Oppskriftsmessig seier og tre poeng i premieren

Full kontroll mot Nordre Land på Brovold stadion i sesongens første seriekamp i 4.divisjon.

Nordre Land
1 4
Kolbu/KK

Målscorere:

Sindre H. Pedersen
Simen Engelien
Michael Urrang x2

Etter en lang vinter er det alltid knyttet litt ekstra spenning opp mot sesongens første tellende kamp om man tenker poeng og tabell. Som i fjor åpner vi med flere borteoppgjør på rappen, slik at den flotte gressmatta hjemme på Kolbu får ristet av seg både snø og kuldegrader.

Rundens motstander var Nordre Land, et lag som ut i fra det vi har forstått har hatt en noe trøblete inngang til sesongen. Første fellestrening ble unnagjort kun for noen uker tilbake, og med mye unggutter er nok dette et lag som trenger tid til å få utvikle seg utover i sesongen.

For vår egen del var derimot saken ganske enkel. Skal vi være med å kjempe helt i toppen dette året, er det kun 3 poeng som er godt nok i denne typen kamper. Nytt for dagen (og året) var vel egentlig formasjonen vi valgte å gå ut med fra start av i dag. Sist Kolbu/KK prøvde ut 3-5-2 var på hjemmebane mot Kil-Hemne i 3.divisjon tilbake i 2015. Den gang lå vi under 0-3 etter 12 minutter, og ble bokstavlig talt filleristet etter alle kunstens regler! Etter tre år var håpet at våre egne supportere forhåpentligvis hadde glemt ut denne grufulle smellen. Dermed låste vi oss inn i boden blant traktorer og gressklippere sent natt til lørdag for å hente opp igjen formasjonen fra den svarte boksen som med blokkbokstaver var merket «ALDRI IGJEN» på Kolbu idrettsplass.

Tanken bak 3-5-2 var egentlig ganske enkel. Vi visste at vi ville møte et lag som kom til å legge seg svært lavt i banen, og da har vi tidligere hatt en tendens til å selv ligge igjen med alt for mange mann i forsvar. Det å bryte gjennom en mur på 10 spillere rundt 16-meteren er ikke helt enkelt om man kun våger å sende opp 4-5 spillere selv; denne gangen skulle vi være tøffere og risikere mer!

3-5-2? ALDRI IGJEN!

Resultatet var egentlig akkurat som forventet. Vi styrer hele kampen fullstendig fra start til slutt, og selv om possession ikke regnes ut på dette nivået, ville vel en prosentsats være omkring 15-85% / 10-90%. Det ble med andre ord en tålmodighetsprøve der arbeidsoppgavene stort sett gikk på å holde oppe balltempo for å åpne opp rom for oss selv. Vi evner dette ganske så ofte, men sluttproduktet og siste avgjørende pasning/innlegg blir litt for mange ganger av det svakeste laget. Dermed renner veldig mye ut til utspark for Nordre Lands keeper og det går lang tid mellom hver gang vi klarer å sette ballen i nota.

Vår første scoring kommer fra Sindre på vår høyreside som får en lang pasning i bakrom. Han løper fra sin oppasser, og gjør en god prestasjon med å trille kula i lengste hjørne. Kampuret viste vel rundt 15 minutter spilt på dette tidspunktet. Her fra har vi veldig mye possession, skaper flust med hjørnespark, men er altså litt for upresise på den avgjørende siste 3-delen av banen. På overtid i den første omgangen kommer likevel den behagelige 2-0 ledelsen, og det er Simen Engelien som setter denne via pannebrasken etter et langt innkast fra Sindre.

Etter hvilen fortsetter vi egentlig i akkurat samme spor som de første 45 minuttene. Denne gangen tar det derimot ikke fullt så lang tid før vi får uttelling. Det er undertegnede selv som får æren av å sette inn 0-3 på bakerste stolpe etter et hjørnespark fra Nygård når kun et par minutter var spilt.

Etter 0-3 scoringen var nok alt håp for Nordre Land ute, og spørsmålet var nok egentlig bare hvor mange mål vi selv skulle klare å putte fremover. Vi er nære flere ganger, og blant andre Simen Engelien er svært nære å score både sitt andre og tredje mål for dagen. Avslutningene går dessverre enten like over eller blir blokkert av oppofrende forsvarsspill fra vertene.

Nummer 4 skulle vi likevel få, og igjen er det undertegnede som får lov til å være sist på kula. Det hele starter med Henrik Stensrud som «tar rommet sitt» veldig fint på midtbanen, avanserer fremover før han til slutt spiller gjennom undertegnede som ganske enkelt kan trille inn 0-4 ledelse.

Det å holde nullen bakover var en klar målsetning for denne kampen, og med ikke et eneste skudd mot eget mål på 90 minutter virket dette å være under kontroll. På overtid skulle vertene likevel få et siste frispark i god posisjon. Typisk nok smeller de denne inn bak Lars i målet og reduserer til 1-4. Et lite skår i gleden på en dag der vi burde unngått baklengs, men det blir naturligvis bare flisespikkeri da seieren var trygg og poengene sikret!

For å oppsummere så var dette en godkjent seriepremiere der vi tross alt henter hjem de 3 poengene vi dro for å ta. Spillemessig er vi helt overlegne, og burde nok i så måte evnet å utnytte dette presset til å pynte på resultatet med noen ekstra mål i protokollen. Til det er vi derimot ikke presise nok, og litt for mange halvsjanser renner ut i sanden.

Det er alltid spennende å prøve ut nye ting, og 3-5-2 formasjonen fungerte nesten bedre enn hva vi på forhånd hadde håpet på. Så gjenstår det å se om vi fortsetter å peise på i denne noe ambisiøse stilen fremover, eller om dette kun blir et innslag i enkeltkamper.

Vi takker Nordre Land for god kamp og hyggelig vertskap! Et ungt Nordre-lag som helt sikkert vil ta gode steg utover denne sesongen. Vi ser frem til returoppgjøret på Kolbu til høsten, velkommen skal dere være 🙂