Komfortabel borteseier mot Dokka SK

13271994_10209905282735612_1598268978_o

Etter en aldri så liten marerittstart ble det til slutt en komfortabel 2-6 borteseier mot Dokka SK i den 5.serierunden. Fire ulike målscorere er også en gledelig faktor å ta med seg videre i de kommende kampene.

Himmelens sluser åpnet seg virkelig over Dokka stadion denne fredagskvelden. Øspøsende regnvær gjorde gressmatten særdeles bløt og krevende, men likevel bare en fordel for oss da dette også betydde fart i kula hele kampen gjennom.

Vi starter kampen på akkurat samme vis som mot Vest-Torpa forrige helg, aggressivt og på en måte som gjør at vi erobrer initiativet i kampen allerede fra første spark. I motsetning til kampen sist får vi oss ikke bare én, men to skikkelige smeller i trynet ut i fra ingenting. Etter fem minutter bryter vi på midten og pøser på med folk fremover. Den avgjørende pasningen er derimot unøyaktig og går bakover rett i beina til en av vertenes spillere som kontrer i motsatt retning. Vår venstreside er blottlagt og innlegget fra Dokkas kantspiller går gjennom hele feltet i det Toro forsøker å bryte ballbanen uten hell. På bakerste stolpe står en Dokkaspiller helt alene og kan enkelt trille inn ledelse til vertene. Noe uheldig og unødvendig av oss med tanke på at dette skulle vært en stor målsjanse for Kolbu, men da istedenfor altså ender opp med baklengs.

Som om ikke den første scoringen var kjedelig nok, så får vi altså en ny smell i fleisen kun få minutter etterpå. Dokka kommer igjen i overtall på kontring etter at vi er litt for ivrige på å sende folk med i angrep, men skuddet fra 16-meter blir blokkert og ut til corner for vertene. Det påfølgende hjørnesparket slås lavt inn på første stolpe der deres kaptein Espen Sæther Haugerud kontant stanger inn 2-0 ledelse for hjemmelaget. En skikkelig karamell for oss etter å ha styrt det aller meste de første 10 minuttene, men vertenes to besøk i nærheten av vår boks altså ga dem mål ved begge anledninger.

13275474_10209905287935742_1830308526_o

Selv om vi ligger under med to mål, er det herfra og ut likevel egentlig ingen tvil om hvor alle poengene skal havne denne kvelden. Vi styrer absolutt alt av banespill, og jeg tror sannelig også at vi vinner 50 av 50 dueller på midtbanen i denne kampen. Spesielt Stian Hallingstad i sin ankerrolle forsyner seg virkelig godt av de hodedueller som serveres, og vinner absolutt alt som kommer. Med hjemmelagets to scoringer får de også en enorm selvtillit og gir oss derfor ingenting gratis, men det var uansett bare et tidsspørsmål før målene våres skulle komme.

Etter en halvtime roter vertenes keeper og midtstopper det til foran eget mål og Sindre HP kan på enkelt vis heade inn reduseringen fra 5 meter. Ti minutter senere går et langt utspill fra Toro over alt og alle. Espen Myhrvold plukker opp nedfallsfrukten og stormer forholdsvis upresset mot hjemmelagets mål. Fra omkring 16 meter gjør spissen alt riktig i det han stopper opp, tar seg tid til et ekstra touch og legger ballen perfekt til rette før han til slutt curler inn kula i lengste hjørne utagbart for Dokkas sisteskanse.

Til pause stod det dermed 2-2 i en omgang vi styrte fullstendig og burde ledet, men to tidlige mål av vertene gjorde altså at det fortsatt var knyttet noe spenning før de siste 45 minuttene av oppgjøret.

13275169_10209905291735837_1799519756_o

Plankekjøring, er vel det mest passende ordet som kan beskrive den andre omgangen på Dokka stadion. Når Stian på elegant vis setter inn 2-3 scoringen fra omkring 16-meter tidlig i omgangen, var det vel aldri lenger usikkerhet om hvor de 3 poengene skulle havne denne kvelden. Om vi styrte det meste i den første omgangen så er vi rett og slett fullstendig overlegne i den siste. Vertene kommer ikke til en eneste kvalifisert sjanse, og selv scorer vi 4 mål uten at det ville vært noe å si på om det hadde blitt både to eller tre mål til. Gode redninger fra Dokkas keeper ved et par anledninger forhindret derimot dette.

Etter en times spill scorer vi vårt fjerde mål og går opp til 2-4 etter fint angrepsspill. Det brytes på midten og vi setter full fart fremover. Ballen går ut til Simen Engelien på sin høyrekant som tar ballen med seg nedover mot dødlinja før han slår et hardt og lavt innlegg inn i boksen. På 5-meteren står Espen klar til å bredside inn ny scoring, men en av Dokkas forsvarsspillere kommer han i forkjøpet og sklir på uheldigvis inn ballen i eget nett og dermed selvmål.

Vår femte scoring er trolig kampens fineste, og kommer etter nydelig angrepsspill der vi starter langt inne på egen banehalvdel. Igjen er det Simen Engelien som tar med seg ball fremover og slipper en perfekt ball ut til Sindre HP på venstresiden. Vingen gjør det han kan best, setter fart direkte og utfordrer forsvarsspilleren han har foran seg. I denne farten er det ingen som stopper Sindre, han flyr enkelt forbi og spiller en tversoverpasning til Espen i feltet som enkelt kan bredside inn 2-5 ledelse. Fine kombinasjoner, akkurat slik vi ønsker å spille og forhåpentligvis bare får se mer av i kampene som kommer!

Med mye usikkerhet rundt flere spillere grunnet skader og sykdom, hadde vi med oss hele 17 spillere denne fredagen. Det siste kvarteret gjør vi en hel del bytter, og slipper til flere gutter som har fortjent sin spilletid basert på treningsvilje og ikke minst gode prestasjoner for både b-lag og på treningsfeltet. Blant annet kommer Tobias Kristiansen inn for sin første a-kamp på over to år. Thomas Undli som vanligvis er å finne i forsvaret erstatter Espen på topp, gjør et fint innhopp og er i tillegg nære å få sin scoring. I tillegg kommer også Tov Magne og Fabian inn på henholdsvis back og defensiv midtbane og gjør begge sine saker bra.

Den siste scoringen for kvelden kommer helt på tampen av kampen. Et hjørnespark skrus inn i feltet der Øystein Nygård, som for øvrig hadde vært svært nære scoring flere ganger tidligere, rager høyest og stanger inn vår 2-6 scoring. Dermed halvdusinet fullt, og endelig løsnet det litt skikkelig fremover for vår del.

13262658_10209905293375878_768798374_o

Selv om kampen denne regntunge kvelden aldri ble spesielt stygg, ble det til slutt delt ut 4 gule kort til hjemmelaget og det burde vel strengt talt vært et par til. En hel del sene taklinger fra vertene resulterte i mye frispark, men den våte gressmatten gjorde det nok vanskelig å beregne både fart og timing. Vi blir også snytt for to soleklare straffespark uten at det er nødvendig å dvele videre over den slags etter at seiersmarginen ble som den ble. For de som kjenner Simen Stensrud vet likevel samtlige at dette ikke er en gutt som legger seg ned i et forsøk på juks, og nedklippingen i den første omgangen burde det derfor vært blåst på. Situasjonen i andre omgang er det ikke vits å diskutere da drakten til Stian måtte sys sammen på bakrommet etter nedrivingen i boksen tidlig i den andre omgangen.

Jeg vil også dele ut ros til en av Dokkas spillere som ble byttet ut etter noe sene taklinger som resulterte i gult kort fra hoveddommer. Etter å ha blitt byttet ut gikk han sporenstreks bort til vår innbytterbenk og beklaget et par av de sene taklingene han hadde hatt. Ikke ofte man er vitne til slike gester midt i en fotballkamp, men voksent og flott gjort! Dokka står fortsatt uten poeng etter 5.serierunder, men med samme innsats og vilje som de hadde mot oss den første omgangen på fredag, er jeg ganske sikker på at poengene også vil komme for “gribbene”.

Gledelig var det også å lese gjennom Dokkas kampreferat der de konkluderte med at det var ca. 30 tilskuere tilstede denne kvelden. Ikke at 30 tilskuere i seg selv er så fantastisk bra, men når så godt som samtlige av disse 30 var tilhengere av Kolbu/KK, så er det likevel ganske fett! Tusen takk til alle som møtte opp, det settes som vanlig stor pris på 🙂

Neste kamp er nok en gang borte, denne gangen mot Søndre-Land som på overraskende vis banket Vest-Torpa hele 3-7 på bortebane denne runden. Etter en del svake resultater innledningsvis var dette lagets første poeng for sesongen, og hele 7 mål borte mot Vest-Torpa viser at vi skal være på tå hev også neste helg for å ta med hjem en ny seier.

Av: Michael Kornbrekk Urrang

13278182_10209905298095996_280046580_n