Solid sluttspurt sikret poeng mot Gjøvik-Lyn

Begge lag med hver sin omgang da det ble poengdeling på Gjøvik stadion mandag kveld.

FK Gjøvik-Lyn 2
3 3
Kolbu/KK

Målscorere:

Simen Sønsteby
Sindre Pedersen
Simen Engelien

I den tredje runden av Kretsligaen var det nok en gang på reise at vi skulle kjempe til oss nye poeng i boka. FK Gjøvik-Lyns andrelag bestod for kvelden som ventet av en haug med unge spillere, ispedd en eldre traver i A-lagets hovedtrener Morten Skjærstad. La det bare være sagt med en gang; den mannen er seig som et halvspist stykke glutenfri Grandiosa dagen derpå (les: sleip og dyktig med ball i beina).

Planen for den første omgangen var å gå ut høyt for å stresse de unge spillerne til bylaget. Lettere sagt enn gjort, for her tok det ikke mange minuttene før vi skjønte at det bare var å endre taktikk. At det brukes ball på treningsfeltet til Gjøvik-Lyn er det ingen tvil om, og til tider var det faktisk vanskelig å unngå å la seg seg imponere av den roen Gjøvik-guttene hadde i det de spilte seg gjennom oss gang på gang.

Vårt største problem i denne omgangen var rett og slett at vi ikke klarte å samle oss i presset, og ble derfor liggende i ingenmannsland der én og én løp litt hodeløse rundt omkring. Det er derfor lite å si på at Gjøvik-Lyn går opp i ledelsen 1-0 etter en fin enkeltmannsprestasjon etter en offensiv dødball fra vår side.

Vi evner heldigvis å justere oss noe etter 15-20 minutter, og begynner selv å skape enkelte farligheter fremover. I denne perioden får vi også vår utlikning etter et fint opprullet angrep. Ballen går fra motsatt stopper til back og videre inn sentralt hvor Sønsteby til slutt mottar ballen i boksen. Han vender opp og får kranglet til seg en avslutning som sniker seg helt nede i keepers høyre hjørne, 1-1 og optimisme i laget!

Etter en svak start får vi etter scoringen plutselig litt flyt i eget spill, og det er derfor på et særdeles surt tidspunkt at Gjøvik-Lyn igjen går opp i ledelsen. Etter et hjørnespark for vertene faller kula ned midt i boksen der en av hjemmelagets spillere venter og smeller inn ny scoring via tverrliggeren til ledelse 2-1.

Veldig mye mer skjer egentlig ikke i denne omgangen, men Gjøvik-Lyn ledet definitivt fortjent etter de første 45 minuttene etter det som totalt sett var en dårlig omgang fra vår side.

Det nydelige med fotballen er jo nettopp det at ting kan forandre seg så totalt kun i løpet av få minutter. Denne dagen var det de 15 minuttene i pausen som plutselig skulle snu opp ned på det hele. Store deler av den andre omgangen handler med andre ord om Kolbu/KK, men før forvandlingen starter setter Gjøvik-Lyn inn sitt tredje mål for dagen via trener Morten Skjærstad. Etter fint spill på venstresiden kommer vertene gjennom og legger etter hvert 45 grader ut der Skjærstad får stå helt alene og prikke inn 3-1 scoringen. Akkurat den starten på omgangen vi ikke behøvde, og veien fram til poeng virket nå rimelig lang.

Her fra og inn handler ALT om Kolbu/KK, og i etterpåklokskapens navn er det vel omtrent som vi kunne lagt om til 2-3-5 den siste halvtimen av kampen. Det som var av spill foregikk nemlig på Gjøvik-Lyns banehalvdel, med unntak av desperate klareringer fra hjemmelaget som vi fikk pumpet tilbake på “riktig” side. Vertene forsvarer seg derimot heroisk, og hjørnespark etter hjørnespark blir klarert vekk uten at vi får stanget inn den viktige reduseringen.

I etterpåklokskapens navn kunne vi trolig lagt om til 2-3-5 den siste halvtimen

Forsøk etter forsøk blir ryddet unna, og sånt sett er vi til slutt noe heldige da Gjøvik-Lyn gjør en skikkelig blemme i bakre rekker. Et klarering i egen spiller sender plutselig Sindre gjennom alene mot mål. Avslutningen mot gamle lagkamerater er kald og rolig, helt nede i hjørnet og 3-2 med vel 8 ordinære minutter igjen å spille.

Om Gjøvik-Lyn hang i tauene før denne reduseringen, ble det ikke særlig bedre nå. Med kun ett måls ledelse begynte nok nervene å ta noe overhånd, samtidig som kreftene virket å ta fullstendig slutt. De resterende minuttene av kampen var nærmest som en offensiv drill på treningsfeltet der ball skulle ut til kantene, runde kjegla, og servere gode innlegg inn i boksen. Antall ganger ballen fløy gjennom feltet disse minuttene vites ikke, men det må ha vært mange, fryktelig mange!

Etter flere halvfarlige forsøk lykkes vi omsider i det 87 spilleminutt. Sønsteby ender opp med ballen på sin venstreside og slår et hardt og lavt innlegg tilbake inn i feltet. På bakerst venter motsatt flankespiller Engelien som sikkert bredsider inn utlikningen til 3-3!

Vi blir enige om å gamble alt, fortsetter med 3 mann bak og pumper på de siste minuttene av overtiden. Det er svært lite som skal til før vi faktisk klarer å lure med oss alle poengene, men dommeren blåser til slutt av kampen uten at det blir noen lykkelig matchvinner akkurat denne kvelden.

Om man oppsummerer hele kampen så er det ingenting å si på at det ble poengdeling denne mandagen. Det ble en typisk “game of two halves” – der Gjøvik-Lyn var gode og kontrollerte mye av banespillet i den første omgangen, mens vi stod for underholdningen i de siste 45 minuttene.

Vi har 35-40 veldig gode minutter, men totalt sett så var dette en mindre god prestasjon fra vår side. Det viser derimot enorm vilje og mentalitet å komme tilbake fra å ligge under 3-1 til å redde ett viktig poeng på en slik dag. At Gjøvik-Lyn kommer til å ta med seg flere poeng fra våre konkurrenter hersker det nok heller ingen tvil om, og selv opprykkskandidaten Gran har allerede gått på en smell her i den første serierunden med 1-0 tap.

Etter 3 strake bortekamper venter omsider første hjemmekamp på fredag i det vi tar i mot Ridabu hjemme på Kolbu. Syv poeng i bagasjen av ni mulige er absolutt godkjent, spesielt med tanke på hvor solide vi har for vane å være hjemme på eget gress. Denne trenden håper vi naturlig nok å fortsette med allerede på fredag!

Takk til Gjøvik-Lyn for en fartsfylt og svært spennende kamp. Takk også til våre supportere som selvfølgelig igjen sørget for at vi vant tribunekampen på bortebane – nok en gang!

Håper å se mange på første hjemmekamp fredag som kommer,

Vi er klare for ny krig!