Ny seier i rotete bortekamp mot Søndre-Land

Mye varierende prestasjoner, men 3 nye poeng mot Søndre-Land fredag. Målscorerne avbildet. FOTO: Arve Hansen OA

Mye varierende prestasjoner, men 3 nye poeng mot Søndre-Land fredag. Målscorerne avbildet. FOTO: Arve Hansen OA

Det ble hummer og kanari både offensivt og defensivt i fredagens bortekamp mot Søndre-Land. Til fulltid var det likevel ingenting å si på at alle de tre poengene ble med hjemover til Kolbu etter sluttresultat 3-5 på tavla.

Noe vind men ellers sol og fine forhold på kunstgressbanen til Søndre-Land denne kvelden. Vertene tok sine første poeng med en solid 7-3 seier over Vest-Torpa forrige runde, men alt annet enn seier ville likevel være en nedtur for vår del om vi skal henge med helt i toppen av tabellen.

Det tar ikke mer enn 4 minutter før vi setter kampens første scoring og går opp i føringen. Det er på hjørnespark det skjer, og Stian gjør som han også gjorde sist kamp, rager høyest på bakre og stanger inn vår ledelse. Ikke lenge etterpå har vi en kjempesjanse som går i stanga og ut fra kort hold signert Espen. Istedenfor 0-2 ledelse skjer det vi hadde hatt fokus på før kampstart, nemlig å unngå baklengs imot. Søndre banker et langt frispark fra egen banehalvdel inn i vår 16-meter og ballen blir liggende mellom flere spillere uten at vi får klarert. Etter en del klabb og babb er det til slutt vertene som får siste fot på ballen og sender den inn bak Toro i buret til jubel for hjemmepublikumet.

Det tar vel knapt ett minutt fra vertene utlikner til vi igjen går opp i ledelsen. Etter fint spill på høyresiden slås ballen inn på motsatt side i boksen. Sindre forlenger kula inn i 5-meteren der undertegnede dukker opp og stanger inn 1-2 scoringen. Etter denne scoringen kommer vi til flere nesten-muligheter, men det lugger litt i eget angrepsspill om dagen og vi er rett og slett ikke nøyaktige nok i de siste og avgjørende situasjonene. Likevel er det ingenting å si på at Simen Fodstad sender oss opp i en tomålsledelse og 1-3 på tavla etter vel 35 minutter på et vakkert utført langskudd.

Få minutter etter at vi har gått opp i en forholdsvis komfortabel ledelse skal hjemmelaget på ny redusere. Etter å ha blitt tildelt et korrekt frispark midt inne på vår banehalvdel står vi alle klare i feltet til å ta imot innlegget som er ventet å komme. Vertene tar oss derimot på senga, spiller en kort variant der Søndres superveteran, Per Tore Lundberg, får avansere alt for mange meter helt upresset før han til slutt sender kula i nærmeste kryss.

Like før dommeren blåser av til pause på stillingen 2-3, bestemmer Espen seg for å gi oss et noe bedre utgangspunkt og setter inn vårt fjerde for kvelden. Bra press i boksen til Søndre-Land etter hjørnespark, ballen klareres ut i første omgang men Marius lemper den tilbake i farlig område. Inne i boksen befinner Espen seg, han vender på en femøring og banker ballen opp i nettaket og dermed 2-4 ledelse til halvtid.

13296195_10209963346067159_1598219177_n

Den andre omgangen er, dessverre, ikke mye å skrive hjem om fra vår side. Vi scorer 1 mål, slipper inn 1 nytt og varierer fra det brilliante til det horrible stort sett hele omgangen gjennom. Målet kommer igjen fra Espen, denne gangen på et korrekt idømt straffespark etter nedriving i boksen. Målet vi slipper inn bakover er nok en gang på dødball, denne gangen på et hjørnespark som skrus direkte inn i lengste hjørne. Vi får oss dermed 3 dødballmål imot denne kampen, og hadde i tillegg ett borte mot Dokka sist. Man trenger ikke ha IQ-en til Magnus Carlsen for å skjønne hva vi skal ha fokus på fremover, det holder trolig med min egen.

Ifølge Søndre-Lands kampreferat var det en noe “heldig” seier til oss etter at de har fått bekreftet både hands og offsideavgjørelser på enkelte scoringer. Hvor denne bekreftelsen kommer fra vites ikke, men undertegnede regner med det er snakk om en lokalpatriot på sidelinja med et nøytralt øye for spillet. Isåfall registrerte sikkert vedkommende også at Sindre bokstavlig talt ble sakset ned i 16-meteren uten å bli tildelt sesongens klareste straffespark, eller at Henrik feilaktig ble avblåst for offside alene med vertenes keeper. Slike situasjoner går begge veier, og resultatet kunne like gjerne vært 3-7 denne kampen. Søndre-Land skal likevel ha honnør for å aldri gi opp, og svarte altså gang på gang etter våre scoringer slik at vi aldri fikk fullstendig fred.

Oppsummert var det ingen overbevisende opptreden fra vår side denne runden. Fem scorede mål på bortebane er bra, men tre baklengs er ditto frustrerende. Vi har ikke holdt nullen bakover siden første hjemmekamp mot Vind på ØTIP, og det er noe vi så absolutt ønsker å gjøre noe med. At vi slipper inn mål bakover er langt ifra et forsvarsproblem alene, samtlige lagdeler er ansvarlige for de 11 målene vi har sluppet inn så langt denne sesongen. Vi må enkelt og greit finne tilbake til den felles arbeidsmoralen vi hadde i treningskampene tidligere i vinter, der avstandene mellom lagdelene var tette, og spiller for spiller jobbet sammen i hver en duell. Om alt dette er på plass allerede mot Lunner neste helg er langt ifra sikkert, men vi skal så definitivt prøve, for en smultring bakover hadde virkelig smakt snart.

Som alltid, takk til våre eminente supportere som hadde tatt turen til kunstgresset til Søndre-Land fredag kveld! 🙂

Michael Kornbrekk Urrang

13282234_10209963346547171_2129257272_n

13296139_10209963345307140_1035608646_n

13254087_1575065436119382_5924980196947075360_n