Oppskriftsmessig start på årets sesong

Selv om det sto uavgjort til pause, var det aldri noen tvil om hvor alle poengene skulle havne i første seriekamp borte mot Fron FK.

Fron FK
1 4
Kolbu/KK

Målscorere:

Øyvind Sundseth – 20.min
Sindre Pedersen – 50.min
Håvard Myhre – 71.min
Lars Ødemark – 90.min

Endelig var vinteren over, sesongen i gang og deilige poeng nok en gang klare for å deles ut. Som i fjor åpner vi med årets lengste bortetur (Vang i 2016), denne gangen gikk altså turen nordover til Fron. Lørdagens hjemmelag er av mange spådd en tøff sesong i bunnen av avdelingen, og skal vi henge med de beste lagene på øvre halvdel i år var dette derfor en must win match.

Som ventet møtte vi et Fron-lag som la seg lavt på egen banehalvdel med samtlige spillere bak ballen, og satset på kontringer fra avspark. Det gjorde naturlig nok at vi kunne trille ball fritt uten videre press, og planen fra garderoben var å mørne hjemmelagets spillere ved å la dem løpe imellom så mye som mulig. Få ting er kjedeligere enn å løpe frem og tilbake på en diger fotballbane og aldri føle at man er i nærheten av ballen. Nettopp denne følelsen fikk nok flere av Fron-spillerne kjenne på i løpet av lørdagens 90 minutter.

Kampens første scoring kommer etter et hjørnespark som stusses videre og ender opp hos Sundseth på bakerste stolpe. Han bredsider ballen hardt og lavt tilbake inn mot mål, og kula lurer seg inn i nærmeste hjørne via et par bein fra hjemmelagets spillere. Omtrent 20 minutter var vel spilt i det her øyeblikk, og ting gikk etter planen.

Etter scoringen fortsetter vi det samme kjøret som vi hadde hatt de første 20 minuttene av kampen. Vi spiller oss til flere brukbare muligheter, men samtlige forsøk ender til slutt opp i hendene til Frons bakerste mann i buret. Den største sjansen er det nok kaptein Henrik som får, men Fron selger seg dyrt i egen boks og får ryddet unna det som kommer.

I stedet for ny scoring og komfortabel tomålsledelse, skjer noe av det som gjør fotballen så aller magisk. Dessverre for vår del kunne ikke skuddet etter 37 minutter vært mer bittert, men det er bare å applaudere kanonen til hjemmelagets venstrekant. På Frons første visitt fremover på banen havner en ball helt ute på hjørnet av 16-meteren etter en lang pasning i bakrom. Kula spretter en gang før hjemmelagets spiller kliner til på halv-volley og ballen fyker som et prosjektil i lengste hjørne, selvsagt via innsiden av stolpen og inn. Dermed 1-1 ut fra absolutt ingenting og lagene var plutselig like langt igjen.

De siste 5 minuttene før pause skrur vi opp tempoet noen hakk og skaper et visst trøkk med flere gode innlegg og frispark inn i boksen. Ballen ville seg derimot ikke inn, og vi gikk til pause med uavgjort 1-1 på resultattavla. Egentlig en omgang helt etter boka; vi lar hjemmelaget løpe i samtlige 45 minutter, scorer selv ett mål, men får altså en skikkelig karamell på et lykketreff som det ikke er stort å få gjort noe med. Konklusjonen i garderoben var likevel enkel, for vi visste at om vi leverte en lignende omgang ville målene til slutt være nødt for å komme.

Det går ikke mange minuttene etter hvilen før vi er tilbake i ledelsen. Sindre kaster like langt og hardt som andre sparker en ball, og dette tilfellet var intet unntak. Innkastet suser inn i boksen, og hjemmelagets keeper er noe uheldig som bokser ballen videre inn i eget nett. Massive protester fra Fron-spillerne som mente at keeperen aldri var nær ballen, men ballbanen endret vitterlig retning og dommeren lot seg heldigvis ikke affisere.

Resten av omgangen fortoner seg mye likt de første 45 minuttene ved at vi triller ball og Fron løper det de makter for å stenge rom. Det skal hjemmelaget også ha all ære for, det var ikke videre enkelt å spille seg gjennom Fron denne lørdagen. Vi evner det likevel med jevne mellomrom, og etter 70 minutter får vi omsider tomålsledelsen vi har jaktet på lenge. Etter flere avslutninger i boksen ender ballen opp hos Håvard som med venstreslegga dunker inn vår 1-3 scoring. Feiringa som gjøres liggende med krampe står vel ikke nødvendigvis til 20 i stil, men sesongen er enda ung og alt kan ikke sitte fra dag én!

Vi hadde med oss en mannsterk tropp på tur denne lørdagen, og med småskader og andre justeringer hadde vi god bruk for alle mann. I løpet av den siste halvtimen kommer både Nygård, Johanstuen, Slåtsveen, Hans Stenerud og Lars Ødemark inn på banen. Sistnevnte benytter anledningen til å sette kampens siste og vår fjerde scoring for dagen. Etter fint forarbeid av Sønsteby på høyresiden, slås innlegget hardt og lavt inn i feltet. Der har Ødemark løpt seg fri og kan enkelt prikke inn 1-4 scoringen på overtiden. Vi vinner dermed 1-4 borte mot Fron FK i seriepremieren, et til slutt behagelig resultat selv om hjemmelaget hang med resultatmessig til halvtid.

Det har vært en lang ventetid frem mot sesongstarten, og det er ekstra godt å starte det hele med seier og 3 smakfulle poeng. Årets spissede 4.divisjon er langt tøffere enn fjoråret, og flere lag kommer trolig til å være med på å prege øvre halvdel av tabellen. Vi skal jobbe hardt fremover og sørge for at vi blir blant lagene som er med å kjempe i toppen!

Takk til helgens motstander, Fron FK, som skal ha mye kreditt for at de gjorde det vanskelig for oss veldig lenge denne kampen. Kunstgresset på Kåja var noe for seg selv, og med innsatsen som Fron-gutta la ned i dag er undertegnede rimelig overbevist om at laget kommer til å sanke noen poeng på hjemmebane denne sesongen. Vi ser frem til returoppgjøret i høst, og ønsker Fron FK velkommen til kamp hjemme på Kolbu i august!

Sist men ikke minst en stor takk til våre supportere som hadde tatt turen nordover for å støtte oss denne lørdagen!

Artikkel fra OA finner du her ->