Nyopprettet gruppe for spillerutvikling i Kolbu/KK

Et nytt spillerutviklingsteam er etablert for å gi unge som ønsker å trene mer et utvidet tilbud.

Det gror godt i Kolbu/KK fotballen. I klubben vår har vi alle type spillere, alle med sine egne drømmer og mål om hva de ønsker å få ut av fotballen på kort og lang sikt. Vi har de som ikke har noe annet mål enn å kose seg på fotballbanen med venner, til de som ønsker å en dag spille fast på A-laget til Kolbu/KK. Vi har også flere som drømmer om noe enda større, og vil derfor trene så mye som mulig, så godt som mulig, og ikke minst så riktig som mulig for å kanskje en dag kunne leve av å spille fotball.
Dette er noe jeg ønsket å adressere og legge til rette for. Dermed startet jeg i vinter planlegging og jobben med å samle et kompetent og dedikert trenerteam som kan tilrettelegge og bistå disse unge spillerne på veien mot det målet hver og enkelt av dem måtte ha.

Det er gledelig å kunne fortelle at det føler jeg at jeg virkelig har lyktes med. Jeg har satt sammen et team bestående undertegnede, tidligere a-lags trener Trond Linnerud, Henrik og Håvard Gram Myhre, Sindre Haugli Pedersen, Simen Stensrud, Pål Jørgen Slåttsveen og Erik Gran som har tatt på seg en keepertrener rolle i teamet. Det har vært viktig for meg at flere i teamet er tidligere eller nåværende spillere som har gått gradene i klubben og har spilt eller spiller a-lags fotball for Kolbu/KK.

Så hvordan vil dette fungere i praksis? Vi plukker ut en mindre treningsgruppe fra gang til gang basert på tilbakemeldinger fra spillernes lagstrener og egne observasjoner. Vi baserer ikke vårt uttak på ferdigheter, men derimot dedikasjon, holdninger, treningsvillighet og tilstedeværelsen på treningsfeltet. Vi vil jobbe på detaljnivå med hver enkelt spiller for å løfte den generelle fotballkompetansen. Videre vil vi trene situasjonsbestemte scenarioer med spillerne og finslipe hver enkelt spillers spisskompetanse. Vi ønsker også å skape og forsterke eierskapet spilleren har til egen utvikling. Skal man bli god i fotball kreves det hard og målrettet jobbing, og det er noe spillerne må forstå før vi kan legge opp et løp fremover. A-lags gutta er deltagende i spill og øvelser med den hensikt om å øke tempo og kvalitet så treningsgruppa hele tiden ligger utenfor komfortsonen av hva de er vandt med og har noe å stekke seg etter. Da ser vi allerede nå at utviklingen kommer med stormskritt.

Det som nå i hvertfall er helt sikkert, er at med de treningsmulighetene vi nå rår over i Kolbu/KK og med det engasjementet som er rundt spillerne, lag og klubb generelt, er det ingenting som står i veien for de spillerne som ønsker å få frem makspotensialet sitt på indre østlands to flotteste gressbaner i årene fremover.

Mvh,
Nikolai Smestad
Leder spillerutviklingsteamet Kolbu/KK