Første bortetap siden 2016

Ja nå må vi faktisk helt tilbake til oktober 2016 for å finne forrige serietap på bortebane (i seriesammenheng). En lang og imponerende rekke er nå brutt.

Gran
2 1
Kolbu KK

Målscorere:

Øystein Nygård

Etter to kamper mot motstandere som er spådd langt nede på tabellen skulle vi nå bryne oss på en av avdelingsfavorittene. Vi visste dette skulle bli en tøff oppgave og at vi ville møte et heltent Gran som bare hadde fått med seg 1 poeng før tredje serierunde.Vi har de to siste oppgjørene borte mot Gran fått med oss alle poengene men i kveld ble alle poengene fortjent liggende igjen i Gran. Utgangspunktet foran kampen var ikke lett med flere nøkkelspillere ute og dagens kampleder Trond (i fravær av undertegnede og Michael) hadde ingen lett oppgave med å komponere en startellever/tropp.

Kampen starter ganske så jevnt med et lite overtak til Gran. Vi får den del gunstige overgangsmuligheter men vi blir for upresise på den siste tredelen. Isteden gir vi bort ballen til Gran som konsekvent slår direkte i bakrom på deres kjappe angrepsrekke. Vi klarer med nød og neppe klarere unna i siste liten flere ganger. Etterhvert begynner Gran å skape flere sjanser og vi er heldige at vi ikke blir straffet hardere. Vi skaper noen halvsjanser men det tar litt tid før vi får den første store der Simen Englien kommer seg fri, runder keeper men dessverre for oss skyter Simen i nettveggen. Omgangen preges av mye dueller der begge lag sliter med å etablere eget spill i etablert. En dårlig omgang der Gran kan gå mest fornøyd inn til pause.
I pausen blir vi enige om å nullstille oss og begynne å jobbe sammen som et lag. Avstandene var for store og presisjonen var alt for svak. Vi måtte også opp med spillehumøret der det tidvis så ut som folk gjemte seg unna. Når vi er på vårt beste har alltid ballfører flere alternativer men dette var det lite som tydet på denne kvelden.

Andre omgangen starter egentlig litt som den første der dueller og ballmiss preger bildet. Det Skal ta litt tid før kampens første nettkjenning kommer. Etter at vi vinner ballen spiller vi en pasning der vi serverer Gran deres første mål på et sølvfat. Unødvendig men ikke ufortjent. Etter denne kalddusjen prøver vi å sette presset noe høyere men vi klarer ikke å dytte etter forsvarsfirer og midtbane og derfor er det Gran som vinner de fleste andreballene. Hvis vi skal slå direkte i bakrom og ut på kant er vi fullstendig avhengige av at vi klarer å komme etter. Dette blir da det samme som å gi fra seg ballen. Etter 80 minutter skulle det igjen bli litt liv på tribunen da Sindre slås igjennom i bakrom som igjen finner Øystein Nygård som hadde plassert seg riktig på bakre. Nygård gjør ingen feil og 1-1!!! Etter dette tror jeg samtlige hadde troa på tre poeng. Etter utlikningen fikk vi satt et visst trøkk på Gran. Hadde vi vært litt mere presise i denne perioden kunne vi straffet et Granlag som begynte å bli «shaky». Dessverre for oss er det Gran som avgjør kampen etter at deres venstreving drar seg forbi Simen St og legger et perfekt slått innlegg på bakre. Der står det selvsagt en Gran spiller som setter ballen sikkert i mål. 2-1 til Gran og en enorm skuffelse for tilreisende og spillere. Vi prøver å presse på for nye utligning men kampen ebber ut..

Nå er det viktig å glemme denne kampen og se frem mot el clasico førstkommende fredag. Der skal vi skal reise kjærringa og vise oss frem fra en bedre side. Viktig at vi nå begynner å jobbe sammen som et lag med riktige avstander, variasjon mellom hurtige overganger og ro med ball når situasjoner tilsier det. Balansen her var ikke riktig denne kvelden og vi må huske at det er denne balansen som er grunnen til at vi har utviklet oss i positiv retning de siste sesongene. Vi vil også takke Gran for kampen og ønsker de lykke til videre i sesongen.