Nok en solid seier da Gran fikk unngjelde

Borte mot Gran på torsdag gjennomførte vi nok en solid opptreden, og vant til slutt 2-0 over et Gran-lag som er blant opprykksfavorittene i vår avdeling denne sesongen. Noe av det mest gledelige er at vi igjen holder smultringen bakover, og dermed har spilt 180 minutter mot god motstand uten baklengs!

Gran IL
0 2
Kolbu/KK

Målscorere:

Henrik Myhre x2

Hjemmelaget kom ut i et forrykende tempo på torsdag, og hadde åpenbart en plan om å få en tidlig scoring gjennom høyt og aggressivt press. Vi blir hengende noe i tauene i disse åpningsminuttene, men forflytter oss bra og sørger for at Gran aldri kommer til de helt store sjansene som de er ute etter. I det vi har spilt 7-8 minutter er begynner kreftene å renne ut for vertene, og ettersom vi samtidig har blitt varme i trøya, tar det ikke lang tid før vi begynner å trille ball i hatt med hjemmelaget.

Etter at Gran stod høyt i åpningen, tvinger vi dem etter hvert lavere og lavere i banen gjennom godt etablert spill. Etter halvtimen spilt får vi også belønning for arbeidet i det Henrik Myhre finner rom i hjemmelagets 16-meter og kliner inn kampens første scoring på volley.

– Det tar ikke lang tid før vi begynner å trille ball i hatt med vertene

Gran blir egentlig veldig enkle å lese, og prøver hele tiden å tre seg inn sentralt i banen, spesielt mellom våre egne stoppere. Der har vi naturligvis stengt absolutt alle dører, og får det dermed relativt behagelig å forsvare oss mot det lille som kommer. Til pause leder vi fortjent 1-0, og den andre omgangen skulle bare bli bedre.

I de siste 45 minuttene er det rett og slett klasseforskjell fra start til slutt. Gran virker sluttkjørt tidlig i omgangen, og vi mørner vertene i tillegg ved å la dem fortsette å løpe imellom angrep etter angrep.

Ikke mange minuttene er spilt i det Sindre drar seg inn fra sin venstrekant og kliner ballen på undersiden av krysstangen, men dessverre uten at ballen er over linja. I angrepet etterpå blir vi tildelt en corner som senere smeller i stolpen bak Grans keeper som virkelig hadde nok å gjøre i åpningen av omgangen. Et massivt trykk, og det er bare uflaks at vi ikke dobler ledelsen i denne perioden.

Halvveis inn i omgangen ser vi likevel ut å få vår fortjente scoring. Vi kommer oss rundt på venstresiden, og undertegnede spiller ballen ut 45 grader til Henrik M som står alene i boksen. Avslutningen er som vanlig klinisk, og smeller inn utagbart i keepers høyre hjørne. Noe tellende scoring får vi derimot ikke, da linjedommeren mener at en av våre spillere forstyrrer vertenes keeper i en offsideposisjon. Heller noe tvilsomt, da Gran like gjerne kunne hatt 2 keepere på streken uten mulighet for å redde skuddet..

Henrik lar seg likevel ikke affisere, og gjør seg klar for å ta et frispark noen minutter senere etter at Petter blir lagt i bakken. Fra omkring 20 meter, forholdsvis skrått fra målet, banker Henrik inn sin andre scoring på utsøkt vis. En særdeles fortjent 2-0 ledelse, og for en måte å gjøre det på!

Resten av kampen er vi flere ganger nære på å øke ledelsen ytterligere, og hjemmelaget er heldige som til slutt kommer seg inn i garderoben med kun 2 pinner i bagasjen. Alt i alt nok en solid opptreden fra vår side, og igjen spiller vi 90 minutter mot på papiret god motstand uten baklengs – det er gledelig!

Førstkommende torsdag venter første oppgave som faktisk er av tellende betydning. Ikke at det vil bli delt ut noe som helst av poeng, men retten til å spille andre kvalifiseringsrunde til NM skal avgjøres mot Redalen på Vardal idrettspark. Som kjent slo vi nettopp Redalen 3-0 for kun én uke tilbake, og vi kommer til å gjøre absolutt alt for å gjenta bedriften til uka. Vi må naturlig nok erkjenne at vertene med sin massive stall er store favoritter, og to strake tap på under 14 dager mot unggutter fra Kolbu vil nok være en stor skuffelse for laget i Regionligaen. Vi beviste likevel sist at alt er mulig, og nå gjelder det bare å opprettholde det momentum vi har bygget opp de siste par ukene. På torsdag skal vi være klare for krig, vær du trygg!