Knepent tap mot serieleder Lillehammer

LFK-Kolbukk

Grønne sko til tross, Lillehammer FK ble en blytung oppgave for Stian og resten av Kolbu/KK. Foto: GD.no

Litt galgenhumor har heldigvis aldri tatt livet av noen, for at tapet i dag ble knepent, det er dessverre en løgn med modifikasjoner. Vi var fullstendig klar over at vi møtte det beste laget i serien i kveld, og et lag som ikke har råd til å avgi poeng mot lag på nedre halvdel som oss selv dersom de skal kunne juble for opprykk ved sesongslutt. Sånt sett er ikke nødvendigvis Lillehammer på bortebane et av lagene vi er forventet å hente poengene våre mot, men etter seieren sist og gode treninger hadde vi likevel troen på en skrell.

Vi holder følge i 35 minutter i første omgang, og selv om det er Lillehammer som triller ball klarer de sjeldent å tre seg gjennom til store sjanser. Toro redder for øvrig et straffespark på mesterlig vis i denne perioden. De siste 10 minuttene av første omgang samt hele 2.omgang er det dessverre god natt for våre gutter. Lillehammer får det første målet etter flipperspill i egen boks som lander perfekt på fotbladet til vertenes kantspiller som enkelt triller kula i lengste. Like etter kommer både ett og to mål til på corner og innlegg fra kant. Etter en brukbar første halvtime gikk vi plutselig til pause med 3-0 i sekken, tungt.

I pausen har vi to valg, enten parkere bussen i egen 16-meter og “sikre” inn et hederlig tap, eller prøve å gå i krigen, stå høyt og gjøre et forsøk på en tidlig redusering. Vi velger det siste, og for undertegnedes del vil det alltid være det riktige valget. Enten så taper man, eller så vinner man. Hederlige tap gir ingen poeng, det kan naboen som er Liverpool-supporter bekrefte (et lite stikk der altså). Om dårlig målforskjell skulle være det som eventuelt sender oss ned én divisjon, er det ikke bortekampen mot Lillehammer som er avgjørende. Da har har vi rett og slett ikke vært gode nok sesongen gjennom og tatt de poengene som kreves, så enkelt er det.

Som folk kanskje har skjønt allerede, den tidlige reduseringen kom aldri. Vi skaper riktig nok noen brukbare sjanser, men det er Lillehammer som scorer samtlige mål denne regntunge torsdagskvelden. Pang, pang, pang, pang, pang, skal vi se, hvor mange er jeg oppi nå da? Joda, vi får faktisk 5 smeller til i fleisen, og det føles tungt, skikkelig tungt. Vertene Lillehammer er enkelt og greit bare et mye bedre lag enn oss akkurat i dag (hadde tatt de i morgen), men fra spøk til revolver, det vil overraske meg mye om ikke laget fra OL-byen i 94 stikker av med opprykket når siste kamp er spilt.

For vår egen del handler det om å nullstille og være klar til neste viktige kamp hjemme mot Moelven. Snuoperasjonen og seieren mot Buvik på Kolbu Stadion sist var sterk, og vi fikk endelig vist både oss selv og publikum at vi kan spille god fotball. De stygge sifrene våre trofaste supportere måtte tåle å bevitne på Lillehammer i kveld er det ikke annet å gjøre enn å beklage, hele 8 ganger faktisk. Jeg lover derimot at vi skal være påskrudd og revansjesugne fredag om én uke!

M.Urrang