Overbevisende start på vintersesongen

Mange vakre angrep og nesten dusinet fullt på måltavla da vi møtte Nordre-Land hjemme på ØTIP til første test denne vinteren. Etter 90 spilte minutter ebbet kampen til slutt ut med en komfortabel 11-1 seier over et ungt Nordre-mannskap.

Som følge av mye sykdom og andre forfall var det nemlig et ungt Nordre-Land mannskap som møtte opp til treningskamp fredag kveld. All honnør likevel til landingene som hentet inn spillere fra yngres rekker og dermed kunne stille lag, i stedet for å avlyse kampen som ville vært kjedelig for begge lag.

Uavhengig av motstanden ble vi enige om å ha all fokus på oss selv og egne arbeidsoppgaver i denne første prøven for vinteren. Vi kommer godt i gang med oppgjøret og scorer allerede etter få minutter ved Henrik Myhre etter at Nordre forsvaret gjør en glipp.

Bortelaget løfter seg noe etter det tidlige målet imot, men det er vi som i all hovedsak styrer kampen og banespillet. Hele den første omgangen forspiller seg egentlig ved at vi triller ball, mens Nordre-Land blir løpende imellom – med unntak av noen sporadiske forsøk på kontringer.

Tempoet med ball i eget lag blir nok noe lavt i starten av kampen, og vi bruker derfor 15-20 minutter på å få åpnet opp gjestene. Når vi først gjør dette begynner derimot målene å komme, og både Engelien og Kleiven setter sine mål før Henrik også scorer sitt andre for kvelden. Vi scorer også et femte mål i denne første omgangen, men denne gangen i eget mål etter at et frispark blir slått inn i boksen, og Sundseth er uheldig og forlenger kula inn bak en sjanseløs Lars i målet.

Dermed 4-1 til pause etter en godkjent første omgang der vi nok kunne og burde scoret 2-3 mål til på store sjanser.

Til den andre omgangen gjør vi en del bytter, og får dermed brukt hele troppen som var tilgjengelig denne kampen. Målet for den andre omgangen var naturligvis å nullstille, glemme alt som heter resultat, og fullføre de siste 45 minuttene på beste mulige måte.

Det er fort gjort å senke seg noen hakk når man leder med 3-4 mål, men undertegnede er svært fornøyd med at gutta som kommer inn i den andre omgangen ikke ender opp med å “flyte inn” på resultatet fra den første omgangen. Alle som kommer inn ønsker å vise seg frem, og vi jager mål og gode angrep hele kampen ut.

Slik blir det også scoringer av, og på løpende bånd scorer Engelien (4), Sønsteby, Henrik M (3) og Petter Bakkelund (2) slik at resultatet til slutt blir så mye som 11-1. Et noe voldsomt resultat, men antall scoringer spiller egentlig ingen rolle på denne tiden av året. Det gledelige var at vi utførte de arbeidsoppgavene som var satt opp på forhånd, og at dette igjen resulterte i veldig mye fint spill og gode angrep.

Vi håper Nordre-Land også glemmer resultatet på fredag, men heller ser på kampen som en god treningsøkt der spillere på begge lag fikk verdifulle kamp-minutter i beina. Er helt sikker på at Nordre blir en langt tøffere nøtt å knekke i årets seriespill, og vi ser frem til bortekamp på Brovold kunstgress!

Neste treningskamp blir trolig en ganske så annen prøvelse, da møter vi nemlig FK Gjøvik-Lyn borte på Gjøvik stadion. Gjøvik-Lyn har matchet seg svært tøft i sine to første treningskamper, og står med to tap og 1-13 i målforskjell etter 7-1 for Raufoss, og nå 6-0 tap for solide Ham-Kam. To kamper der bylaget nok i all hovedsak har hatt mer enn nok med å fokusere på defensive arbeidsoppgaver, og vi antar derfor at de vil være svært så ivrige på å vise frem eget angrepsspill når vi kommer på besøk. En tøff og spennende oppgave som vi helt sikkert vil lære mye av. Møt opp på Gjøvik stadion tirsdag 14 kl, avspark 20:00.