Lokomotivet durer videre med ny seier i 4.div

14285676_10210875030738706_698608692_o

Etter en middels førsteomgang der vertene hang med på notene, ble det fullstendig enveiskjøring de siste 45 minuttene mot Lunner på torsdag. Da dommeren til slutt blåste i fløyta for siste gang, var det med et komfortabelt 0-3 resultat på blokka etter en bunnsolid prestasjon en serieleder verdig!

For de som kun studerer tabell og poeng, var det nok lett å tenke at rundens kamp mot svakplasserte Lunner (9.plass) skulle være grei skuring og vel så det. Laget fra Hadeland har derimot mobilisert enormt i kampene mot topplagene denne sesongen, og slo som kjent både Domkirkeodden 3-0 hjemme i tillegg til den råsterke 0-4 borteseieren over FK Toten på Lena. Vi visste derfor at av de 5 gjenstående kampene denne sesongen, ville bortekampen mot Lunner bli blant de aller tøffeste.

Vi starter oppgjøret ganske så bra, og har mye ball innledningsvis i det Lunner legger seg lavt i banen for å satse på kontringsspillet sitt. Det tar ikke mange minuttene før Simen Engelien kommer seg fri på sin høyrekant og slår hardt og lavt ut 45 grader i feltet. Denne gangen er det dessverre ingen som lukter muligheten i boksen, men Sindre får til slutt sendt av gårde en brukbar avslutning som treffer en av vertenes spillere og ut til corner.

Den kanskje største sjansen vår i den første omgangen er det undertegnede selv som får i det Øystein spiller en strøken pasning inn i bakrommet. Mottaket er brukbart, men vinkelen blir veldig skrå og avslutningen sniker seg like utenfor via stolpen til keepers lengste hjørne.

Etter en veldig forsiktig og defensiv start på kampen, løfter Lunner seg utover i omgangen. Litt overraskende er de svært ivrige på å få spilt seg ut bakfra, og trekker ned alt de har av forsvarsspillere for å få til dette. De lykkes også ofte ettersom vi ikke sender opp nok folk i eget press, og vertene får dermed spilt seg ut en rekke ganger. Rommet på midten blir fryktelig stort i denne perioden da egen forsvarsfirer på senke seg, og Lunner får noe tid og rom til å trille kula på midten. Vertene skaper likevel aldri noe som kan kalles en farlighet, muligens med unntak av et brukbart skudd fra et par og tyve meter som går utenfor Andreas sitt venstre hjørne.

Til pause står det 0-0 etter en omgang der ikke alt klaffet hundre prosent for vår egen del, men der vi i perioder viste godt spill og skapte nok av sjanser til å score både ett og to mål. Bakover har vi så godt som full kontroll, og vi visste at så lenge vi klarte å være tålmodige, var scoringen til slutt nødt for å komme utover i den andre omgangen.

14285428_10210875044219043_1803226783_o

De siste 45 angriper vi direkte fra start av, kommer rundt på kantene og skaper flere situasjoner som fører til hjørnespark. Det er også nettopp på en corner at vi omsider skal få hyll på byllen, og hvem andre enn den hjemvendte solbrune italiener er det som sørger for nettkjenning? Øystein slår en flott ball på bakerste stolpe, og Sundseth får stå helt alene i det han header kula inn bak Lunners keeper via bakken. En fullt fortjent ledelse, og en skikkelig vitamininnsprøytning å få såpass tidlig i omgangen. (Se video av scoringen på vår Facebookside)

Lunner virker veldig preget like etter at vi går opp i ledelsen, og begynner å gjøre masse feil som vi ikke så de gjorde i den første omgangen. For vår egen del fortsetter vi å male på, og vet at angrep er beste forsvar så lenge vi kun leder med dette ene målet.

Vel timen spilt gjør vi et bytte i det Petter erstatter Pål Jørgen på midtbanen, og det går ikke lang tid før innbytteren er nære ved å sette inn kampens andre scoring. En lang klarering fra Andreas i buret lander rundt midtsirkelen, og Lunners ene midtstopper feilberegner spretten fryktelig som gir undertegnede en hel banehalvdel å løpe på. Ved 16-meteren passeres vertenes siste midtstopper, og det blir til slutt en slags blanding mellom en avslutning og tversoverpasning tilbake i feltet hvor Petter kommer stormende. Keeper er utspilt, men kula sniker seg noen ørsmå millimeter mellom stolpen og høyrefoten til Petter. Hadde det ikke vært for de mange fortærte ostepølsene etter stengetid på Essoen sammen med Ødemark, er jeg helt hundre prosent ketchup på at unggutten hadde nådd fram!

14315460_10210875031818733_725712071_o

Vi må likevel ikke vente særlig lenge før kveldens andre scoring sitter i nota. Igjen er det Petter som gjør en enorm innsats i det han hiver seg ned og takler en av vertenes spillere i det de forsøker å klarere ball ut av egen boks. Ballen går videre ut til Simen Engelien som slår en fin pasning inn i feltet der Henrik like godt bruker både høyre og venstrefoten i det han avslutter mot målet. Sånn utførelsesmessig kanskje ikke til 10 i stil akkurat denne gangen, men hva gjør da vel det når skuddet lefses inn bak Lunners keeper! Dermed hadde vi 0-2 på blokka, og virket å cruise inn mot en ny kontrollert 3 poenger.

Omtrent 10 minutter før slutt skal vi trygge ledelsen ytterligere og score kampens siste mål. Det starter faktisk med en Lunner corner som blir klarert ut på vår høyreside. Herfra sendes en lang ball gjennom til Engelien på motsatt side. Vingen tar med seg kula nedover og sender i vei et innlegg retning Henrik som ikke treffer helt rent på ballen, men istedenfor gjør at undertegnede får ballen servert midt foran mål. En enkel styring i lengste hjørne, og dermed var all tvil (om noen) lagt til side denne kvelden.

Det ender dermed 0-3 etter en ny bunnsolid prestasjon der vi ikke lar oss stresse, men maler motstander i senk og til slutt drar i land en fortjent og kontrollert seier. Lunner skal ha mye kredit for å gjøre det tøft for oss, spesielt i den første omgangen, og vi visste at kveldens oppgjør krevde at vi var 100% skjerpet for å unngå poengtap.

Neste runde venter Snertingdalen/Redalen 2 som vi gikk på et surt tap for i vår, og som vi definitivt ønsker revansje for denne gangen! Det blir en ny tøff kamp mot et lag som har fremstått særdeles solide i høst, og som i tillegg kjemper mot Nordre Land om den svært viktige 4.plassen i årets avdeling. Her får vi ingenting gratis, men klare, det skal vi være!

Nok en gang takk til våre eminente supportere som svært mange i tallet hadde tatt turen nedover til Hadeland i går for å få med seg kampen mot Lunner. Vi håper 3 nye poeng varmet 🙂

Av: Michael Urrang

14285415_10210875028218643_1506374583_o

14274424_10210875027378622_1336376332_o