Overbevisende seier i toppkampen mot Faaberg

Stort sett full kontroll og til slutt en kontrollert seier da gjestene fra Faaberg tok turen til KK-plassen lørdag ettermiddag.

Kolbu/KK
3 1
Faaberg

Målscorere:

Simen Sønteby
Sindre H. Pedersen
Simen Engelien

Som vi og mange andre spådde før sesongstarten i april, ville årets avdeling kunne bli meget jevn og spennende i toppen. Ett eller to poeng vil etter siste serierunde kunne bety forskjellen på en 2.plass eller 6.plass slik tabellen ser ut i dag, og hver eneste kamp er i så måte helt avgjørende for det endelige utfallet.

Da vi lå á poeng med nettopp rundens motstander Faaberg før helgen, sa det seg egentlig selv hvor viktig denne kampen var for å henge med helt der oppe i toppen. Hjemme på KK-plassen har vi også spilt på oss mye selvtillit, selv om førsteomgangen mot Gran for noen uker tilbake var en skikkelig “wake up call”. Denne gangen var vi derimot tilbake der vi ønsker å være, da er det få som tukter oss!

Hele de første 45 minuttene mot Faaberg på lørdag er egentlig gjennomgående positive. Vi setter oss i respekt allerede fra første minutt ved å vinne det som kan vinnes av dueller, samt at vi ligger trygt og godt de gangene vi lar gjestene få kjenne på kula.

Det tar heller ikke lang tid før vi får belønning for det gode spillet ved å sette kampens første scoring. Det er Sindre som blir satt opp på sin venstreside og vingen gjør akkurat det han gjør som best. Setter fart mot sin forsvarer, sklir enkelt forbi og slår en strålende ball hardt langs bakken på tvers av feltet. Fra motsatt kant har Sønsteby tatt sitt løp inn i boksen, og kan ganske så enkelt bredside inn innlegget i tomt bur. En flott scoring etter meget godt forarbeid av Sindre!

Mot spillets gang skulle likevel Faaberg få sin utligning kun få minutter senere. De kommer på en av sine første (og i alt få) visitter fremover, og får slått et innlegg fra høyre som ekspederes videre i målet etter et godt løp på første stolpe. Effektivt av gjestene, men ganske så ufortjent etter spill og sjanser i denne omgangen.

Selv om vi får en i fleisen så lar vi oss ikke ryste, og fortsetter å vinne krigen ute på en regntung og etter hvert bløt gressmatte. Skaper sjanser vi også, men Faabergs keeper bakerst gjør et par glimrende enhåndsredninger som avverger ny ledelse. Like før pause klarer derimot ikke gjestene å holde unna lenger, og denne gangen er det på et straffespark at vi tar tilbake ledelsen. Selve straffen er det Simen Engelien som blir korrekt tildelt etter at han blir lagt i bakken av gjestenes midtstopper. Sindre er roligheten selv på et påfølgende straffesparket, sender keeper feil vei og gir oss en viktig 2-1 ledelse inn i garderoben.

Planen for den andre omgangen var rett og slett å gå ut i nærmest hundre for å drepe kampen. Det å hvile på en ledelse har nemlig tidligere vist seg å ikke passe oss helt megabra, og angrep er alltid vårt beste forsvar! Samtidig visste vi at Faaberg var nødt for å løfte seg, både hva angår egen presshøyde men også det faktum at de knapt nok vant en duell i løpet av de første 45 minuttene.

Vi spiller på litt mindre risiko i denne omgangen, slår mer i bakrommet, men skaper samtidig en hel haug med farlige målsjanser. Etter flere gode forsøk lykkes vi omsider etter 70 minutter spilt på klokka. Et fint angrep avsluttes med nok en god redning av gjestenes keeper, men endelig skulle returen falle til en av våre egne spillere. Simen Engelien står akkurat der ballen havner i boksen, og kan fra 2-3 meter trille inn 3-1 målet som ga oss litt pusterom rent resultatmessig.

De siste 20 minuttene av kampen er det Faaberg som får ta over mye av banespillet, men vi står utrolig godt bakover og slipper knapt gjestene til noe som helst! Kun ved én anledning glipper vi, noe som gjør at Faaberg får slått et innlegg fra dødlinja og 45 grader tilbake i feltet. På bakerste får en av gjestenes spillere stå helt alene, men ryggsekken er blytung og skuddet sendes himmelhøyt over! Akkurat her burde strengt tatt gjestene fått en redusering, men i rettferdighetens navn var det godt å se den bli brent.

Motsatt vei kontrer vi gang på gang når gjestene er unøyaktige, og de siste 10 minuttene av oppgjøret er vi langt nærmere 4 og 5-1 enn hva Faaberg er å skape ny spenning i kampen. Flere mål blir det derimot ikke, og kampen blåses til slutt av på et kontrollert 3-1 resultat til Kolbu/KK.

Dette var alt i alt en meget solid kamp i en toppkamp mot en tabellnabo. Defensivt står vi bunnsolid så godt som samtlige 90 minutter, og fremover på banen skaper vi også 7-8 enorme målsjanser i tillegg til en haug med halvsjanser. Seieren førte også til at vi tok tilbake 3.plassen, og i skrivende stund befinner oss 4 poeng bak 2.plassen til Gran IL. Det er fortsatt 9 poeng igjen å kjempe om, og selv om det blir vanskelig å ta igjen Gran skal vi hvert fall gjøre vår aller beste!

Neste runde venter en skikkelig godbit, da skal vi nemlig på besøk til middelhavsfareren FK Toten på ØTIP. Naboene har fått opp dampen noe i høst, men befinner seg fortsatt på en beskjeden 7.plass på tabellen. En mulig seier over Kolbu/KK er sikkert noe fredagens vertskap vil kunne se på som en gullmedalje i seg selv denne sesongen, men vi har ingen planer om å dele ut gratis medaljer til lillebror. Vi satser på mye folk på tribunen, god stemning, og nye behagelige 3 poeng i nok et artig lokalderby!