Oppskriftsmessig seier i åpningskampen

kolbukk_fans

Festforestillingen uteble, men det endte til slutt med en kontrollert seier og sluttresultatet 1-4 i serieåpningen borte mot FK Vang fredag kveld.

Årets lengste bortetur er småtteri sammenlignet med alle trondheimsturene i fjorårssesongen, og for å være helt ærlig er ikke tur/retur Ranheim på en mandag noe som vil være videre savnet denne sesongen. Det er derimot intet mindre enn imponerende og svært gledelig at ganske så mange supportere også hadde bestemt seg for å bruke fredagskvelden sin til å kjøre opp til Vang for å støtte oss i premieren. Vår mannsterke tropp i år medfører også at ikke alle spillere får være med i kamptroppen helg etter helg, men mange av de som var utelatt til denne kampen stilte likevel med på bussen for å støtte resten av spillerne mot Vang. Flott gjort av gutta, og det sier også mye om den gode moralen som finnes innad i laget i år. Med både egne spillere og resten av de trofaste supporterne på tribunen hadde vi allerede før avspark vunnet tilskuerkampen rimelig klart, artig!

Når det gjelder selve kampen hadde vi bestemt oss for å gå knallhardt ut, presse hjemmelaget høyt og forhåpentligvis vinne kula i gunstige posisjoner. Nå er det stort sett kun vi som har ball i åpningsminuttene, men Vang skal ha all honnør for at de triller i gang bakfra og faktisk ganske enkelt klarer å spille seg gjennom det som må kunne sies å være et halvhjertet og dårlig press fra vår side. Ledelse burde vi likevel hatt allerede etter kun noen få minutter da Simen Engelien slo et perfekt korridorfrispark inn i boksen der undertegnede helt upresset satt ballen over fra 10-meter.

Elleve minutter inn i den første omgangen kommer vårt første seriemål for sesongen, og jammen er det ikke venstreback Tov Magne som sørger for nettsus. En god corner slås inn i feltet og blir liggende på 5-meteren før Tov altså strekker frem stortåa og lurer inn kampens første scoring. Naturlig nok til stor glede for supporterklanen på tribunen og “Toooooooooooooooooov” runget høyt mellom fjellene i Valdres. Akkurat hva navnet på Kolbuklanen endte opp med til slutt er noe usikkert, men både “ravnene”, “ravens”, og “natteravnene” ble heftig diskutert..

Den tidlige ledelsen som var ønsket skulle derimot ikke vise seg å vare lenge for Vang straffer oss knallhardt kun få minutter etter egen scoring. En lang ball i bakrom der Marius tilsynelatende har full kontroll, men Andreas trekker seg etter å først ha gitt beskjed om at han er på vei ut og vertenes spiss får dermed en enkel oppgave med å sette inn utligningen. En lei glipp, men nok en gang blir vi straffet for manglende eller utydelig kommunikasjon som også har vært en gjenganger tidligere i vinter.

Godt og vel halvtimen ut i den første omgangen går vi på nytt opp i ledelsen etter at en uheldig Vangspiller header inn et selvmål etter ny god corner. Dermed stod det 1-2 til Kolbu/KK etter en svak forestilling de første 45 minuttene.

I pausen blir vi enkelt og greit enige om å løfte oss mange hakk, alle som én, for det vi 11 leverte i den første omgangen var labre saker. I så måte er starten på den andre omgangen langt bedre! Tempo på ballen er skrudd opp mange hakk, vi klarer å sprekke opp vertene og får rom til å skape innlegg og farlige situasjoner gang etter gang. Forholdvis tidlig i omgangen blir vi også belønnet for innsatsen med et straffespark etter at Simen Engelien felles av Vangs keeper. Straffesparket setter Øyvind Sundseth sikkert i mål og nervene for de på tribunen kunne dermed forhåpentligvis roes noe med 1-3 ledelse.

Utover i omgangen gjøres en rekke bytter og både Petter, Henrik, Øystein, Hans, Kleiven og Simen Fodstad får alle sine minutter i seriepremieren. Mot slutten av kampen får vi også satt den endelige spikeren i kista og 1-4 på tavla. Marius Larsen er siste målscorer med et solid hodestøt etter corner.

Vi redder noe av æren med en brukbar andre omgang, men totalt sett var årets seriepremiere ingen høydare av en fotballkamp fra vår side. Det viktigste likevel er naturligvis de 3 poengene, og ytterst få bryr seg vel om vi vant 1-4 eller 0-8 i Valdres når kalenderen viser oktober måned. Vertene Vang skal for øvrig ha ros for sin prestasjon fredag og blir nok ikke nødvendigvis den forhåndsdømte kasteballen i denne ligaen, i hvert fall ikke på hjemmebane. Et robust lag med mange ruvende spillere som var vonde å møte i duellspillet, ikke minst på de mange frispark som ble pumpet inn i feltet vårt.

Allerede til helgen møter vi en vanskelig motstander, Vind vant sin premiere med pene 4-0 over Vest Torpa og ligger med det over oss på tabellen etter første serierunde. Dette ønsker vi naturligvis å gjøre noe med, og skal nå bruke denne uken godt til å forberede oss inn mot kampen fredag.

Takk til alle supportere som hadde tatt turen til Valdres for å se kamp fredag!

Michael Urrang

13055526_1563452387280687_1020069389266902842_n