Hjemmeseier i solsteiken mot Lunner

13341932_10210019769317705_658487415_n

Haugevis med sjanser, men kun ett mål i 4.divisjonskampen mot Lunner på fredag. Det holdt likevel i massevis når forsvaret og Andreas i buret gjorde jobben bakover, og dermed tre nye poeng notert i banken.

Solen varma græla bra på fredag, noe som gjorde det særdeles krevende å løpe ute på gressmatta. Dette var nok også merkbart for de mange på tribunen de første 45 minuttene av kampen. Det var nemlig noe energiløst og tafatt over hele linja, og underholdningsverdien var nok i så måte ikke all verden. Selv om omgangen er lite velspillende fra begge lag, skaper vi noen store målsjanser som fort kunne resultert i tellende scoringer.

Det er ikke spilt mange minuttene når gjestenes forsvar må ut i manesjen og på nød og neppe får avverget på streken etter et hjørnespark og medfølgende bra kriging i boksen fra oss. Omgangens fineste angrep kommer likevel etter halvtimen da vi får en fin overgang på midten og vrir spillet motsatt fra vår høyreside. Tov Magne har en hel banehalvdel å løpe på før han til slutt sender en perfekt pasning gjennom til Espen. Fra noe skrå vinkel er avslutningen med venstrefoten brukbar, men Lunners keeper gjør en god redning i det han får en fot på ballen og sender den ut til hjørnespark.

Utenom våre to største sjanser skjer det vel ikke så veldig mye denne første omgangen. Lunner har sine frispark og hjørnespark som blir pumpet inn i vår boks, men vi har god kontroll og får ryddet unna det som kommer. Til pause var nok uavgjort et helt fair resultat etter en noe skuffende omgang der solen virket å tappe oss spillere ute på matta for både kreativitet og løpskraft.

13334310_10210019742797042_636655097_o

I den andre omgangen løfter vi oss mange hakk, selv om ikke så veldig mye skulle til ut i fra det som ble vist frem de første 45. Mens banespillet var forholdsvis jevnt i den første, er det et helt annet kampbilde etter hvilen. Vi enkelt og greit både vil og evner mest, og sjansene skapes etter hvert på løpende bånd.

I store perioder må det kunne sies at vi er ganske så overlegne, og spillet foregår for det aller meste mot gjestenes mål. Lunner kjemper derimot heroisk, spesielt ofres alt i de bakre rekker og vi stanger og stanger uten at det blir tellende resultat. Etter ca. timens spill på klokka reddes det for andre gang i kampen på streken etter en fantastisk blokkering av en av Lunners forsvarsspillere. Det hele skjer i det Espen plutselig ender opp med ballen i boksen, kun to meter unna gjestenes mål. Med ryggen mot mål spiller han en rolig støttepasning til undertegnede som fra knappe tre meter smeller til mot det åpne målet. Ut i fra intet stuper en rødtrøye inn og blokkerer på ekte hockeyvis slik at skuddet kun går ut til nytt hjørnespark! I etterpåklokskapens lys burde nok avslutningen vært satt høyt i netttaket, men vanskelig å ikke applaudere blokken til Lunner også denne gangen.

Det lå virkelig en scoring i lufta nå, noe det vel egentlig gjorde hele omgangen, men vi slet altså noe så fryktelig med å få satt inn det forløsende første målet. Da er det kanskje også litt typisk at noen få sekunders uoppmerksomhet fra gjestene til slutt skulle vise seg å bli redningen for vår del. Vi vinner et innkast høyt oppe i banen som Simen Stensrud er rask med å plukke opp. Lunner rekker ikke å omorganisere og blir nok tatt på sengen i det Simen tar innkastet tidlig og spiller undertegnede gjennom bak gjestenes forsvarsfirer. Fra dødlinja løftes ballen inn i boksen der Sindre har stormet inn fra motsatt flanke og knuser sin oppasser i luften. Denne gangen går headingen og marginene for en gangs skyld vår vei, via innsiden av stolpen og inn bak Lunners keeper til 1-0 ledelse og til stor lettelse for mange.

13340909_10210019732996797_1308892372_o

Knoll og Tott i vakker harmoni. Snakker vi Totens raskeste briller?

Resten av kampen skaper vi mye nesten, og det er vel smått sensasjonelt at det kun blir med dette ene målet i løpet av de 90 minuttene. Ett mål holder likevel mer enn nok til 3 nye poeng når vi endelig holder nullen bakover, og for enkelte av oss involverte var vel kanskje nettopp dette det meste gledelige denne kvelden. Vi er bunnsolide bakover, spesielt i den andre omgangen der vi ikke slipper Lunner til noe som helst foran Andreas i målet. Offensivt skulle vi naturligvis ønsket at vi hadde puttet minst et par mål til, og denne kampen burde vi nok ha drept med bakgrunn i alle sjansene som ble skapt i den andre omgangen. Det at vi kommer til en haug av sjanser er likevel betryggende, litt mer ro og presisjon foran boksen i de avgjørende situasjonen så kommer også målene.

Rent spillemessig er vi kritiske nok til å innrømme at dette ikke var en høydare av en fotballkamp fra vår side. Den første omgangen må kunne sies å være direkte svak, rett og slett ikke mye å bygge videre på. Heldigvis løfter vi oss i den andre, og evner her å produsere flere store sjanser etter godt angrepsspill. Kombinasjonene i eget spil sitter likevel ikke helt som vi ønsker enda så langt denne sesongen. En lang vinter har satt sine spor på gressmatta, og for de rundt klubben som observerer treningene så både hopper og spretter ballen ukontrollert ganske så mye. Dette gjør det ekstra vanskelig å behandle kula, og faren for brudd imot gjør nok at vi i større grad velger enkle og sikrere løsninger enn det som kanskje er planlagt. Alt til sin tid, både matta og vi blir bedre for hver dag som går. Samtidig er fasit 18 av 21 mulige poeng, og vi er dermed i aller høyeste grad i en fin posisjon før det som gjenstår av kamper fremover!

Takk til publikum som møtte opp og ga sin støtte denne sommerfylte fredagskvelden. Vi ønsker samtidig Lunner FK lykke til videre med årets sesong, og ser frem til returoppgjøret på Frøystad kunstgress 🙂

Michael Kornbrekk Urrang

13319909_1577477079211551_3281376974365422348_n

13334797_10210019736796892_2095396347_o