Kun ett poeng da lite stemte hjemme på eget gress

Det ble kun med uavgjort og poengdeling på dagen vi skulle gjenerobre den solide hjemmeformen fra fjoråret.

Kolbu/KK
2 2
Snert/Redalen2

Målscorere:

Øyvind Sundseth
Simen Engelien

Det ble dessverre ikke den festaftenen vi ønsket å levere i sesongens andre hjemmekamp, denne gangen mot Snertingdaln/Redalen2 på Kolbu. Borte har vi så langt vært bunnsolide, men i første prøve hjemme mot Ridabu for noen uker tilbake kladdet det mye i prestasjonene. Med OA-TV og mye publikum til stede, var naturlig nok ønsket for kampen å finne tilbake til den trygge hjemmeformen vi viste i fjor, og servere en festforestilling med mye nettsus. Slik skulle det altså ikke gå.

Vi føler vel egentlig at hele den første omgangen er mer enn godkjent, med et lite unntak av prestasjonene foran mål. Det er nemlig stort sett kun ett lag på banen disse første 45 minuttene, og all spill samt sjanser skjer mot bortelagets mål. Tross power play og mange sjanser, tar det 25 minutter før vi får hull på byllen ved Sundseth som har tatt turen opp i feltet på en dødball.

Vi fortsetter å rulle opp angrep etter angrep, men alt for ofte blir den nest siste og avgjørende pasningen litt for unøyaktig og ballen triller således ut til utspill for gjestenes keeper. Med et såpass overtak på kampen som vi hadde kom etter hvert også skuddmulighetene flere ganger, men avslutningene fløy dessverre både over og til side for mål denne dagen.

Dommeren blåste etter hvert av til pause på stillingen 1-0, og selv om vi kun hadde ett mål å gå på føltes det egentlig forholdsvis komfortabelt ut. Gjestene hadde nemlig ikke skapt noen verdens ting, og normalt burde den andre omgangen kun vært en formalitet. I garderoben i hvilen ble vi enige om å gå ut å drepe denne kampen, og for all ikke sleppe oss nedpå, gi gjestene gratismuligheter på dødballer og i så måte krige seg tilbake i kampen.

Så skjedde typisk nok nettopp det som ikke skulle skje. Vi kommer ut til de siste 45 med henda litt i lomma, lar Snertingdaln/Redalen vinne de første duellene og lar i det hele tatt bortelaget spille på seg unødvendig selvtillit for hvert eneste minutt som gikk. Alt vi var enige om i pausen virket plutselig å være glemt, og hengende etter i duellene startet vi også å gi bort tullete frispark høyt i banen som lot gjestene sende opp alt sitt tunge skyts i boksen. Det blir mange luftdueller i eget felt i denne perioden, og på et av flere hjørnespark får også gjestene sin utlikning.

Vi skjønner så alvoret, får reist laget noe opp i banen men virker egentlig å være preget av den dårlige starten resten av denne omgangen. Sjanser skapes i periodevis begge veier, men det er vi som igjen går opp i ledelsen etter flott angrepsspill på høyresiden der Simen Engelien til slutt har funnet sin plass i boksen og bredsider inn 2-1 scoringen på vakkert vis.

Ikke lenge etter tror vi at kampen er punktert i det Petter etter litt klabb og babb i boksen får smelt inn nok en scoring utagbart for gjestenes keeper. Linjedommeren ville det derimot annerledes og vinket av for offside da skuddet gikk via én av våre egne spillere på veien. Med to spillere på streken for å forsvare hjørnesparket som var foranledningen til skuddet, virket offsiden å være svært tvilsom, men slikt får vi uansett ikke gjort noe med.

I stedet for å punktere kampen får vi like greit et nytt mål i fleisen og dermed var det 2-2 og full spenning med ti minutter igjen på klokka. Det bølger veldig disse siste minuttene og begge lag har sine store sjanser. Vi skaper nok likevel de fleste, og nærmest er Sindre som på en overgang får stå helt alene i boksen, men headingen fra 2-3 meter går rett i keeper før gjestene evner å klarere. Snertingdaln/Redalen2 er heller ikke mange centimeterne unna å dra med seg alle poengene denne kvelden, men heldgivis slipper vi med skrekken.

Dommeren blåser av på stillingen 2-2, og dømmer man kun etter den andre omgangen er det ingenting å si på at gjestene fikk med seg 1 poeng. Vi skulle derimot aldri gitt gjestene denne muligheten, og burde på alle tenkelig måter ha avgjort dette i løpet av den første omgangen hvor vi var fullstendig overlegne. Denne dagen ble vi straffet hardt for dette, og kan til syvende og sist kun skylde på oss selv.

Det var beklagelig at vi ikke klarte å levere bedre med festen som vi hadde invitert til denne fredagen. Ingen vinner derimot alt, og vi er fortsatt ubeseiret denne sesongen – noe som i seg selv er meget sterkt. Dette skulle derimot vært 3 rene poeng, og det føles tungt å tulle bort 2 poeng på en dårlig omgang.

Hjemmeformen på eget gress er enkelt og greit ikke der den skal og bør være så langt. Men med flere og flere treninger på naturgress fremover skal vi sørge for å finne tilbake til godfølelsen og spillet som supporterne våre fortjener.

På bortebane har vi heldigvis vært særdeles stødige så langt, og neste kamp er nettopp borte mot topplaget Faaberg. Nå skal vi ha en god treningsuke, krydre det hele med litt ekstra terping på avslutninger og være klare for en ny opptur førstkommende fredag!

Takk til alle som tok turen til Kolbu stadion fredag, 1 fattig poeng var overhode ikke det vi ønsket å gi dere, men vi lover å komme sterkere tilbake!