Poengdeling i siste seriekamp for sesongen

En tett og jevn batalje mot serielederen endte til slutt med uavgjort 1-1 i det som var årets siste kamp i 4.divisjon.

Løten FK
1 1
Kolbu/KK

Målscorere:

Øyvind F. Sundseth

En lang sesong i 4.divisjon skulle avsluttes borte mot avdelingsvinner Løten FK søndag. Med en trygg luke ned til Gran på andreplass hadde ikke vertene særlig å spille for. For vår egen del var det derimot viktig å gjøre en god jobb for å sikre 3.plassen på tabellen. Samtidig var vi det eneste laget i avdelingen som ikke hadde tapt på bortebane så langt, en statistikk vi gjerne ønsket å ta med oss også ut denne dagen.

Noe karantener og en rekke skader gjorde at vi for første gang denne sesongen hadde et aldri så lite «mannskapsproblem» før kampstart. Kun to utespillere på benken har ikke vært hverdagskost for oss i Kolbu/KK så langt i år, men gutta som var med på tur til Løten lot seg ikke affisere av den slags.

Hele førsteomgangen er meget solid gjennomført, der vi spiller oss til flere store muligheter i tillegg til å holde vertene unna noe som helst av farligheter. Den sentrale troikaen på midtbanen ved Hans, Håvard og Pål Jørgen gjør en enormt bra jobb og frustrerer hjemmelagets spillere gang på gang. Den gode innsatsen gjør at vi flere ganger bryter og setter Løten i ubalanse bakover. Ved to anledninger i løpet av få minutter får undertegnede selv sjansen, men begge avslutningene smeller i treverket. Vi nærmet oss derimot veldig, og alt tydet på at vi skulle sette kampens første scoring innen kort tid.

Kun minutter etter dobbeltsjansen er det Engelien som er frempå etter å ha blitt spilt alene gjennom i bakrommet. Det siste touchet blir litt i lengste laget, og keeper får med nød avverget til corner. Fra høyre curler Engelien selv corneren inn i boksen, og hvem andre enn verdensmesteren selv, Sundseth, rager høyest og stanger inn en kraftfull heading til borteledelse!

Vi er flere ganger nære ved å doble ledelsen i de siste 15 minuttene av den første omgangen, men dommeren blåser til slutt lagene inn til hvilen etter en meget fortjent ledelse halvveis.

Den andre omgangen blir egentlig litt todelt der vi fortsetter den gode trenden de første 10-15 minuttene, men etter dette virker å tømmes helt for krefter. Med ledelse 0-1 og et hjemmelag som ikke hadde noe å tape ble det jo også et litt typisk kampbilde. Løten kjørte på for full maskin med alt de hadde, mens vi hang noe mer i tauene for å forsvare ledelsen vi tross alt besatt. I denne perioden blir vi løpende mye imellom, noe som igjen gjør at vi mister både krefter og kreativitet til å beholde lenge på ballen og få til egne kombinasjoner. Selv om vertene styrer mye, viser vi oss derimot svært vanskelig å bryte ned. Med unntak av en gigantisk mulighet midtveis i omgangen, holder vi egentlig Løten unna de voldsomme sjansene. Skudd fra distanse blir blokkert, og på innleggene som kommer header vi unna absolutt alt i boksen.

Motsatt vei skal vi ikke påstå at vi spiller tiki-taka fotball selv denne omgangen, men på de overgangene vi tar så skapes det vel så mye sjanser som det Løten selv faktisk klarer. Ved 3-4 anledninger er vi nære etter innlegg fra høyresiden, men ved alle tilfellene er vi dessverre litt for heite i toppen og sender avslutningene et stykke over vertenes mål.

Når vi ikke selv klarte å punktere kampen til 0-2, var det til slutt ingenting å si på at hjemmelaget fikk en fortjent utlikning etter overtaket de hadde hatt den siste halvtimen. Det er Løtens kaptein som mottar ballen midt inne på vår banehalvdel, passerer en mann og to før han smeller inn 1-1 utagbart for Lars i buret. Flere mål blir det ikke, og dommer blåser av kampen til et rettferdig 1-1 resultat der begge lag hadde hver sin omgang.

Uavgjort og 1 poeng betød at vi trygget 3.plassen på tabellen, en plassering som fort kan vise seg å gi en kvalifiseringsbillett til NM i 2018. Om det til slutt viser seg å gjøre dette får vi nesten bare avvente å se, men 3.plass er uansett noe vi skal være bra stolte av!

Vi hadde 2 målsetninger før sesongen; topp 5 plassering på tabellen, og 2 av 2 seire over naboene FK Toten. Med fasiten i behold, 3.plass og 6 poeng mot Toten kan vi ikke være annet enn godt fornøyd! Nå gjenstår kun én trening og en bortekamp mot allerede opprykksklare Søndre Land i 5.divisjon før sesongen virkelig er over. Vi skal klare å holde trykket oppe en uke til, og ønsker naturligvis å avslutte med stil med seier i 5.div.

Til slutt: En millioner takk til alle dere herlige supportere som har støtta oss i kamp etter kamp, hjemme som borte, gjennom hele sesongen! Det er ytterst få (om noen) lag på dette nivået i Norge som kan vise til lignende publikumstall som det vi har på Kolbu. Det hadde ikke vært i nærheten av det samme å spilt kamper om ingen andre enn oss selv hadde brydd seg om resultatene. Med dere på tribunen vet både vi som trenere og alle spillerne at det finnes en gruppe med folk som faktisk tar med seg prestasjonene og opplevelsen hjem etter kampslutt. Om (alle gangene) vi vinner blir det god stemning rundt middagsbordet og på butikken hele den kommende uken. Om vi taper så er kanskje litt av helga ødelagt, men så glemmes det heldigvis innen mandag er omme. Til syvende og sist er det «bare» breddefotball, og det betyr jo egentlig ikke så forferdelig mye, men TENK hvor kjedelig det hadde vært om ingen hadde brydd seg. Nei, vi er heldige som har dere på tribunen, tusen takk!!