Full kontroll mot Ringebu / Fåvang i 5.div

Med 0-3 ledelse etter knappe 20 minutter ble det aldri videre spennende i 5.div kampen mot Ringebu/Fåvang mandag kveld.

Vi dro til Fåvang med en sterk tropp på 14 mann mandag for møte med Ringebu/Fåvang på en fin kunstgressbane. Med kraftig vind i ryggen tok vi kontroll på kampen allerede fra start av, og få minutter er spilt i det Sindre mottar kula på egen banehalvdel og skrur på farten. Han fosser forbi sin oppasser og plasserer ballen på enkleste vis i motsatt hjørne for keeper til en tidlig 0-1 ledelse.

Den heftige vinden gjorde det vanskelig for vertene å etablere noe spill, og de fleste utspark eller forsøk på å løfte ball fremover kom stort sett i retur. Det ga oss derfor en gyllen mulighet til å stå høyt i banen og fremprovosere flere brudd i gunstige posisjoner. Nettopp dette utnytter vi flere ganger, og ved et tilfelle spilles Magnus R. Gihle fint fri på sin høyreside. Han tar med seg ballen inn i 16-meteren og blir hektet til et soleklart straffespark. Det tar Sindre seg av, og setter straffen kontrollert i mål til 0-2.

Ikke lenge etterpå blir vi tildelt et nytt straffespark. Denne gangen etter hjørnespark der kaptein Steinar dras ned i boksen ved bakerste stolpe. På nytt er det Sindre som blir gitt tilliten, og gutten skuffer ikke. Legger ball i motsatt side av sin forrige straffe, og dermed ledet vi 0-3 etter knappe 25 minutter spilt.

Vi er nære flere scoringer i den første omgangen, men lagene går til hvilen på stillingen 0-3 etter et ekte hattrick av Sindre.

I den andre omgangen får vi selv motvinden i fleisen, og er enige om å prøve å holde kula mest langs bakken. Vi får en perfekt start på omgangen i det vi bryter på midtbanen og Engelien får fritt spillerom til å sette fart mot mål. Hjemmelaget er passive bakerst og Engelien får gå hele veien og trille inn 0-4 ledelse.

Kampen var på dette tidspunkt for lengst avgjort, og det hele roer seg noe. Ringebu/Fåvang skulle få sin redusering til 1-4 midtveis i omgangen, uten at vi ble videre nervøse av den grunn.

Fem minutter før full tid setter vi kampens siste ved Urrang som banker inn en 1-5 målet fra få meter. Alt i alt en absolutt godkjent kamp i litt vanskelige spilleforhold med både vind og lav sol.

Gledelig å se Pjus (Pål Jørgen) tilbake på banen etter skaden som har satt han ut av spill i noen uker. Moro også å ha med oss vår trofaste supporterskare Kåre, Jan Harald og pappa Slåtsveen – takk for støtten!

Siste 5.div før sommerpausen spilles førstkommende lørdag borte mot Dombås. Her har vi satt opp buss og klinker til med en sosial og hyggelig tur! Bli med da vel, vi ses på bussen 🙂