Ny seier etter snuoperasjon på Raufoss

Bom bom bom i 60 minutter før hele kampen plutselig ble snudd i løpet av 60 glimrende sekunder!

I sesongens nest siste seriekamp og den siste bortekampen for året tok vi den korte turen til NAMMO stadion i et forsøk på å revansjere det bitre 3-4 nederlaget tidligere i sommer. Raufoss sitt andrelag er som kjent allerede klare for 3.divisjon neste år etter å ha gått ubeseiret gjennom 4.divisjon – enn så lenge. Vi hadde med andre ord en tøff oppgave i vente, men har selv for vane å levere gode prestasjoner på nettopp NAMMO stadion og visste at vi igjen kunne reise derfra med 3 poeng.

En stor takk til Raufoss Fotball som lot oss få låne kunstgresset på NAMMO til en treningsøkt lørdagen i forkant av rundens kamp. Økten ga oss svar på det vi husket fra tidligere oppgjør, nemlig en flott bane der ballen skyter en voldsom fart og nærmest alltid ligger klistret til den kunstige gressmatta. Som følge av baneforhold og motstandere har vi i de siste kampene denne høsten viket noe fra egne prinsipper om å trille mye ball og etablere alt spill ved å sette i gang kort bakfra. I stedet har vi vært langt mer direkte og spilt en «enklere» type fotball, uten at det selvsagt ikke er noe galt med det. Denne gangen skulle vi derimot holde mest mulig på ball, og spille oss til sjanser og scoringer gjennom oppbygning bakfra, tempo med ball langs bakken og haugevis med initiativ og gode offensive løp.

Åpningsminuttene av kampen blir av det rolige slaget, og ingen av lagene klarer å skape noen umiddelbare farligheter. Det tar likevel kun 4 minutter før den første store muligheten skulle komme, og det er vi selv som ruller opp. Kaptein Henrik og Engelien kombinerer fint før sistnevnte spiller gjennom en utsøkt pasning til Bjørnerud. Fra litt skrå vinkel settes skuddet like over tverrliggeren til vertenes keeper, men en meget stor sjanse noteres altså tidlig!

To minutter senere er det Raufoss sin tur til å skape sin første sjanse i kampen. Effektiviteten fra de gulkledde er det ingenting å si på, for vertenes første skudd på mål plasseres helt nede ved stolperoten til 1-0 ledelse etter en kontring der vi blir tatt litt på senga etter eget innkast høyt i banen.

Med unntak av dette målet samt et gjennomspill noen minutter senere der vi ikke henger helt med i de bakre rekker, handler stort sett det meste om oss selv i de første 45 minuttene. Vi står forholdsvis høyt hele omgangen gjennom, og presser vertene til flere stygge pasningsfeil som vi bryter på midtbanen. I forkant av kampen hadde vi fokus på å nettopp ta bedre vare på disse mulighetene. Vi får de nemlig ganske så ofte i kamp etter kamp, men litt for mange ganger skusler vi de bort med å være overivrige og unøyaktige. På mandag gjorde vi det derimot det aller meste med presisjon, og den ene gigantiske sjansen ble rullet opp etter den andre. På løpende bånd spilles både Sindre, undertegnede og Engelien så godt som alene gjennom, men ingen av avslutningene havner dessverre i nettet. På dette tidspunkt burde vi så absolutt hatt uttelling, og fire bom på fire 100% sjanser er minst to for mye (4 for mye om du spør Sundseth’n).

Med vårt heftige misbruk av sjanser gikk lagene inn til hvilen med 1-0 ledelse til Raufoss. Vi kunne ikke skylde på andre enn oss selv og manglende effektivitet for at resultatet var som det var. Det gledelige, og svært positive, var at vi spilte oss til alle disse sjansene gjennom godt spill, smarte løp og presise pasninger. Gang på gang utfordret våre midtbanespillere direkte på Raufoss sitt ryggende forsvar, og avanserte med kula akkurat lenge nok til at løpene fra kant trigget en pasning mellom back og stopper. Det eneste som manglet var avslutningene, men med samme sjansebonanza etter pausen var vi simpelthen nødt for å score mål.

Vi starter de siste 45 minuttene meget sterkt, og nok en gang ruller vi opp den ene gigantiske sjansen etter den andre. Skudd like utenfor, skudd i blokka, og flere redninger på streken. Undertegnede måtte regelrett ta turen inn i målgården et lite øyeblikk for å stikke fingeren over streken å sjekke om det var satt opp en usynlig plastfilm mellom stolpene! Det var det derimot ikke, kun våre egne avslutninger som ikke var gode nok..

Etter 58 minutter på klokka skulle vi omsider lykkes, og hvem andre enn «NAMMO-dödaren» selv er det som gjør det. Et flott innlegg fra midtstopper (?) Håvard på høyrekanten ekspederes sikkert i mål med hodet fra Anders Kleiven. Særdeles fortjent og særs befriende!

Når vi nå først var i gang og Kleiven hadde vist resten av oss hvordan ball + mål x nett = scoring, faktisk fungerer, gjorde vi det like greit på nytt kun noen sekunder senere. Det å sammenligne scoringen med Arsenal og Jack Wilshere sitt «tiki taka» mål mot Norwich er nok muligens å dra det litt langt, men pent var det så absolutt! Det er Sindre som regisserer det hele selv, spiller vegg og hælflikk sammen med både undertegnede og Bjørnerud før han til slutt setter kula ned i keepers høyre hjørne. Fra å ligge under 1-0 hadde vi dermed plutselig snudd kampen til 1-2 på kun ett minutt.

Raufoss sine unggutter klarer å løfte eget lag de siste 15 minuttene av kampen, men vi jobber veldig godt over hele banen og unngår egentlig noe som helst av farligheter bakover. Det er heller vi som er nærere 1-3 enn vertene er utligning, men kreftene i eget lag begynte etter hvert å ta slutt og de siste avslutningene vi hoster opp ble av det slappe slaget.

Etter 3 minutter med tilleggstid hadde dommeren sett nok, og vi vinner årets siste bortekamp mot naboene Raufoss. En underholdende og morsom kamp mellom to lag som ønsket å spille ball, men smått utrolig at det kun ble 3 tellende scoringer i dommerens bok. Vi må også være såpass ærlige å nevne at Raufoss har stilt med langt flere spillere fra A-troppen i kampene tidligere denne sesongen. Men med opprykket allerede spikret og en viktig juniorkamp på torsdag, møtte vi et meget ungt rekruttlag denne kvelden.

Vi gratulerer vertene Raufoss med opprykk til 3.divisjon, og takker for god kamp! Minner samtidig om vår siste kamp for sesongen som spilles hjemmme på Kolbu mot MBK Domkirkeodden førstkommende lørdag kl 14:30.