Ingen festavslutning på sesongen med tap for munkene

Manglende effektivitet da gjestene fra Hamar tok siste stikk for sesongen på vårt eget gressteppe.

Kolbu/KK
1 2
Domkirkeodden

Målscorere:

Henrik G. Myhre

Tittelen på artikkelen lyger nok noe, for det ble etter hvert god stemning på Kolbuhytta utover lørdagskvelden under årets «kick-down» for 4.divisjon. En kraftig demper ble likevel lagt litt tidligere på dagen, og dette var det MBK Domkirkeodden fra Hamar som stelte i stand. Nærmest «som vanlig» møtte vi nemlig munkene til årets siste seriekamp, og nærmest «som vanlig» stilte munkene opp med en relativt tynn tropp. Noe walkover skulle vi derimot langt ifra få, men at denne kampen endte med tap er fortsatt helt uforståelig for undertegnede.

Vi begynner kampen brukbart og kommer etter hvert til en feit mulighet ved Engelien som spilles alene gjennom mot keeper. Den avgjørende finten lurer derimot ikke keeper som får kastet seg over ballen og avverget baklengs. Noen minutter senere er det kaptein Henrik som får muligheten, og avslutningen settes kontant i nettet til en oppskriftsmessig 1-0 ledelse.

Fra scoringen og ut til pause er det egentlig veldig lite positivt å skrive hjem om – dessverre. Vi starter å tape dueller, blir upresise i pasningsvalg og får store avstander mellom egne lagdeler. Gjestene fra Hamar ser sitt snitt til å utnytte dette, og på den ene muligheten de får i den første omgangen kommer også utligningen. En ball i bakrom der vi er fullstendig parkert, og munkenes spiss dribler av Lars i buret før ballen kan trilles enkelt over streken.

Selv om vi sto for det aller meste av spillet i de første 45 minuttene, var det vel nesten ikke ufortjent å si at munkene fikk sitt uavgjort til hvilen. Vi hadde rett og slett levert en særdeles svak prestasjon, og fortjente strengt tatt ikke bedre.

Til tross for sterk motvind i hele den andre omgangen (en fordel vi ikke utnyttet i den første), er det en helt annen prestasjon som leveres i de siste 45 minuttene. Spilleforholdene var vanskelige og munkene la seg lavt i banen, men vi ruller likevel opp den ene gigantiske sjansen etter den andre. Minst fire ganger kommer vi oss fullstendig alene med keeper, men samtlige skudd og headinger blir enten reddet eller skutt utenfor. I det både publikum og egne spillere nærmest går å venter på at den neste sjansen skal gi tellende resultat, skjer det som selvfølgelig ikke skal skje. Munkene kommer til sin andre store mulighet for dagen og setter sågar også denne til ledelse 1-2 på særdeles ufortjent vis.

Vi maler på med flere enorme sjanser de resterende 15 minuttene av kampen, men ballen vil ikke over streken uansett hvor mange skudd vi fyrer av. Når vi endelig får det til står linjedommer med flagget i været, uten at vel noen er særlig overbevist om at den avgjørelsen var riktig. Det vil seg derimot altså ikke, og etter flere overtidsminutter blåser dommer av for siste gang denne sesongen og vi taper faktisk hjemme for munkene med 1-2.

Det var langt ifra noe hyggelig sorti på sesongen med tap på hjemmebane, og kanskje enda mer skulle det svi dagen derpå da Toten tapte for Storhamar i sin siste kamp for året. Resultatet i den kampen betydde at om vi hadde gjort jobben selv, ville vi klatret forbi rødtrøyene på målstreken. Når alt kommer til alt betyr det likevel ikke all verden. Så klart, det vil alltid være en målsetning å kommer over naboene på tabellen – men når vi snakker enten 3 eller 4.plass på tabellen, er det strengt tatt samme ulla. Vi får heller takke for god og spennende kamp gjennom hele sesongen, og love at Kolbu/KK kommer enda sterkere tilbake neste sesong!

Beklager til fansen for at vi ikke klarte å servere en mer spenstig avslutning på sesongen, det hadde dere virkelig fortjent! Denne lørdagen var vi derimot ikke påskrudd fra start av, og da gikk det som det måtte gå. Sesongen har likevel vært fantastisk moro med flere begivenhetsrike øyeblikk, og vi takker samtlige som har støttet oss i kamp etter kamp 🙂