser det også relativt lyst ut. Sebastian Hjelmtvedt fikk en kjenning med hamstringen i kampen mot Gjøvik-Lyn, men har trent lett siden og forventes klar til morgendagens oppgjør. Ellers var en stor andel av troppen ute med influensa og forkjølelse sist uke, men gledelig var det derfor å se at de aller fleste var tilbake på kveldsøkten mandag.

Øyvind Sundseth RedalenFor å bli litt bedre kjent med vår motstander, Redalen IL, har vi tatt en prat med spilleren som scoret to av de fire målene mot oss sist gang lagene møttes i vinter. Øyvind Sundseth har tidligere spilt for blant annet Gjøvik FF, og er svært selvsikker på eget lag før morgendagens oppgjør.

Redaksjonen: NM-Kvalikkens første runde nærmer seg, hvilken betydning vil et avansement til første ordinære runde ha for Redalen denne sesongen?

Sundseth: Redalen har en soleklar målsetning om å nå første ordinære NM-runde, det er det ikke å legge skjul på. Både jeg og resten av spillerne på laget mener vi er gode nok til å klare det, så det ville i bunn og grunn vært unaturlig å ikke hatt det som mål. Med litt stang inn og et 2.divisjonslag som undervurderer oss, kan vi kanskje også nå andre runde om vi kommer oss gjennom kvalikken.

Redaksjonen: Våre naboer i FK Toten var svært uenig i avgjørelsen om å tildele Redalen IL plass i NM-Kvalikken etter alt oppstyret som oppstod rundt samarbeidslaget med Raufoss i fjor. Har du forståelse for kritikken og klagen som ble sendt inn fra de røde totenguttene?

Sundseth: Jeg skjønner at det kan være litt bitterhet rundt den avgjørelsen, men uansett så mener jeg at Redalen har langt mer å gjøre i cupen enn hva FK Toten har. Som de fleste har fått med seg har vi forsterket laget betraktelig siden fjorårssesongen, og stiller dette året med langt bredere stall enn i fjor. Siden vi også vant 4.divisjon og ble kretsmestre i fjor, skulle det nesten bare mangle at vi ble tildelt plass i kvalikken til NM.

Redaksjonen: Dere slo oss 2-4 i treningskamp for en kort tid tilbake. Om vi kaller onsdagens oppgjør for en returkamp, hvordan ser du for deg kampbildet, og sist men ikke minst utfallet til slutt?

Sundseth: Jeg håper og tror at Kolbu/KK vil gi oss langt tøffere motstand enn hva tilfellet var i treningskampen sist. Kolbu virket i den kampen seige og tunge allerede fra første sekund, og jeg synes dere var heldige som ikke tapte med større sifre. På onsdag ser jeg for meg at det blir en tøff kamp med mye dueller og der vi styrer banespillet. Blir ikke overrasket om vi står for ca. 80% av ballinnehavet.

Jeg antar og forventer at Kolbu/KK kommer ut i et høgt press slik dere har for vane å gjøre, men at dere tidlig skjønner at dette ikke lykkes og derfor trekker laget tilbake. Det vil nok være kontringene deres som vil være den største trusselen mot oss i denne kampen, og det er derfor viktig for oss å ha balanse i laget. For vår egen del har vi mange spillere som kan bli avgjørende, men spesielt bør dere frykte tempoet til blant andre Ruben Furuseth og Tor Håkon Sveen.

Når det gjelder kamputfallet til slutt tror jeg at vi etter et massivt press kommer til å få hull på byllen. Vi blir overlegne de siste 20 minuttene av kampen etter at kolbu har løpt seg tom, og til slutt vinner vi 6-1. Selv scorer jeg to mål, der det første kommer på straffe etter en hasardiøs takling fra min tidligere lagkamerat Pål Johanstuen 🙂
Ellers vil jeg nevne at vi i Redalen har de siste to helgene valgt å prioritere sosiale aktiviteter med mye godt drikke og hygge fremfor å trene oss ihjel. Dette tror jeg vil slå positivt ut i kampen mot dere.

Vi takker Sundseth for praten, og lar selv beina stå for pratingen onsdag kveld. Så gjenstår det å se hvilket lag som trekker det lengste strået i Raufossbobla til slutt. Vi i Kolbu/KK kan garantere et revansjelystent kolbulag som har trent godt og virkelig gleder seg til kamp. I anledning kampen kommer også TV2 igjen på besøk for å følge oss denne dagen. Det er TV2sportens Thomas Aune med kameramann som skal lage en oppfølgersak til programmet Fotballkveld etter opprykkskampen i fjor. Helt avslutningsvis har vi gjort et dypdykk i Google-arkivet for å finne frem litt klubbhistorie og lagbilde av onsdagens motstander. Denne sengen fra Ikea var det nærmeste vi kom…

Redalen seng