Poengdeling i derbyet mot FK Toten

Etter 90 minutter med neglebiting og nervøs stemning på tribunen, endte det til slutt med 2-2 og ett poeng til hvert av lagene i derbyet fredag. Alt i alt et rettferdig resultat om man teller opp spill og sjanser, men vi var bra nærme alle de tre poengene etter solid press i sluttminuttene.

Det ble vel aldri det helt store spillet denne kampen, men så var vel også dette litt som forventet når to naboer barker sammen. Taklingene satt løst og duellene var mange, akkurat slik det skal være i et derby! Da er det veldig kjedelig at dommeren la listen på et så latterlig lavt nivå som han faktisk gjorde. Store deler av kampen ble stykket opp med frispark etter frispark, og det var som regel aldri farlig å miste ballen, for da fikk man uansett et frispark kreditert av dommeren like etterpå. Heldigvis gikk de mange rare avgjørelser begge veier, og frustrasjonen var ved flere anledninger delt blant trenerbenkene på sidelinjen. Den merkeligste avgjørelsen må ha vært “tilbakespillet” til FK Totens høyreback, Joakim Bjørnerud, et sleivspark som aldri i verden var ment tilbake til egen keeper. Indirekte frispark fikk vi likevel, og det var vel bare rett og rimelig at Sindre på høflig vis unnlot å score på denne sjansen.

Dagens kampreferat blir dessverre ikke av den lengste sorten da undertegnede er i full gang med å pakke tørrfluer, wobblere og spinnere til fisketur den kommende uken. Ingen fare for bildeoppdateringer, håven forblir trolig tom som vanlig …

Vi angriper den første omgangen på fredag som vi har gjort de to foregående kampene, med høyt press og ønske om en tidlig scoring. Det skulle også vise seg å gi uttelling denne kvelden, for ikke veldig mange minuttene er spilt når Simen slår et godt frispark inn i boksen som Tov Magne rager høyest på og forlenger inn i det lengste hjørnet.

Etter 15 gode åpningsminutter av oss, jobber gjestene seg mer og mer inn i kampen og tar vel egentlig over store deler av spillet. Derfor er det ikke helt ufortjent at de også utligner i denne litt svake perioden av oss, og det er Totens Robert Kolner som scorer sikkert alene med Toro.

Vi har noen brukbare halvsjanser før dommeren blåser av til pause, men det er likevel FK Toten som får den største muligheten etter rot av oss i eget forsvar. Heldigvis er Toro på pletten og redder solid gjestenes forsøk fra omtrent 14 meter. Uavgjort med 1-1 til pause i en litt rotete og mindre fintspillende fotballkamp, men helt sikkert mye nerve og underholdning!

13595964_10210259191463109_936783307_n

I den andre omgangen er vi nære på med å få nok en pangstart etter en heading på corner som går i stolpen og ut. Istedenfor ny ledelse er det FK Toten som får en god start på de siste 45 minuttene etter at de blir tildelt et straffespark. Nok en gang er det etter en corner til oss som gjestene får klarert. Toten setter i gang en kontring motsatt vei, og det er til slutt Sander Harefallet som avanserer med ballen inn i vår 16-meter. Det er undertegnede selv som tar opp jakten, kommer seg på innsiden og følger unggutten nedover mot dødlinja. I bakken går til slutt spissen, og som kamphøydepunktene viser må det kunne sies å være et forholdsvis billig straffespark. Langt ifra overraskende at det ble blåst på denne med tanke på alt det rare dommeren faktisk holdt på med i denne kampen. Likevel et godt løp av Totens unge spiller, som for øvrig spilte en imponerende god kamp, og en spiller som blir svært spennende å følge med i årene som kommer. Straffen setter Bjørnerud sikkert inn i Toros venstre hjørne, og da stod det 1-2 til gjestene på Kolbu stadion.

Om den første omgangen bar preg av lite finspill, er ikke den andre omgangen så mye bedre. Det er dueller, kriging og generelt mye hawaii frem og tilbake. De siste 15 minuttene av kampen klarer vi å kjempe til oss et solid overtak, og triller opp den ene gode sjansen etter den andre. Vi gjør samtidig en del bytter, og gutta som kommer inn i denne perioden skal ha mye ros for den innsatsen de leverer. Både Fostad, Sindre, Espen og Petter kommer alle inn med friske bein, og hever laget betydelig halvveis inn i omgangen.

Målscorerne fra lokalderbyet. Foto: Oppland Arbeiderblad

Målscorerne fra lokalderbyet. Foto: Oppland Arbeiderblad

Det er også av den ene innbytterne vi skal få vår fortjente utligning, og for en delikat scoring det faktisk er. Espen vinner en lang ball som forlenges ut til Simen Engelien på kanten. Han slår et tidlig innlegg som går gjennom hele feltet der Sindre venter helt alene på motsatt side. Vingen er rolig, demper kula og legger den perfekt til rette før han curler den på utsøkt vis opp i lengste kryss. Ellevill jubel på tribunen og 2-2 på måltavla!

De siste 10 minuttene av kampen er vi utrolig nære å ta med oss alle de 3 poengene ved flere anledninger. Blant annet har Espen to gode skudd der det første blir klarert av gjestenes keeper, og det andre reddes på streken med hodet av en Totenspiller. Henrik er også svært nærme når han header et innlegg i bakken og opp i metallet, men dessverre uten uttelling.

Dommeren blåser til slutt av med 2-2 i boken, et resultat som er helt greit om man oppsummerer hele kampen under ett. Vi var best i starten og slutten av oppgjøret, men Toten hadde samtidig store perioder i begge omgangene der de styrte og skapte sine sjanser. Lov å være litt bitter på at vi ikke får 3-2 scoringen etter de mange store sjansene helt på tampen, men poengdeling var nok et fair resultat for begge lag denne kvelden.

Det skjedde mye i sekundene og minuttene etter siste fløytesignal fra dommeren, og vi i spillergruppen til Kolbu/KK vil beklage overfor våre trofaste supportere på tribunen at vi ikke kom bort og takket dere for støtten etter kampen. Dere vet; pressen og media skal ha sitt, og flere av spillere ble opptatt med å prate med disse innpåslitne journalistene. Neste gang lover vi å prioritere bedre, fansen først, media etterpå! 🙂

Sesongen er nå halvspilt, og en ny sak kommer litt senere i sommer med oppsummering av kampene så langt. Enn så lenge ønskes alle tilhengere og gjester god ferie, vi ses om noen uker!

Av: Michael Kornbrekk Urrang

13563591_10210259191583112_1776380803_n

13549058_10210259197543261_820232699_o