Valdres Kolbu

Godkjent generalprøve mot Valdres FK

Den siste gjennomkjøringen før sesongpremieren endte med 3-1 tap for Valdres etter en totalt sett god prestasjon på Fagernes.

Valdres FK
3 1
Kolbu/KK

Målscorere:

Simen Sønsteby

Vi ønsket å møte bra motstand i den siste testen før serien sparkes i gang. Et fulltallig Valdres-lag fra divisjonen over var i så måte en perfekt motstander å bryne seg på.

Det vises ingen respekt i det kampen blåses i gang, og vi fyker ut av startblokkene de første minuttene. Vi spiller oss til 2-3 hjørnespark i løpet av disse gode åpningsminuttene, men Valdres får klarert og skjønner vel etter hvert på den svake starten at det er på tide å våkne.

Selv om Valdres melder seg på etter en rotete start, er det vi som kontrollerer veldig mye av det som skjer i hele denne første omgangen. Vi evner å gjøre akkurat det vi trener på; rolige med ball i laget, tar fornuftige pasningsvalg og lar i det hele tatt hjemmelaget få løpe mye imellom.

Bakover har vi også stort sett god kontroll de første 45, med unntak av 3 juniorfeil der Valdres straffer oss to av gangene. Det første målet kommer etter et brudd der vi selv er på vei fremover, og slusene bakover er dermed vidåpne. Baklengsmål nummer to kommer etter eget hjørnespark som Valdres får klarert ut, og der vi sover i returrommet som igjen gjør at hjemmelaget får løpe rett gjennom og sette scoring på blank kasse.

Det positive er at vi ikke begynner å stresse etter disse litt unødvendige baklengsmålene. Vi fortsetter med det samme spillet som vi har hatt hele omgangen, og får også betalt noen minutter senere. Etter flott spill sentralt går ballen videre ut til Engelien på høyrekanten som løfter et perfekt innlegg inn i boksen. Der rager giganten Sønsteby høyest, og stanger inn vår redusering til 2-1 som også står seg til pausesignalet.

Ser man bort fra de skjebnesvangre feilene vi gjør på baklengsmålene, var dette en meget god omgang der svært lite tydet på noe divisjonsforskjell mellom lagene.

Vi gjør et par bytter i pausen da Andreas kom inn i buret for Lars, og Henrik Stensrud erstattet Sundseth på midtstopperplass. De første 10-15 minuttene av den andre omgangen fortsetter i mye av det samme sporet som den første, helt til Valdres sin svenske storscorer Mönell setter inn hjemmelagets tredje scoring. En fin enkeltmannsprestasjon der spissen trekker seg inn fra venstre og curler ballen i lengste hjørne.

Den siste halvtimen av kampen handler stort sett alt om hjemmelaget Valdres. Med to mål opp og kraftig motvind begynner kreftene å ta slutt for vår egen del. Det å spille seg ut bakfra i vinden gjør heller ikke sakene enklere, og vi har mer enn nok med å klarere ballen opp mot midten i denne perioden. Hele laget skal likevel ha for at det jobbes knallhardt helt til sluttsignalet går, og vi unngår flere baklengs selv om Valdres er svært nære ved et par anledninger.

Dermed ender det til slutt med 3-1 tap for Valdres i det som blir vinterens siste test før sesongen sparkes i gang borte mot Fron 22.april. Mandagens kamp på Fagernes var totalt sett en meget god prestasjon i 60 minutter mot et lag fra divisjonen over.

En oppsummering av vinteren får komme senere, men vi i trenerteamet er godt fornøyd med prestasjonene og ikke minst progresjonen som er blitt vist siden oppstart i januar. De to kampene mot Redalen og borteseieren mot Gran har bevist at vi kan være et lag helt i øvre sjiktet så lenge hodene er påskrudd og innsatsen er på topp. Samtidig har vi opplevd et bunnivå i enkeltkamper som må heves, slik at vi også kommer oss gjennom mindre gode dager med poeng og godkjente resultater.

Riktig god påske til alle våre lesere!