Ny seier i det værgudene gikk bananas på Toten

13106541_10209729124771773_110399524_o

Fredag kveld tok vi imot Vind IL til sesongens andre seriekamp i 4.divisjon. Med både regn, snø og hagl ble det trolig en kald opplevelse for publikum, men seier og null baklengs varmet forhåpentligvis noe!

Riktig nok kan vel ikke kampen på fredag kunne sies å være helt på hjemmebane da vi lar gresset på Kolbu få hvile seg enda noen uker, og kampen derfor spilt på Lena kunstgress. Ganske så mange supportere hadde likevel tatt den korte turen til ØTIP for å få med seg oppgjøret, og vi håper naturligvis samtlige med flere også tar turen til Kolbukam Idrettsplass om 2 uker når årets første kamp på gress skal spilles!

Mot Vind startet vi forrykende, og det er stort sett kun ett lag på banen de første 15-20 minuttene. I denne gode åpningsperioden blir vi også belønnet med to scoringer, dermed en flying start på kampen. Det første målet kommer fra undertegnede etter en ferdigscoret pasning fra Sindre ca. 60 meter fra motstanderens mål. Etter å ha rundet bortelagets høyreback på midtstreken var det fri autostrada mot gjestenes mål. Inne i boksen kunne til slutt gjestenes keeper passeres enkelt og ballen trilles inn i det åpne målet. Naturligvis vanskelig å vurdere egne prestasjoner så jeg lar Simen Fodstads ord i garderoben etter kampen oppsummere målet: “Vet du hva Urrang, der så du faen meg nesten litt rask ut”.

Det andre målet kommer kun få minutter etter kampens første nettkjenning. Vi opprettholder det gode spillet, presser gjestene og kommer til gode sjanser gang på gang. Øyvind Sundseth plukker opp en avslutning som blir blokkert i boksen men blir samtidig feid ned og dommer peker helt korrekt på 11-meteren. Straffesparket tar Sundseth selv, sender keeper til venstre for seg selv og straffen sikkert i motsatt hjørne. Dermed 2-0 etter kun 10 minutter spilt i et strålende åpningstempo fra vår side.

13106069_10209729129571893_1900441050_o

Det gode spillet holder vi gående til kampuret viser omtrent 20 minutter, men derfra og omtrent helt inn til full tid er det dessverre tynne saker som serveres. Vind reiser seg etter sin famlende start på kampen, og er fult på høyde med oss egentlig resten av kampen. Gjestene skaper ikke all verden av sjanser, kun noen lange frispark inn i boksen som Toro likevel har full kontroll på. Selv om det skapes lite er det likevel Vind som i gode perioder er det førende laget i kampen og viser seg absolutt frem som et godt fotballag.

I pausen blir vi enige om å nullstille, vinne tilbake banespillet og gå ut slik som vi gjorde i åpningen av den første omgangen. Dessverre evner vi ikke rett og slett ikke dette, og spesielt fremover er det mye unødvendige pasningsfeil som gjør at vi aldri helt klarer å finne en fin flyt i angrepsspillet vårt. Vind er dermed helt på høyde, og kanskje også en del bedre i store deler av andre omgangen selv om vi har kontroll kampen gjennom. Etter hvert blir det også gjort en del bytter, både Kleiven, Trønnes, Fodstad og Hans kommer inn og får sine minutter.

13120375_10209729114931527_1345236870_o

For publikum er nok den andre omgangen et relativt stort gjesp der det meste foregår på midten, og få sjanser skapes fra noen av lagene. På tampen blir like greit undertegnede belønnet med rødt kort etter to håpløse gule kort gitt av dommeren der det første blant annet var for å bli sparket ned (!) av en Vind spiller. Marius Larsen sa det fint selv i turen på vei hjemover fra kampen: “Du veit, dommera høll samma nivå som spellera dom” – og om så er tilfelle er det bare å beklage. Når man spiller på et forholdsvis beskjedent nivå som 4.divisjon må man vel enkelt å greit ta til takke med de dommerne man får, selv om innkast blåses offside og det som verre er.

En sjansefattig og kjedelig andre omgang ebber til slutt ut med 2-0 seier for Kolbu/KK, dermed 6 poeng av 6 mulige og en fin start på årets sesong. Ikke stort mer enn 20 minutter med god fotball fra vår side i dag, og det er tydelig at vi fortsatt ikke er helt der vi ønsker å være. Bedre både skal og må det bli, forhåpentligvis allerede mot Domkirkeodden til helga!

Takk til Vind IL for kampen, en Vind-versjon som må være noe av det bedre som er mønstret på mange sesonger og som fort blir et av de 4 lagene i toppen når datoen viser oktober.

Michael Urrang

13124945_1565823803710212_1938020143791490493_n