Kolbu/KK - Buvik

Overbevisende hjemmeseier mot Buvik

Kolbu/KK - Buvik

Buvik med heldig ledelse til pause, men i de siste 45 handlet alt om vertene Kolbu/KK.

Kolbu/KK – Buvik 3-1 (0-1)

Etter noen tunge kamper med tap og mange baklengs, snudde det skikkelig hjemme mot Buvik på lørdag. Med unntak av en liten periode på 10 minutter i andre omgang kjører vi kampen fullstendig og ruller opp den ene sjansen etter den andre. Det er likevel bortelaget som kan gå til pause med 0-1 ledelse etter en heldig frisparkscoring halvveis inn i første omgang.

Vi brenner en del store sjanser i løpet av de første 45, men skjønte at scoringene var nødt til å komme dersom vi fortsatte det gode spillet etter pausen. Som sagt så gjort, vi reduserer først ved Sebastian Hjelmtvedt før Espen Myhrvold setter inn ledermålet ikke lenge etter. 10 minutter før slutt punkterer Michael Urrang kampen med sin 3-1 scoring, og vi er vel nærmere 4 mål enn det Buvik er en redusering på tampen.

Neste seriekamp er borte mot opprykkskandidat Lillehammer på torsdag. På mange måter en bonuskamp, der vi kan senke skuldrene og forhåpentligvis bygge videre på den gode prestasjonen mot Buvik. Under kommer trener Ole Johannes Engeliens kommentar etter lørdagens kamp:

Kjære fotballvenner av Kolbu/KK
Endelig fikk vi vist hva som bor i dette laget igjen. En stund siden sist. Skal jeg være ærlig har perioden imellom Kvik før ferien og FK Gjøvik lyn kampen vært noe av det tyngste i min fotballkarriere som trener. Men nok om det!

I dag endrer vi litt formasjoner. Skyver Seb opp på midtbanen defensivt. Legger om fra 4-2-3-1 til 4-3-3. Setter inn noen sultne unggutter og vips så var det Kolbu/KK laget vi kjenner så godt tilbake på vinnersporet. Aggresivitet og arbeidsinnsats som få kan bedre en oss. I denne kampen har vi egentlig full kontroll selv om Buvik tar ledelsen på et heldig frispark. Alt som kommer av lange baller fra Buvik har vår eminente forsvar for dagen ingen problemer med å demme opp. Kombinasjonen Stian Hallingstad og Marius Larsen så ut som de hadde spilt sammen i flere år. De 2 sammen med Sindre og Pål på backene oset av trygghet!

På midtbanen regjerte Seb the machine defensivt sammen med Løpshestene Urrang og Slåtsveen som partnere. Sammen med spiss Myrhvold og flankene Engelien og Sønsteby gjør de en heroisk innsats både offensivt og defensivt ute på banen. Vi scorer 3 fine mål. Alle på dødballer+ retur. 2 annulerte mål og mange målsjanser gjør at vi håper dette var et vendepunkt etter en tung periode.

Hva har blitt gjort? Som sagt har vi brukt mye tid på den positive samtalen. Alle har visst at vi er gode nok til å slå alle. Vi flyttet Sebastian frem på midten som ga oss en helt annen trygghet på midten. Snudde diamanten som gjør at indreløperne fikk bedre rom offensivt. Dette sammen med bedre rollebeskrivelser og ansvarliggjøring av oppgaver gjør at vi fremstår som et lag som vil vinne. I dag oset det stolthet av gutta.

Sist men ikke minst hadde jeg bedt styret om hjelp da jeg den siste tiden har vært meget rådløs på løsninger og korrektive tiltak. Inn har Trond Linnerud kommet. Selv om Trond kun har hatt 60 min sammen med meg og laget føler jeg at hans ro og kommunikasjon til gutta har vært til stor hjelp! Jeg er 100% sikker på at dette samarbeidet vil bære frukter i tiden fremover!

Til slutt vil jeg takke publikum som helt klart var den 12 mannen på banen i dag. Dere stiller opp for laget å det setter vi umåtelig pris på!