Komfortabelt mot «annerledeslaget» Redalen

Supportere fra begge lag ble fredag gitt en liten forsmak på første kvalifiseringsrunde til cupen da vi møtte Redalen til treningskamp på ØTIP. Etter en jevnspilt førsteomgang med 0-0 til pause, tok vi kommandoen i den andre omgangen og malte gjestene i senk til en komfortabel 3-0 seier.

Kolbu/KK
3 0
Redalen IL

Målscorere:

Håvard Myhre
Sindre Pedersen
Lars Ødemark

Med en rufsete treningskamp mot Reinsvoll forrige helg, var hele laget ivrige på å vise seg frem fra en bedre side denne kvelden. Det er i det hele tatt rart hvordan ting kan føles som natt i dag i løpet av noen få dager med trening, men det var først og fremst innstillingen til kampen som la grunnlaget for en god prestasjon denne gangen.

Redalen er som oss et lag som ønsker å trille mye ball, og de første 45 minuttene var derfor preget av mange tette dueller. Spesielt på midtbanen ble det en krig, og her gjør våre løpssterke gutter en formidabel innsats hele kampen gjennom. Vi stresser gjestene slik at de svært sjeldent får satt opp noe som helst av eget spill, og samtidig belønnes vi med flere brudd som gjør at vi kommer oss rundt på kantene. Innleggene blir ikke det helt store, og Stig i Redalen-buret plukker ned det som kommer.

Vi styrer i det hele tatt ganske mye, er rolige når vi ha ball i laget og stresser ikke med å tre oss gjennom rom før åpningene er der. Det gode spillet gjør også at vi kommer til flere store muligheter før pausen, og vi burde vel strengt tatt fått med oss en ledelse inn til hvilen, men scoringene uteble.

Den andre omgangen fortsetter i samme spor som den første, og vi belønnes etter hvert med scoringen vår etter omtrent timen spilt på klokka. Vi kommer oss rundt på venstrekanten og får slått et innlegg inn i boksen som gjestene ikke klarer å klarere. Håvard, som for øvrig startet sin første kamp på lang tid etter sin kneoperasjon, tar imot nedfallsfrukten i boksen og plasserer inn 1-0 ledelse i keepers lengste hjørne.

Resten av kampen forspiller seg i et høyt tempo, og det er alt i alt en god fotballkamp mellom to gode lag. Vi frustrerer nok Redalen en hel del, for i løpet av 90 minutter tipper jeg det er lenge siden “annerledeslaget” har skapt så få sjanser som de faktisk gjør denne kvelden. Vi er egentlig bunnsolide bakover kampen gjennom, og samtlige spillere løper nok til at vi hele tiden får stengt av de farlige rommene på midten.

– Normal is good enough, sitat Øyvind Sundseth

I det 85 minutt får vi et korrekt idømt straffespark i det Petter felles i boksen. Sindre er trygg fra krittmerket, sender keeper motsatt vei og sørger for 2-0 ledelse.

Kun et par minutter senere skal vi også få pynte på resultatet i det Lars Ødemark setter inn sitt første mål på A-laget. Redalen roter i bakre rekker, og Lars er iskald i det han triller inn 3-0 fra vel 16-meter.

Vi vinner dermed 3-0 over det som blir vår motstander også om 12 dager i første kvalifiseringskamp til NM. Vi forventer et revansjelystent og heltent Redalen-lag neste gang, men beviser i dag at vi har alle muligheter til å ta oss videre så lenge vi har en normal dag, og utfører de oppgavene som kreves av hver enkelt.

Vi takker Redalen for kampen, og ser frem til et nytt oppgjør på Vardal idrettspark om 12 dager!