tynset-kolbukk

Ingen god start på høstsesongen mot Tynset

tynset-kolbukk

Tynset scorer her sitt fjerde og siste mål i kampen. FOTO: Terje Hylen

Det ble ingen lykkelig langtur når gutta reiste til Tynset for den første seriekampen etter sommerpausen. Hjemmelaget ledet riktig nok bare med ett mål til halvtid, men når dommeren blåste av for full tid var nye tre hjemmescoringer notert i dommerens bok.

Tynset tok virkelig tak i kampen allerede fra første spilleminutt, og man kan ikke være annet enn ærlig å innrømme at hjemmelaget fullstendig kjørte over oss den første halvtimen. Vi slet med presset, havnet til stadighet i undertall og vertene skapte den ene store sjansen etter den andre. I bunn og grunn kun et under at vi maktet å stå imot de første 25 minuttene uten baklengs, men når det først kom var det altså fult fortjent. TorO og forsvarsgutta gjør en bunnsolid innsats i denne perioden, og sammen med metallet redder de en haug av skudd som de aller fleste både på banen og tribunen nok så i nettet.

Først etter 30 minutter melder vi oss på i kampen. Vi endrer formasjon og låser av hjemmelagets 2 stoppere samt deres defensive anker som så langt i kampen har fått styrt hele oppgjøret akkurat som de ville. Med dette grepet blir Tynset plutselig svært planløse og det er vi som tar over kampen. Selv om vi evner å trille langt mer ball skapes ikke de helt store sjansene for utenom et skudd fra Urrang som hjemmelagets keeper får fingertuppene på og redder til hjørnespark. For øvrig etter solid forarbeid fra midtstopper Hjelmtvedt som var på et av sine mange raid fremover. Etter 15 positive minutter blåser dommeren av med 1-0 til Tynset etter de første 45.

I den andre omgangen henger vi med helt til det er spilt 65 minutter før Tynset scorer sitt andre mål for dagen og fullstendig dreper det lille håpet vi hadde. Litt surt er det av vi like før hjemmelagets mål har en gigantisk sjanse etter corner fra Sønsteby som Urrang stanger mot mål men reddes av en Tynsetspiller på streken. Det er hjemmelaget som får lov til å styre de resterende 20 minuttene av kampen, og vi blir stort sett kun løpende imellom og spise fluer i denne perioden. Skulle du være nysgjerrig på hvordan skogsfluene er på smak kan du høre med vår nykommer Myhrvold, han forsynte seg hyppig til store brekningsbevegelser i garderoben. Med andre ord, ingen morsom dag for fotball. I kampens siste minutter scorer Tynset både én og to ganger slik at resultatet blir noe stygt med hele 4-0 til slutt. Man kan likevel ikke si at resultater lyver, for antall 100% sjanser Tynset skapte i løpet av denne kampen var langt langt flere enn antall mål som kom.

Etter en rufsete start på sesongen fikk Tynset virkelig gang på maskineriet før ferien og har fremstått bunnsolide siden den gang. Vi må bare innse at vi rett og slett møtte et bedre lag denne helgen, og at tapet er det ingenting å si på. Det gir likevel overhode ingen grunn til å legge seg ned å fortvile, neste helg spilles høstsesongens første hjemmekamp på Kolbu med Flisa som gjestende lag. Vi skal gjøre alt hva vi kan på trening denne uken for stå sterkest mulig rystet til neste helgs batalje!

Til slutt må man igjen få takke våre helt utrolige supportere som nok en gang hadde reist langt for å støtte oss gutta på banen. Det gjør vondt å ikke kunne gi noe tilbake i form av poeng eller scoringer, men dere kan være trygge på at vi skal gi alt ved neste anledning!