Oppsummering av vårsesongen med ungdomsfotballen

Med samarbeid blomstrer ungdomsfotballen for fullt. Her kommer litt oppdatering fra vårsesongen.

Oppsummering av vårsesongen med ungdomsfotball.

Kolbu/KK har denne våren stilt med seks ungdomslag i seriespill, alle i samarbeid med våre venner på Skreia. G13 har i tillegg samarbeidet med Lensbygda og J14 med Eina og Reinsvoll. Allerede etter en halv sesong ser vi mange positive effekter med samarbeidene. Større treningsgrupper, mer utvikling, sportslige resultater, flere ressurser og veldig sosialt.

Vi ser mange positive effekter med samarbeid

Nå står cup i Sverige for tur og vi reiser med 48 gutter og jenter til Helsingborg i Sverige den 31. juli.

Mye usikkerhet rundt Gutter 13 som bestod av spillere fra Kolbu/KK, Lensbygda og Skreia før sesongen. Men Geir Åge Smedsruds gutter har blitt en samlet gjeng både på og utenfor banen noe som også har resultert i sterke sportslige resultater. G13 endte opp med å vinne sin 2. div avdeling, der den artigste prestasjonen var å slå ett sterkt Kapp/Lena 2 1-0. Mange av 13 åringer har også fått mye erfaring med 11’er fotball på G14 laget igjennom sesongen.

Vi gleder oss til å følge den videre utviklingen.

Basisen i J13 består av Skreia jenter, men har hatt mye god hjelp av 06 jentene fra Kolbu i løpet av våren. Endte til slutt på en 3. plass i sin avdeling etter et par uheldige resultater. Dette gjør at de er kvalifisert for J13 Elite til høsten. J13 har et høyt maks nivå og det skal bli spennende å se hvor dette ender i kamp mot de aller beste jentene i kretsen.

Jenter 14 kunne se tilbake på en fjorårs sesong med mye suksess, med nye spillere på plass fra Reinsvoll og Eina var det bare å legge lista litt høyere å melde på i 1. div. En vår med tøft kampprogram der mange av jentene har spilt 2-3 kamper i uka har endt med en del skader og ikke helt de resultatene som var ønsket. Men målet var å spille i Elite til høsten og dette sikret jentene ved å slå Hadeland hele 7-1 på KK-plassen.

Gutter 14 har bestått av de yngste fra treningsgruppe G15 og med mye hjelp fra både G13 og G12. Vi har dessverre litt få 2005 gutter, men de vi har sammen med den hjelpen vi har fått gjennomført en god sesong i 1. div. der vi til slutt ende opp på en 3. plass. Med tanke på at vårt lag har hatt en gjennomsnittsalder som er ca. et år yngre enn de fleste motstandere våre så er dette en sterk prestasjon.

Da det er vært en stor logistikk utfordring med dette laget i vår sesongen så er dette laget trukket fra seriespill i høstsesongen.

G15 hadde i likhet med J14 lagt lista høyere denne våren og målet var å kvalifisere seg til å spille i G15 Elite til høsten. Treningsgruppa har bestått godt i overkant av 20 spillere fra Kolbu/KK og Skreia som har hatt en bratt utviklingskurve under ledelse av Ole Johs. Engelien. Ender våren meget sterkt med blant annet uavgjort mot Vind og 10-4 seier borte mot Skarnes. Eliteplassen er sikret og utviklingen kan bare fortsette.

Vårt G15-2 lag har spilt 9’er og 7’er fotball i 2. div. en avdeling bestående av kun fire lag. De nest beste så seg aldri tilbake og endte ubeseiret samtidig som de scoret 63 mål.

Til høsten vil G15-2 spille 11’er i og med at G14 er trukket.

Fasit etter våren: Tre lag kvalifisert til spill i Elite, To lag serievinnere i 2. div. og en 3. plass i 1. div.

Følg våre lag i Eskilscupen i Sverige her https://www.eskilscupen.nu/2019/result/club/21633457/matches