Perfekt start på KM med seier over Trysil

14632702_10211226246118871_401875934_o

Klin gærne og fantastiske supportere tok del i scoringsgleden mot Trysil! Her har Engelien nettopp satt inn 1-3.

Med mye skader og forfall var det en forholdsvis tynn tropp som satte seg på bussen oppover mot Trysil for første KM-kamp lørdag. Den solide bredden vi har i stallen skulle heldigvis bli gull verdt, for etter å ha havnet under med ett mål til hvilen snudde vi til 1-3 seier etter en bunnsolid andre omgang!

Vi ventet ikke på forhånd en strøken gressmatte i skiparadiset Trysil nå som kalenderen viser midten av oktober. Antagelsene skulle også vise seg å være berettiget, det var nemlig en sliten bane med mye ujevnheter etter en lang sesong som møtte oss i Østerdalen. Forklart med andre ord; dette var ikke dagen for å prøve ut tiki-taka fotball, her var det back to basic med pasninger i lengderetning og boksehansker i en hver duell.

Vi kommer svært godt i gang med kampen, og virker kanskje å overraske vertene noe fra start av. Etter kun 5 minutters spill har vi skapt to brukbare sjanser, der den ene knapt kunne vært større. Vi kommer oss rundt på høyresiden etter fint spill, og innlegget slås mot bakre stolpe. Der stiger Kleiven høyest til værs og header ballen i en fin bue over keeper som er utspilt før ballen treffer innsiden av stolpen og til slutt blir klarert. Svært nære en pangstart, men marginene ikke helt på vår side denne gangen.

Vel et kvarter av første omgangen er spilt når undertegnede felles ulovlig i boksen, og dommer nøler ikke med å peke på straffemerket. Det er spiss for dagen, Kleiven, som tar ansvar og legger ballen til rette. Straffen sendes hardt og lavt nede mot keepers venstre stolpe, men sisteskansen til vertene gambler tidlig og gjør en god redning i det han bokser ballen vekk fra farlig område. Dermed fortsatt 0-0 etter en god start fra oss der det ikke hadde vært mye å si på om vi hadde fått med oss en ledelse.

14677861_10211226218398178_1680610283_o

Selve kampbildet i både den første og andre omgangen er preget av mye pasninger uten adresse fra begge lag, og det humpete underlaget gjorde det vanskelig å få til det helt store. For uten om en hel del cornere, skaper ikke Trysil noe som helst, og i feltet er vi først på de utfordringene som kommer. Selv faller vi noe etter den gode starten, og evner heller ikke å skape nevneverdig farligheter foran vertenes keeper.

Fem minutter før hvilen skal Trysil likevel lykkes, og det er på sureste vis at målet kommer. Et skudd fra langt hold får en styring via en av våre spillere, og ender opp i beina til vertenes spiss som befinner seg i soleklar offside like foran Andreas i målet. Spissen vender opp og kan enkelt sette inn kampens første scoring mens vi forgjeves vinker etter offside. Hoveddommer konfronterer med linjemann før de til slutt blir enige om at spilleren ikke stod i offside i det skuddet gikk. En horribel avgjørelse, men dessverre ikke mye man får gjort noe med. Til pause stod det dermed 1-0 til Trysil etter en jevn omgang der vi skapte de største sjansene, men der vertene kunne gå i garderoben med ledelse.

14697063_10211226217358152_24984241_o

Vi går ut til den andre omgangen med mål om å egentlig bare fortsette i det samme sporet som vi hadde hatt, men å gi enda litt mer f*** og å tyne ut det siste giret vi visste at vi hadde inne.

Etter 54 minutter på klokka skulle utlikningen komme, og det er Hans som rager høyest på et hjørnespark og stanger inn en etterlengtet scoring. Akkurat hva vi trengte, og med en herlig gjeng med supportere fra Kolbu på tribuna ble vi pisket fremover i jakten på nok et mål.

Vi skulle ikke måtte vente særlig lenge, kun 5 minutter etter utlikningen blir vi nemlig tildelt nok en corner. Denne gangen stusses innlegget videre inn i boksen, og foran mål lurer som vanlig Øystein å banker inn ledelse 1-2!

I denne perioden er vi gode, og egentlig er vi faktisk bunnsolide i hele den andre omgangen. Vi gjør det som planlagt veldig enkelt, og forsvaret bakerst rydder unna alt vertene prøver seg på. Trysil virker etter hvert å bli noe frusterte, og rommene åpner seg mer og mer for vår del ettersom vertene må frem for å score mål.

I det klokka tikker mot 77 minutter scorer vi nok et mål og avgjør på mange måter kampen. Kleiven møter et langt oppspill og får stusset videre til Engelien som kommer alene mot keeper fra noe skrått hold. Avslutningen er klinisk, hardt nede i lengste hjørne og dermed hadde vi 1-3 på tavla med 10 minutter pluss tillegg igjen å spille.

14689318_10211226258399178_1512024103_o

De resterende minuttene av kampen blir aldri helt det skumle, til det var vi denne dagen rett og slett for godt organiserte og sultne på et bra resultat. Istedenfor redusering for vertene er det derimot vi som skaper to nye gigantsjanser, men skuddene ender like utenfor stolpene til Trysils keeper.

Marius avslutter kampen med et herlig optimistisk frispark fra 35 meter, og skulle ikke vertenes spillere få uttelling på elgjakta senere denne kvelden, kan de alltids holde øynene oppe for kampballen som sikkert ligger ute i skogen der et sted. Dommer blåser omsider av, og vi vinner 1-3 etter en superb snuoperasjon i den andre omgangen! #barneskirenn

Med helgens seier topper vi KM-tabellen med 3 poeng før neste helgs møte med Storhamar hjemme på Kolbu. Vinner vi også denne kampen er det hele avgjort og vi kan kalle oss Kretsmestere 2016! Ved uavgjort eller tap spilles en sist kamp mellom Storhamar og Trysil helgen etter, men akkurat det ser vi ingen grunn til skal være nødvendig.

Ellers var det som så mange ganger tidligere denne sesongen igjen Kolbu som vant tribunekampen på lørdag, både i antall supportere og stemning. Med 3 timers bussreise til Trysil tatt med i betraktningen er det ikke annet å si enn, tusen takk!

Nå håper vi folk mobiliserer også frem mot neste helg, da de siste 90 minuttene med fotball skal spilles før en lang vinterpause venter. Ses på lørdag om en uke, husk varme klær og Kolbuskjerf! 😀

14699430_10211226221678260_1411400888_o

14618794_10211226270079470_1268252688_o