Munkespøkelset henger over oss

Etter fem strake seire og en uavgjort, var det duket for siste kamp før ferien. Vi tok turen til Børstad får å møte MBK. Domkirkeodden. Vi hadde mye å hevne etter tapet i siste seriekamp i fjor, noe som gjorde at erkerivalen FK. Toten gikk forbi oss på tabellen. Vi kunne også få ett bra heng på topplagene, så innstillingen burde det ikke stå på. Fotballen er fortsatt rund og fotballkloke munker vant fortjent 3-1.

MBK. Domkirkeodden
3 1
Kolbu/KK

Målscorere:

Tov Magne Dyste

Laget:

Lars Møllerhagen, Tov M. Dyste, Håvard G. Myhre, Øystein Nygård, Stian R. Hallingstad, Kristian O. Bjørnerud, Henrik G. Myhre, Ådne Skogsbakken, Simen Engelien, Sindre H. Pedersen. Benk: Lars Ødemark, Simen Stensrud, Tor O. Lillereiten

MBK har vi en blandet historie med de siste årene med alt fra storseier til forsmedelige tap. En motstander som er veldig åpne og klare på sin spillestil. Vi er enig om en kampplan om at vi skal være tålmodige og tørre og trille ball bakfra. De første 15 min er nærmest en tenniskamp der MBK ligger kompakt og der vi spiller oss ut men at ofte får brudd imot.

De er faktisk alene med Lars M 4 ganger og bare noen mesterlige redninger fra øverste hylle som redder et mål imot. Vi har en rufsete linje bak og tar ikke ut nok sikring når det ikke er press på ballfører. Samtidig så produserer vi mye muligheter offensivt og tidvis bra spill gjør at vi får noen cornere på rad. Vi får også en scoring annullert grunnet offside i denne perioden.

Det er etter en corner vi skal lykke og etter 15 min så slår Kristian B perfekt på første stolpe som Tov D header inn! Etter dette får vi bedre tak på det defensive, men de kommer fortsatt til noen muligheter mot oss. Offensivt så er vi ikke nøyaktige nok og forflytning av ball går for sent. Vi skaper noe, men sliter med neste siste pasningen. Bevegelsen er en og en og vi slår gjerne på denne ene bevegelsen.

I pausen er budskapet ta ut sikring og falle av før, presise på pasningsspillet og ikke minst holde tempoet. Det er vanskelig å beskrive følelsen av det som skjer i 2.omg. der MBK er kloke og ligger samlet med lagdelene så er vi helt motsatt. Fortsatt en og en både offensivt og defensivt. Produserer noe halvsjanser men det er MBK som får resultat. De scorer etter 56 min og det er faktisk fortjent.

Vi gjør noen endringer utover i omgangen men kampbildet fortsetter i det samme sporet. Munkene ligger og venter på at vi skal spille på oss brudd og de kommer med mye folk når de da kontrer. Det topper seg da MBK tar ledelsen 2-1 etter en flott prestasjon av Melgavis og etter dette ser det ut som vi mister helt troen. De setter også inn 3- 1 noen få minutter etter og det skuddet fra utsiden av 16 mtr går gjennom 3-4 stk av våre spillere og er symptomatisk.

Faktisk vinner munkene helt fortjent

De siste minuttene får vi igjen noe trykk på MBK men uten resultat og oppsummert så er dette noen av det dårligere vi har prestert i år. Hva det skyldes skal vi ikke være bastante på nå, men velger heller å tenke på at vi har levert en ok vårsesong totalt sett.

Nå får gutta litt fra trening og ikke minst oss i en periode og håper dette kan få tilbake spillegleden.

 

Berømmer Munkene med en fortjent seier og vil også få takke våre fantastiske supportere som også i kveld var i stort overtall på bortebane.

 

God sommer

Som vanlig takk til våre trofaste supportere.