Gamblet alt, men tapte stort mot Brumunddal

Ingen festaften på idrettsplassen da gjestene fra Brumunddal ga oss et stygt tap i protokollen.

Kolbu/KK
3 8
Brumunddal2

Målscorere:

Simen Engelien
Michael K. Urrang
Simen Sønsteby

Alt lå egentlig til rette for en strålende fotballkveld på idrettsplassen mandag kveld. Sluttresultatet og avslutningen på kampen gikk derimot ikke som vi hadde håpet på. Til det var bortelaget Brumunddal2 rett og slett for sterke, og vi ble straffet med en dødelig effektivitet gang på gang i det minuttene tikket mot 90 minutter.

Med en solid rekke A-lagsspillere i troppen var vi forberedt på en tøff kamp mot et meget godt bortelag som hadde tatt turen over Mjøsa. Vi kommer egentlig godt i gang fra start av, bortelaget står veldig høyt med sin bakre firer som gir våre raske gutter på topp mye farlig bakrom å boltre seg i. Her er vi nære på å lykkes flere ganger, og til slutt lykkes det for fotrappe Simen E. etter en god pasning av Petter. Simen tar seg forbi gjestenes keeper og setter inn 1-0 ledelse på blank kasse – en perfekt start.

Ikke lenge etterpå måtte dessverre Pål Jørgen gi seg med en skade, og det er aldri gunstig å miste «Pjus» som er en av våre desidert beste ballvinnere og krigere. Heldigvis har vi flere dyktige folk å ta av, og inn kom Håvard som leverte en god prestasjon etter å ha vært ute med en kneskade i lengre tid. Det tidlige byttet gjorde likevel at vi måtte gjøre noen endringer i midtbaneleddet, og vi sliter litt med å finne tilbake flyten i denne perioden. Brumunddal tar mer og mer over kampen, spiller fin fotball og kommer seg ofte til flere innlegg og halvfarlige situasjoner. Ved et tilfelle belønnes de med et hjørnespark som svinges inn på bakerste stolpe der ballen går tilbake i feltet og gjestenes storscorer Sigurd Ertsås litt for enkelt får prikke inn utlikningen.

Etter å ha blitt presset langt tilbake i noen tunge minutter evner vi å løfte eget lag et par hakk, og begynner igjen selv å produsere enkelte sjanser. Ved halvspilt første omgang får vi et frispark midt inne på gjestenes banehalvdel og fyller opp med folk i boksen. Simen Sønsteby slår en god dødball på bakerste der undertegnede har løpt seg fri og setter inn ny ledelse til 2-1.

Vi klarer derimot ikke å holde lenge på denne ledelsen, for effektive Brumunddølinger, som fortsatte å spille god fotball satte like gjerne inn både 2-2 og 2-3 i løpet av få minutter. Stillingen stod seg også til pause og vi skjønte at mye måtte gjøres i den andre omgangen dersom vi skulle ha med oss noe som helst av poeng denne kvelden.

I hvilen blir vi enige om å flytte hele laget høyere i banen, nekte Brumunddal å spille seg ut bakfra og tvinge frem gunstige brudd. Som sagt så gjort. Vi fremstår nemlig som et helt annet lag i åpningen på de siste 45 minuttene, kriger, vinner dueller og skaper farligheter fra første stund. Belønningen får vi også da vi bryter fint på midten, setter fart fremover og får satt opp Sindre på sin høyreside. Vingen slår et godt innlegg inn bak gjestenes forsvarsfirer som sniker seg like foran foten på Engelien. På bakerste stolpe har også Sønsteby tatt sitt løp og setter inn utlikningen til 3-3 via nettaket.

I disse 20 minuttene av kampen er vi meget gode, og utlikningen ga en tro på at vi nå faktisk skulle klare å snu hele oppgjøret til vår fordel. Gjestene fra Brumunddal var derimot ikke ferdigspilt, langt der i fra, og plutselig smeller det igjen. Først sitter 3-4 i nettet, og før vi omtrent rekker å komme i gang så setter de inn nok en scoring til 3-5 på tavla. Selv om gjestene var det soleklart beste laget i den første omgangen føltes det tungt å havne under med 2 mål i en periode der vi var det førende laget. På dette tidspunktet stod det 10-8 i store målsjanser fordel oss, men det hjelper naturligvis veldig lite så lenge det ikke blir tellende resultat av sjansene.

Med 20 minutter igjen var vi nødt for å gjøre grep om vi skulle evne å hente tilbake ledelsen som gjestene hadde fått. Vi legger derfor om til 3 mann bak i et håp om å få den viktige reduseringen. Fra her og ut blir det en sjansebonanza ut av en annen verden, og det føltes smått utrolig at vi faktisk aldri fikk det målet vi så sårt trengte. På motsatt side utnyttet Dala anført av sin rutinerte og giftige spiss, Sigurd Ertsås, hvordan det skulle gjøres. Hele fire mål setter han inn på flott vis, og kun en god strafferedning fra Lars gjør at det ikke også ble flere. I det kampen blåses av stod det hele 3-8 i dommerens bok, og sesongens andre tap var dermed et faktum.

Sifrene til slutt med 8 baklengs er naturligvis ikke pent å se på. Denne gangen satset vi alt, men tapte som det sang. Med posisjonen vi har på tabellen og hjemmekamp på eget gress vil vi aldri slå oss til ro med å ligge under. Alternativet om å redde inn et hederlig tap på stillingen 3-5 både var, og vil aldri være et alternativ. For i både Sundseth og undertegnedes bok som trenere eksisterer det ikke «hederlige» tap. Null poeng er null poeng, og et tap er et tap enten sifrene er 3-5 eller 3-8. Hadde vi fått den viktige 4-5 reduseringen kunne avslutningen på kampen vært en helt annen, men denne gangen gikk det dessverre ikke. Så kan man diskutere viktigheten av målforskjell til man blir både grønn og blå, men den betyr fint lite så lenge det ikke er et sluttspill i Norway Cup vi prater om. Ryker vi én plassering på tabellen ved sesongslutt som følge av dårligere målforskjell, betyr det egentlig bare at noen andre vært kneppet bedre enn oss både defensivt og offensivt. Enkelt og greit!

Denne gangen satset vi alt, men tapte som det sang.

Tap er aldri moro, men dette var kun sesongens andre nederlag og vi innehar fortsatt en glimrende posisjon før de resterende kampene i høst. Motstanden vi fikk bryne oss på i dag skal vi også lære av. Selv om det aldri vil være en unnskyldning må vi ta innover oss at mange av spillerne vi møtte denne mandagskvelden normalt spiller på to nivåer høyere enn oss selv. Brumunddal er utvilsomt blant de beste lagene vi har møtt så langt, fullt på høyde, om ikke hakket vassere enn serieleder Løten. Vi takker gjestene for meget god matching, og satser på de stiller lignende tropp også resten av sesongen.

Takk til alle supportere som hadde tatt turen. Det ble ingen poeng som takk i retur denne gangen, men vi skal brette opp ermene og smelle tilbake ved første anledning mot Gjøvik-Lyn neste helg!